Stelling: De Autoriteit Consument en Markt moet ingrijpen en KoeMonitor verbieden

De KoeMonitor blijft de gemoederen bezig houden. Op 1 september maakten met melkveehouders van verschillende melkfabrieken melding van oneerlijke handelspraktijken bij de Autoriteit Consument en Markt. Op 6 januari gaat ACM in gesprek met deze boeren

Deel dit topic

Reacties

diekman
Duidelijk toch.
nieuwoord
Heeft LTO het net uitgelegd dat het allemaal heel goed is voor de boer en dan nog blijven er een paar rellen🤷‍♂️
J Andringa
Ben benieuwd hoe het gaat aflopen op woensdag
Melkboer16
Ik snap eigenlijk niet goed wat het probleem is! Hier de hele santakraam ingevuld en de dierenarts heeft er een kop koffie op gedronken en klaar was het!
nieuwoord
@Melkboer16 Dat probleem kom je vanzelf achter. Dacht ook dat ik alles voor elkaar had. Eén keer een fout en je krijgt een brief over melkweigering. Ooo sorry zo erg is het niet we halen u melk wel op maar voor 4 cent minder per liter, (Per ongeluk BVD geënte kalven getapt)
Melkboer16
@nieuwoord bvd-geënte kalveren? Waarom tap je die dan?
nieuwoord
@Melkboer16 Ik zei al per ongeluk. En zelfs de beste maakt een keer een foutje😜
+1
diekman
@Melkboer16 Een ppmelk leverancier moet de koekompas al evalueren. Weer een extra handeling. We doen al 6 jaar koekompas. Langzaam komt iedereen weer aan het evalueren. De rompslomp wordt steeds groter voor dezelfde melkprijs.
+4
John Spithoven
Je kunt van alles vinden van deze poll.

Suggestieve vraagstelling, niet aselect, niet representatief...

Maar als 94 % van de stemmers niet achter het beleid van zij die de stemmers vertegenwoordigen staan, vind ik dat er een stevige vertrouwenscrisis is.

De afstand tussen boerenbestuurders en het boerenvolk wordt groter en groter.
En dat gaat op een keer vreselijk fout.
+2
Jan-T
Quote Reactie van @John Spithoven:
En dat gaat op een keer vreselijk fout.

Is het erg dan dat het fout gaat,
Wij als leverancier weten niet wat de consequenties zijn want dat word niet duidelijk gemaakt.
Het bewijs is er toch allang dat deze eisen niet een meerprijs opbrengen.
En voor een slechte uitbetalingsprijs van de jaren tachtig van de zuivel, mogen ze van mij best wel wat ellende voor in de plaatst krijgen.

Als men wel weet waar de leden zich aan storen en vervolgens luistert er niemand dan heeft de zuivel toch ook wel recht op wat ellende.

De zuivel is er om zuivel te verwerken tegen de hoogste markt prijs, en dat vertrouwen is er niet meer.
+2
puntertje
En Jos V doet met zijn reactie op melkvee.nl weer net alsof het de schuld is van iedereen behalve LTO en NZO dat het een moeras is geworden en iedereen die het er niet mee eens is of het onduidelijk vindt een prutser is. Goed zo Jos, dat helpt. Als je leraar zou zijn zou je als de meerderheid continue een slecht cijfer zou scoren waarschijnlijk ook niet de oorzaak bij jezelf gaan zoeken.
overstekend wild
@puntertje idd hooguit iets de censuur aanpassen. (65% eiwit bijv.) Maar nooit kritisch op de lesmethode zijn. Dat schaad natuurlijk het eigen belang

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0