Talmende kopers van VVO's betalen te veel

De prijzen van de Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO's) liepen op in de laatste handelsweken van het jaar. Veehouders die in de tweede helft van december hun mestverwerkingsplicht over 2020 nog moesten afkopen, betaalden daar tot 80 cent per kilo fosfaat voor. Dat is fors meer dan de gemiddelde prijs van dat jaar.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Is ook een gok, zelfde als met P rechten en in het verleden met quotum
jg
Een belangrijke conclusie is dat intermediairs aangeven dat de markt doelbewust wordt beinvloed door handelaren. Met fosfaat niet anders.
Jaap40
@jg door opkoop van stikstof zal het afgelopen jaar voor het laatst geweest zijn.
Geld op, vvo's geen waarde, fosfaatrechten te over.

Over op stikstof handel
+1
diekman
Normaal deze tijd van het jaar gaan ze gezamenlijk op wintersport. Ze zijn nu de handel in stikstof aan het voorbereiden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0