Kosten sleepslangen

Zit er over te denken om ongeveer 20 hectare met de sleepslang te laten bemesten.
Dit gaat dan om ongeveer 600 m3 mest.
Wat gaat dat kosten op een mooie huiskavel?
Betaal nu ongeveer 3,50 euro/m3

Deel dit topic

arnold

Reacties

bio boer
In 2020 omgerekend 2.50 betaald per m3
25 m3 per ha totaal 2200 m3 2 dagen werk
bio boer
@bio boer heb er wel mooie kavel voor rechte percelen dammen van 15 meter zonder palen zonder slang afkoppelen kunnen ze dan 12 ha pakken in 1 x
Koeien boertje
@bio boer wat is de prijs per kuub als je zonder water rekent?
Dat is vergelijkbaar met de tank
bio boer
@Koeien boertje is zonder water 85 ha met de sleep slang
+1
Mh12
@bio boer hier vrij hopeloos verkaveld voor sleepslangen. Maar wel vrijwel alles met sleepslang. Dus op 4 plekken. 30 ha huiskavel. Moeten ze denk 4x ontkoppelen. 4 ha over de weg. Buitenstuk van 6 en van 10 ha. Alles met sleepslang. En meerdere keren verkassen. Ik kom op 220 euro per ha. Voorjaar 30% water erbij in de zomer tegen de 50%.

Voorheen buitenstukken met tank. Is wel stuk goedkoper. Maar dit is veel beter voor grasopbrengst. En de bodem. Dus neem ik duurdere sleepslangen voor lief
hoest
Ik heb vorig jaar gevraagd wat 30 ha huiskavel plus 13,5 ha overkant weg a 30 m3 de hectare moest kosten. Zou ongeveer 3,5 per kuub kosten
Koeien boertje
@hoest ik kwam op 3 euro voor jaren geleden.
Maar ze halen 800 kuub uit een put van 600.
Dan heb ik duur water verpomt in vergelijking met de tank
pietjepuk
Quote Reactie van @Koeien boertje:
alen 800 kuub uit een put van 600.

water betaal je ook gewoon mee. Met tank halen ze ook meer kuubs uit een put dan er in kan. hier weleens in de zomer 1 weitje laten doen. Toen hij klaar was vroeg ik hoeveel kuub hij gereden had. keek even op zijn computer 42 kuub. Vond ik toch knap met een tank van 10 kuub en maar vier keer aan de put te zijn geweest.
sjoerd de melker
@pietjepuk zat nog 2 cub in van de vorige boer
+1
huske
Voor de eerste snee met een gift van 30m2 betaalde ik 2,70. Later in het jaar met lagere kuubs werken ze per uur en kom ik op gemiddeld 3 euro uit. Kuubsprijs is niet leidend bij me maar hoe er gewerkt word. Daar zit een fors verschil in. Sommige maken er op de kopakkers en langs de sloten zo,n bende van dat zelfs één euro te veel is
EDOO
Hoe groot zijn de percelen gemiddeld? Heb je allemaal percelen van 1 - 2,5 ha of vierkante percelen tussen 10 - 20 ha.? Scheelt zo 30 - 40 % in kosten.
+1
bio boer
@EDOO dat heb ik net even er bij gezet 😁
+1
Noorderling
@EDOO
Sloten en greppels zegt nog niet zoveel. Trekken ze zo de slang overheen. Bomen en dampalen wordt een ander verhaal.

Al vast een touw door een duiker leggen, dampalen en hekken weghalen, putten gemixt, daar kun je veel mee besparen. Scheelt zo 0,5-1euro per kuub.

Meesten doen het hier voor ca 300euro per uur. Bij de een lukt gemiddeld 100kuub per uur nog niet, sommigen lukt 170 gemiddeld en ligt het voor 1,80 op het land in het voorjaar. Adressen die alles 3x per jaar laten sleepslangen hebben alles vaak wel voor elkaar en kun je er met een rank niet voor rijden. Ook tot 2km is een tussenpomp fors goedkoper.
robbies
@Noorderling
Quote:
Ook tot 2km is een russenpomp fors goedkoper

Kom je in een straal van 2km geen bomen tegen?
Noorderling
@robbies ligt een slang van 2kilometer naar een perceel of kavel toe. Door sloten en duikers, langs een stukje weg maakt allemaal niet zoveel uit. Tussenpomp staat halverwege en op het perceel koppelen ze de dunnere sleepslang weer aan. Verpompen ze weer 250kuub per uur. Voor 5ha is het veel te duur, opbouwen en afbreken kost je dan ook zomaar 2uur a 600euro. Als je dan 15ha kunt pakken wordt de rekensom al weer gunstiger.
de hoef
@robbiesniet overal staan zoveel bomen dan bij jou. maar heb je intresse bij jou in de buurt pompen we ook
pietjepuk
Melkveehouder6
@de hoef Heb jij er zelf ook een, dat wist ik niet. Kan voor mij misschien ook wel interessant zijn, loonwerker moet nog eens goed over zijn tarieven nadenken anders gaan we met sleepslangen naar een ander....
de hoef
@Melkveehouder6 wij pompen de mest voor Boom Agriservice,
en houden zo onze eigen kosten in de hand
robbies
@de hoef ik zal je een kaartje van mijn percelen sturen. Kijken of je dan nog veel zin hebt
de hoef
@robbies we hadden het nog niet over de prijs gehad, maar mooie percelen, en heinings eruit leverd geld op
sjoerd de melker
@de hoef volgens mij zag ik je afgelopen zomer in de hoekse waard staan.
dan bestrijk je zo'n beetje half nederland?
de hoef
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
je afgelopen zomer in de hoekse waard staan.

das nie zo ver hoor as we mee de pont van dord gaan , als er tijd over is gaan ze inderdaad wel eens vrachtwagens leeg pompen
arnold
@Noorderling Hoever komen ze vanaf de stal?
Noorderling
@arnold
Meesten hebben wel ruim 2kilometer slang. Op dubbele haspel met 2persoons systeem vaak een 1200meter. Bij de extra kilometer komt dan 3e man met pomp mee.
huske
@Noorderling kuubs per uur zegt in principe ook niet alles. Ken ze die met bijna 300 pk komen en eind van de dag met een lege tank staan en Ken ze waar ze met 180 pk komen, hele dag op 1000 eco draaien en tank half leeg. Is zoeken naar het optimum tussen kuubs draaien en kosten van de gehele combi
EDOO
@Noorderling Toch kunnen ze nog niet door sloten heenrijden. Kleine percelen moet je vaker keren. Wij hebben het wel eens vergeleken met een een college op het Hogeland. Zelfde loonwerker maar toch een behoorlijk verschil per m3.
+1
BertK
Als je nu 3,5 euro met de tank kwijt bent, zou ik het gewoon een keer proberen. Kan een keer wat kosten, maar je kunt als je goed oplet precies te weten komen wat je weten wilt. Het verschil tussen arm en rijk zal het niet maken.

Zie het als een investering in kennis voor jouw situatie. Vooraf met loonwerker doorspreken als voorbereiding scheelt ook. Zal nu wel tijd hebben.

Hier werken ze eigenlijk alleen op uurtarief.
Piet1960
@BertK Eens. gewoon proberen. Je moet ook niet uitvlakken, er wordt veel minder gereden in je land, vergeleken met 30 m3 met een tank uitrijden. Zeker in het voorjaar belangrijk.
bio boer
We rijden de mest zelf uit in voorjaar sleepslang maar dacht altijd dat mest uitrijden 2 euro per m3 kost die tijd is dus ook al geweest dat ik met 2.50 een duure loonwerker had met sleepslangen maar ze doen het werk netjes dus was tevreden
bio boer
@bio boer maar op de prijzen lijst van een loonwerker staat 2.20 met mesttank 14m3 voor 2021
Mh12
@bio boer 2.20 per m3. Maakt het dan niet uit waarheen
bio boer
@Mh12 wel huiskavel denk ik 125 euro per uur staat er bij dus goede 4 tank per uur
spotmelker
@bio boer een koopje. Hier met lange rechte kavels betaal je al gauw 3,5 euro/M3 voor zelfde combi.
George
Quote Reactie van @bio boer:
wel huiskavel denk ik 125 euro per uur staat er bij dus goede 4 tank per uur

Vlak bij de stal lukt dat allemaal prima , maar als je steeds verder van stal af komt wordt dat steeds moeilijker haalbaar.
+4
Frans Z.
Ruim 20 jaar geleden begonnen met sleepslangen. JD 6400 rondom op dubbellucht. Verders geen toeters en bellen. Reed altijd. Bemester van 9 meter.
Als je ziet waar ze nu mee komen rijden,is het alleen maar zwaarder en duurder geworden. Neemt niet weg dat het een pracht systeem is.
+1
JappieJo
@Frans Z. Dat was idd een mooi licht systeem. 12 mtr baars systeem 130 pk en weinig gewicht.
Nu 300 pk 15 mtr schijfbemester buffertank voorop. Minstens dubbel zo zwaar en banden naar verhouding lang niet zo goed meegegroeid
+1
jan.1
Hier 2.50 euro m3,huiskavel ruim 50 ha.35 m3 mest ha.
Ook ff met brug over openbare weg.Grote percelen zonder paal en draad.
Ook 2e snee met veel water ,kan er met tank niet tegen op.
Ben blij met onze loonwerkers ,ze halen veel werk uit onze handen waar ik nooit een machine voor kan kopen laat staan mee werken.Hier is alles gericht op koeien melken &recreatie.
Mh12
@jan.1 zo denk ik ook over mijn loonwerker. Al kost het hier door verkaveling misschien wel 4 euro. Ik peins er niet over om zelf zoiets aan te schaffen. Want er valt gewoon bar weinig mee te verdienen.......
Frans Z.
Loonwerker gebruikt 2 tarieven. Een voor op en afbreken,een voor echt pompen.
+1
Ted6
De hoeveelheid insporing of bodemverdichting is belangrijker dan de prijs per m3 !
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!