Meer dan gebakken banaan

Chinezen maken lekker voedsel.
Snel, goedkoop en smakelijk
Duitsers hebben geen goed inentingensysteem
en zetten mobiele units in om te vaccineren
Wij hebben Rutte 3 en heel goed nagedacht over griep entingen
In de tijd dat Hugo zijn schoenen gepoetst heeft en er serieus vergaderd is of het ook in ons land het een idee kan zijn om mobiele units in te zetten zijn er weer honderden doden te betreuren
In dezelfde tijd waarin wij polderen bouwen de Chinezen een ziekenhuis met 1000 bedden
Verschil moet er schijnbaar wezen!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+6
Grasbaal
Helaas is Nederland op veel gebieden geen slagvaardig land meer maar meer een bananenrepubliek:

ad.nl/binnenland/…

ad.nl/binnenland/…
+2
Coen
@Grasbaal , we wonen in een veel te sterk verdeeld land.

coalitiepartijen doen hier niet aan samenwerken, ze werken samen enkel om de macht en het geld.
grös
@Grasbaal
Die eerste foto slaat natuurlijk nergens op, ze hadden ook wel 10 bulldozers of 100 man met een schep en een kruiwagen kunnen geven, zelfde effect.
In China staan ook nog complete nieuwe spooksteden voor 50.000 man waar nog niemand woont, maar (buitenlandse) investeerders hebben er flink geld ingestoken want China was hot, en de eisen voor bouwen zijn schijnbaar niet zo streng, de scheuren komen al in de muren en het pleisterwerk valt er binnen een paar jaar af, maar op afstand ziet het er indrukwekkend uit.
Nijhof
@Grasbaal Dat is een constatering en geen mening. Ik constateer het ook.
Daarna kun je twee dingen doen.
- je legt je er bij neer
- je vertikt het te accepteren
Vetspuit
Dat ziekenhuis dat zo snel gebouwd is bedoel je @Nijhof ? Dat was allemaal propaganda
hoest
@Vetspuit staat mij inderdaad iets van bij dat daar nooit een patiënt in gelegen heeft
Een ziekenhuis uit de grond stampen stelt ook niks voor kan als het moet in een week met noodunits. De poppetjes om het te bemannen dat is een ander verhaal
+3
walker1
@Vetspuit In 2018 zijn er in Nederland 2 ziekenhuizen failliet gegaan. Zover ik weet staan de gebouwen er nog, lijkt mij niet zo heel moeilijk om dat weer (tijdelijk) in gebruik te nemen. Misschien dat de poppetjes idd een probleem zijn, maar die waren in 2018 nog wel.
grös
@Vetspuit
Die zijn ze alweer aan het afbreken, het is 2 maanden terug gesloten las ik.
Ouwe Gerrit
Quote Reactie van @Vetspuit:

Dat ziekenhuis dat zo snel gebouwd is bedoel je @Nijhof ? Dat was allemaal propaganda

Je gaat wel bijna denken dat die corona allemaal een trucje van die chinezen was.
dorpsrandhoeve
Het probleem is op dit moment niet de plekken in ziekenhuizen, maar de personele bezetting. Veel ziek personeel, en ook veel personeel dat al een tijd op de tenen heeft gelopen. De regels zijn in Nederland ook zo dat je die niet even snel vervangt. Personeel moet eerst opleiding en big registratie hebben.
walker1
@dorpsrandhoeve In Nederland denken ze ook teveel in problemen ipv in oplossingen. 1e oplossing kan zijn om veel meer militairen in te schakelen. Leger heeft sowieso medisch en verzorgend personeel, maar ook andere militairen kunnen bepaalde taken overnemen of assisteren, al dan niet na korte spoedopleiding. Desnoods met spoedprocedure de opkomstplicht weer invoeren en dienstplichtige jongeren oproepen en die bij defensie spoedopleiding voor bepaalde zorgtaken geven. Te beginnen met jongeren die nu zonder werk of studie thuis zitten. In plaats van uitkering trekken kunnen ze mooi wat nuttigs gaan doen.
dorpsrandhoeve
@walker1 Om heel eerlijk te zijn, ben ik het niet met je eens. Je wilt namelijk als patient geen mensen aan je bed die niet voor dat werk hebben gekozen, maar dat moeten. Verplegend en verzorgend personeel hebben vaak gekozen voor hun vak en hun opleiding, net zoals sommige melkveehouders voor hun vak kozen. Je wilt daar geen mensen hebben die een hekel hebben aan het feit dat ze dat werk moetendoen.
Jawis
@dorpsrandhoeve als jij doodziek in het ziekenhuis ligt ben je blij met elke zorgmedewerker. Denk je dat je uberhaupt keus hebt?
dorpsrandhoeve
@Jawis Mensen die werk moeten doen wat ze niet hebben gekozen, functioneren ook vaak niet goed. Wij hebben afgelopen jaar al eens meegemaakt dat er een fout is gemaakt in de zorg, met langdurig letsel tot gevolg. Om eerlijk te zijn wil je echt niet iedereen aan je bed als je echt ziek bent. Het gaat vaak om een hoge verantwoordelijkheid, en dat wordt teveel vergeten.
Nijhof
@dorpsrandhoeve Wanneer je de keuze mag maken uit de volgende twee opties welke kies je dan?
1 helaas is er geen plek voor mensen die eisen stellen. Graag doorrijden richting eindstation
2 je doet het maar met wat we kunnen bieden
Mag jij kiezen. Desnoods laat ik de infusen aanleggen door een junk en mijn poepluier kan ook wel door een ongediplomeerde verschoond worden. Lijkt mij beter dan de oven in.
dorpsrandhoeve
@Nijhof Zoals ik op Jawis al reageerde.
dorpsrandhoeve
@Nijhof Beetje makkelijk vanaf de zijlijn dingen roepen, maar zo simpel is het niet.
+1
Bartlehiemboer
@dorpsrandhoeve Dat denk ik ook niet. Wij hebben geen verstand van het ziekenhuis gebeuren net zo min als de maatschappij dat niet van de boeren hebben. Die roepen ook maar wat naar ons toe terwijl het heel anders werkt....Zelfs een poepluier
+1
Nijhof
@dorpsrandhoeve Nee, het is niet makkelijk en ik kan ook gewoon niets typen. Maar waarom zou ik niet iets mogen vinden?
Wanneer je constateert dat de kamerleden hun heilige huis ontvluchten wanneer het salaris van de zorg besproken moet worden en we al vele bezuinigingen en privatiseringen gehad hebben die ons zorgsysteem aangetast hebben, mag je daar iets van vinden?
Voor degenen die dat wel vinden is het goed dat we een mening vormen over 3 kabinetsperiodes Rutte.
Dat jij gekwalificeerde handen aan je bed wilt is je goed recht. Maar wanneer die er niet zijn, wat wil je dan?
Op dat moment is het goed om terug te durven kijken ipv het dogma te herhalen: we moeten vooruit kijken. Dat kan je alleen maar door te leren van het verleden.
Het is voor mij ronduit beschamend om te leven in een land waar we volgende week misschien gaan nadenken over een noodkreet die uit de zorg komt. Die mensen moeten vol aan de bak om misschien wel jou of ik ook te redden. Wanneer ze tenminste zelf ziek worden.
Dat er te weinig capaciteit is: vlieg een paar keer naar China en laad wat van die noodcontainers in je royal vliegmachiens
En die extra handjes: wanneer de nood er is moet je handelen en niet vergaderen
Dus geef de zorg de vaccinatie waar ze zelf om vragen. Ze vragen er om zodat ze anderen kunnen redden. Heel fatsoenlijke mensen werken er in de zorg. Ze kunnen ook met Corona thuis gaan zitten en met het hele gezin 14 dagen in quarantaine. Wanneer de partner dan ook nog in de zorg werkt ben je er twee kwijt voor minstens veertien dagen
Wanneer je dit makkelijk roepen vindt dan stem je gewoon maar weer op de man die bij de vvd op de eerste plek staat.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Nijhof:
ik kan ook gewoon niets typen.

klopt.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Nijhof:
Dus geef de zorg de vaccinatie waar ze zelf om vragen. Ze vragen er om zodat ze anderen kunnen redden. Heel fatsoenlijke mensen werken er in de zorg. Ze kunnen ook met Corona thuis gaan zitten en met het hele gezin 14 dagen in quarantaine. Wanneer de partner dan ook nog in de zorg werkt ben je er twee kwijt voor minstens veertien dagenWanneer je dit makkelijk roepen vindt dan stem je gewoon maar weer op de man die bij de vvd op de eerste plek staat.

Waar ik op reageerde ging over het inzetten van "een dienstplicht" Niet over vaccineren van personeel in de zorg. Je betrekt dit er zelf bij. Hier werkt er 1 in de zorg, ik roep niet zomaar iets.
+1
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Nijhof:
Dat jij gekwalificeerde handen aan je bed wilt is je goed recht. Maar wanneer die er niet zijn, wat wil je dan?

In elk geval niemand verplichten. Als zorg beter betaald was, was er geen probleem. Het is gewoon letterlijk en figuurlijk afgebroken de laatste 10 jaar.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Nijhof:
Op dat moment is het goed om terug te durven kijken ipv het dogma te herhalen: we moeten vooruit kijken. Dat kan je alleen maar door te leren van het verleden.Het is voor mij ronduit beschamend om te leven in een land waar we volgende week misschien gaan nadenken over een noodkreet die uit de zorg komt. Die mensen moeten vol aan de bak om misschien wel jou of ik ook te redden. Wanneer ze tenminste zelf ziek worden.

Wat wil je nu zeggen? Er is in November en begin december al vollop gewaarschuwd door zowel het kabinet als vanuit de zorg. (Gommers en die kale) Wat ik ronduit beschamend vind, is dat er tot de lockdown half december toch nog overal de winkels en de bouwmarkten overvol waren met mensen. Dat er nog mensen het nodig vonden om feesten te geven. En dat mensen het belangrijker vonden om naar een kerk te gaan in plaats van te denken hoe druk het zou worden met kerst en nieuwjaar en daarna in de ziekenhuizen.
dorpsrandhoeve
Kijk, zo ging het. En dan kunnen we vanalles roepen over zorg en over het kabinet (en terecht over het kabinet) maar het stopt zo niet.

geenstijl.nl/5157010/…
Nijhof
@dorpsrandhoeve Wat ik wil zeggen: niet lullen maar poetsen!
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Nijhof:
Dat er te weinig capaciteit is: vlieg een paar keer naar China en laad wat van die noodcontainers in je royal vliegmachiens

Zoals ik eerder aangaf, spul is er nu genoeg, maar geen mensen om het te bedienen. Nederland is gewoon een 2e wereldland geworden, en misschien wel een derde wereldland.
Nijhof
@dorpsrandhoeve Ik geloof je graag. Toch een bericht op FD dat we bedden tekort komen.

(klik om te vergroten)

+1
Spuit11
@dorpsrandhoeve Zulke lui zouden ook andere taken kunnen doen. Ik meende dat we in oorlog waren, de ergste crisis sinds '40-'45 etc. Dan dien je elkaar te helpen.
Dat heeft meer met opvoeding en normen en waarden te maken. Of het valt allemaal wel wat mee, dat kan ook.
dorpsrandhoeve
@Spuit11 Misschien op een gewone afdeling, maar niet op corona zorg, en zeker niet op een ic. Juist het gespecialiseerde vervang je niet zomaar. Ic verpleegkundigen hebben een flinke opleiding. Die heb je er niet in een paar dagen staan, ook niet in een half jaar.
+1
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Spuit11:
Dan dien je elkaar te helpen.

Er was zoals ik al schreef sinds een paar maanden opgeroepen om niet met veel mensen op 1 plek te zijn. Dat is al te moeilijk, wat wil je dan nog helpen?
dorpsrandhoeve
Krijgen we dit weer.

nos.nl/artikel/…
Koeien boertje
@dorpsrandhoeve waarom maken de bedrijven die vaccins maken voor dieren deze ook niet?
Het is toch gewoon een recept
dorpsrandhoeve
@Koeien boertje blijkbaar niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0