Alice van Vliet: 'Het bedrijf moet wel binnen het gezin blijven'

Alice van Vliet is in de toekomst wellicht een van de vijf kapiteins op het melkveebedrijf van haar ouders in het Zuid-Hollandse Schipluiden. Want haar vier zussen zien ook wel iets in overname van het bedrijf.

Deel dit topic

Reacties

+1
grös
100ha 350 koeien en ze willen nog er nog 100 bij, geweldig toch.
weurding
@grös och... 90 per vak😉
grös
@weurding
Hebben ze ook familie in Drenthe soms..
weurding
@grös dat vroeg ik me ook af, die hebben bijna het dubbele geloof ik in drijber
+1
bio boer
@grös als ze er dan nog 120 ha bij nemen kan dat mooi
verbi
@bio boer Goh ik zou er gewoon dik 200 ha bijkopen waarom niet, geld klotst schijnbaar tegen de plinten. Dan ben je toch echt een tobber van je eigen bedrijf.....
Koeien boertje
@verbi mest afvoeren en voer kopen is ook niks.
Waarom wel de koeien en geen land.
Noorderling
@Koeien boertje
Wat is het alternatief in het veenweide bij veel stoppers?
Gras kan er nooit duur worden en mest lost zich ook wel op. Concurrentie met andere teelten heb je niet.
Toekomst0
@Noorderling je zegt het zelf al bijna, gewoon grond kopen als je wil groeien. Veel stoppende boeren zal de grondprijs ook niet gigantisch hoog zijn.
Noorderling
@Toekomst0
Lang niet iedereen wil er direct vanaf, kunt je stal verhuren voor drachtig jongvee en voer verkopen. Daarnaast zijn er veel meer factoren van invloed op de grondprijs.

Wordt allemaal zo spastisch over gedaan dat je alles maar in eigendom moet hebben. Terwijl het meerdere partijen wel uit kan komen om het op een andere manier te doen, wat je op andere plekken op de wereld meer ziet.

Alles maar zelf willen doen is ook een risico omdat je amper meer kunt schakelen. Voer kopen wat je past kan wel interessanter zijn en goede mest is vraag naar.
pietjepuk
Quote Reactie van @Noorderling:
Wordt allemaal zo spastisch over gedaan dat je alles maar in eigendom moet hebben. Terwijl het meerdere partijen wel uit kan komen om het op een andere manier te doen, wat je op andere plekken op de wereld meer ziet.Alles maar zelf willen doen is ook een risico omdat je amper meer kunt schakelen.

nu geef je jezelf wel bloot.
+6
Noorderling
@pietjepuk. Dat kon je nog wel eens tegen vallen.
Meesten hebben het al moeilijk genoeg met zichzelf voordat ze wat van een ander moeten vinden. Hoe politici over boeren oordelen veroordelen we, terwijl we zelf geen haar beter zijn. Leven en laten leven en kansen pakken die op je pad komen, iedereen in het ideaal gaat toch niet lukken, omdat die niet bestaat. Wat je doet moet je goed doen en dat is al heel wat.
ted9
@pietjepuk Er zij tal van sectoren die alles huren neem alleen al kantoorpanden die zijn zelden in eigendom. Hoop materiaal bij verschillende bedrijven is allemaal geleased. In in de agrarische sector zou alles in eigendom moeten zijn..... het gaat er toch om dat je een inkomen kunt verdienen met je bedrijf. Niet dat het over een generatie zoveel waarde heeft. Dan kun je beter je geld investeren in andere dingen.
grös
@ted9
Toch had ik het liever 20 jaar gekocht i.p.v. gepacht, maar ja je hebt niet alles voor het zeggen.
MTSTAMMINGA
@grös Ben het met je eens @grös 😀
Maar als Bepe wist wat ik nu weet was ondernemen een makie 😂 😬

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0