Illustratie van: Fast Eddy

Fijne feestdagen gewenst!

Namens de admins van Prikkebord, TractorFan en TruckFan een hele fijne kerst gewenst!

Deel dit topic

Reacties

schluterman
Hetzelfde van deze kant Tinus
+1
pieter p
Ook vanuit het natte Frankrijk

(klik om te vergroten)

Bonne Noel
+2
kanniewaarzijn
Allemaal een fijne kerst en een gezond en gelukkig 2021!
Co, ze hebben je mooi op de foto gezet 😂
cjw73
Hetzelfde vanaf deze kant voor iedereen.
+1
jehan
Ook hier vanuit lintelo iedereen goede kerst en een gezond nieuw jaar gewenst. hopen dat we een normaal jaar tegemoet zien
+1
HansBa
Allemaal een gezond en gelukkig 2021 gewenst! Met een beste melkprijs voor iedereen en zonder gezeur over stiksof!
+2
jan.1
Prettige kerstdagen en een goed en gezond 2021 toegewenst.!
+1
Pauls
Ook voor Jan & Alleman vanuit het nabije Belgie : Zalig Kerstfeest & een gezond 2021
+1
kramer
Voor iedereen fijne dagen en een goed nieuwjaar.
+1
dickt
Ik wens jullie ook allemaal fijne Feestdagen.
+1
--Erik--
Allemaal fijne en rustige kerstdagen en voor 2021 het allerbeste zowel persoonlijk als ook zakelijk.
+2
verbi
Ook vanuit het brabantse fijne kerstdagen en een veel geluk en vooral gezondheid in 2021 want dat is het belangrijkste.
+2
roscho
Ook vanuit de Noord-Achterhoek fijne kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2021 toegewenst.
+1
Oldtimer-fan
Vanuit Zuid-Limburg ook fijne feestdagen gewenst en het beste voor 2021!
+1
Sjaakiee
Fijne feestdagen en iedereen uiteraard een goed en gezond 2021!!
+1
Nevergiveup
Collega's , geniet van de feestdagen , allemaal een gezond en voorspoedig 2021 toegewenst
+1
De boer maar
Vanaf het eiland in het hoge noorden ook iedereen fijne feestdagen en een leuk 2021 gewenst
+1
donkey63
Allemaal fijne feestdagen en een gezond 2021!
+2
Weidezicht
Vanuit het westen, iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021.
+1
Albert Peters
Vanaf hier voor allemaal goede feestdagen en een goed 2021 en veel tractorfan plezier
+1
Saeghershof
Aan een ieder een gezond en gelukkig 2021 gewenst. Blijf de foto's posten. Probeer corona-vrij teblijven.
+1
Ook vanuut het twentse, allemaal prettige feestdagen en een voorspoedig 2021.
sorry
+2
Kramer U800
Mooie feestdagen en een gezond 2021 iedereen!

Hopelijk kan er volgend jaar weer goed gas gegeven worden! 🔥🔥
+1
Yanmarthomas
Iedereen fijne feestdagen
+1
avondrood
Fijne feestdagen en een goed 2021
+2
Fijne feestdagen allemaal en een gelukkig en gezond 2021!
+3
a3vandiejen
Vanuit Bleskensgraaf ook iedereen fijne feestdagen toegewenst en alvast een goed uiteinde.
+1
Roeldeutzdx
Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!
+1
zeppmann1
Vanuit een nat Kennemerland wens ik iedereen een fijne kerst en een voorspoedig en gezond 2021.
+4
Bartlehiemboer
Eerste kerstdag, zon schijnt, eten in de koelkast straks met zijn allen aan tafel. Voelt toch als een galgenmaal. Deze week een paar keer dit topic geopend, wilde ook wat leuks gaan zeggen maar ik voel me helemaal niet leuk. Moet je het dan voor de bühne doen? Denk dat er veel zijn die iets zeggen omdat dat een kerstgedachte is. Drink er wel een borrel meer op en waarschijnlijk velen thuis ook. Proost dan maar en toch maar genieten dat we het kerstmaal gezond kunnen nuttigen. Vanuit een zonnig Friesland
+16
a3vandiejen
@Bartlehiemboer Wij hebben gisteren goed nieuws gekregen in het ziekenhuis voor m,n vrouw, maar wij beseffen maar al te goed dat het voor veel mensen en zware tijd is. Er worden veel mensen geraakt in corona tijd, financieel, geestelijk of lichamelijk....of erger.
+3
Jannus
Quote Reactie van @a3vandiejen:
Er worden veel mensen geraakt in corona tijd, financieel, geestelijk of lichamelijk....of erger.

Op bepaalde momenten leer je je vrienden kennen en hoewel we er afgelopen jaar met velen samen op weg gingen worden de belangrijkste beslissingen aan de huistafel genomen en kan op het oog de moeilijkste, wel de deur zijn naar een andere kijk op de toekomst,

die wijsheid wens ik een ieder toe in 2021....

Gezondheid en een toost op de toekomst 🍷🥂🍾🍷🥂🍻

🔱🔱🔱

a3vandiejen
@Jannus Mooi gesproken, zeker een toost op de toekomst.
+1
Jannus

(klik om te vergroten)

+8
Weidezicht
@Bartlehiemboer als ik zo her en der je reacties lees, heb je het bedrijfstechnisch op orde, verder kan ik er natuurlijk niet over oordelen en weten wij niet hoe je verder financieel en familie en gezondheidstechniesch zit, maar ook hoop dat zeker op die laatste vlakken er niets mis is. Ik proef wel dat jij je (terecht) druk maakt over de (politieke) staat van dit land. Ook ik kan me daar nogal eens behoorlijk druk over maken en anderen erop wijzen dat ze zich daar eens wat drukker over moeten maken. Maar af en toe dwing ik me wel om eens ongedwongen te genieten van de boevenstreken van mijn dochters , of aan einde van een werkweek (zzp er in de wegenbouw) eens achterom te kijken en te zien dat we weer wat moois gemaakt hebben. Ook als ik bij mijn ouders op de boerderij ben, kan ik wel eens ff 5 minuten over het hek hangen en gewoon ff stom lullen tegen een koe of kalf of koppeltje schapen. Daar het mooie van te zien. Ik hoop dat je dat ook wel kunt blijven doen. Als je spreekt over galgenmaal, schrik ik daar iets van.
+4
Bartlehiemboer
@Weidezicht Goedemorgen, dat is een heel verhaal. Ik lees dat u mij probeert de mooie kant van het leven wat er ook nog is in te laten zien. Veel duimpjes dus ze zijn het met u eens. Ik ben ook blij dat u en vele anderen nog zo in het leven staan. Ja, bedrijfstechnisch gaan wij het wel overleven. Ook als al die nieuwe milieu regels zouden gaan komen. Maar komen we wel zo ver??? dat is mijn vraag. Kijk hoe mensen bezig zijn elkaar zelf te vernietigen. Zelfs met deze strenge regels worden er bestellingen gedaan voor 18 man. Landen om ons heen hebben weer opnieuw een lockdown ingesteld. Ze denken met een prik in de zomer alles weer te kunnen maar de mutatie is sneller, de zorg raakt overvol. Beelden gezien van Rusland waar ze overal liggen te creperen omdat er geen hulp is/geen geld geen ruimte voor. Mensen komen thuis te zitten worden vervelend, worden baldadig, kijken naar wat een ander wel heeft en wat zij niet meer hebben, gaan stelen, gaan misschien de boeren opzoeken voor een verzetje blijven de besmettingen doorgeven, De nertsen zijn al opgeruimt, de kippen zijn nu aan de beurt, Schouten zet in op kweek vlees. De technieken halen de boer in, noem maar op. De duimpjes die bij u staan zijn mooi maar komt op mij over van mensen die ook over het hekje staan te praten alsof ze de ogen dicht doen voor alles wat op ons af komt. De politiek, de mensheid heeft deze ellende over zichzelf afgeroepen en wij moeten er nu door heen. maar velen zullen de toekomst niet plezierig ondergaan. Maar hier aan de andere kant van het hek een stel Alpaca's waar ik ook veel mee praat. De oren gaan plat de ogen worden groter, en ze luisteren daarna gaan ze gras eten voor hun heen galgenmaal maar weelde.
Weidezicht
@Bartlehiemboer wat jij ziet, zie ik en velen ook. En pijnig de hersens regelmatig hoe dat te veranderen. Geen idee, en dat stemt niet vrolijk. Maar als het de keuze van de grote meerderheid is (is geen keuze maar kortzichtigheid, leven bij de waan van de dag) dan zal het niet zo maar veranderen, en kan ik als individu er niet meer aan doen, dan mijn eigen draai eraan geven. Heb 15 kerstpaketten uitgedeeld in een koeien/kippen/varkenstas, met voor 80 procent spullen uit boerderijwinkels, familie en paar relaties voorzien van topbiefstuk rechtstreeks van de boer enz. Ik heb het zelf goed, maar pijnig nog regelmatig de hersens waarom toch niet koeien gaan melken. Maar heb in het mijn hele leven meehelpen alle facetten wel meegemaakt. Van weken slepen achter een zieke koe, tot salmonellastrijd met GD en Rfc, verregend kuilgras en nachtelijke keizersnedes, chagrijnige opbrengstprijzen, burgers die de dierenpolitie sturen als je een koe verlost met een krik enz. Enz. Dus ik snap jouw stemming.
+4
roscho
@Weidezicht @Bartlehiemboer Ik zie ook dat er vervelende dingen gebeuren: corona-ontkenners, feestvierende jongeren, mensen die weigeren hun mondmasker op te zetten op plaatsen waar dat verplicht is. Ik wijt dat voor een deel aan de lessen die we zelf kregen in de jaren '70 en '80. Iedereen moest leren voor zichzelf op te komen, op school werden bijvoorbeeld oefengesprekken georganiseerd waarin iedereen een mening moest verdedigen. Je werd beoordeeld naar de manier waarop je je zegje had gedaan, niet op de inhoud van wat je zei. Dit gegeven hebben latere opvoeders doorgegeven aan hun kinderen en die weer aan hun kroost. Daar is zoveel accent op komen te liggen, dat de generatie van nu alleen let op hun eigen wensen. Helaas echter zonder daarbij fatsoen, naastenliefde, of zelfs maar begrip te tonen voor anderen. Opkomen voor jezelf is omgeslagen in egoïsme en de deskundigheid om alles logisch in te zien ontbreekt. Men luistert niet meer naar elkaar, maar balkt alleen de eigen wensen door de wereld. Daar heeft de veelheid van mediastromen nog aan bijgedragen: je vindt altijd mensen met dezelfde mening/wensen en die vaak even hard blaten zonder respect voor anderen en zich ook afsluiten voor alternatieve, gefundeerde meningen. Sociale controle is daarbij onmogelijk, internet is anoniem.
Toch is er een zaak die mij weer positief stemt: in dit forum zijn er minstens 3 leden (en waarschijnlijk veel meer) die de problemen inzien en erbij stilstaan. Niks geen galgenmaal dus, maar laten we ons aan elkaar optrekken want de strijd is nog niet verloren.
+2
Jannus
Quote Reactie van @roscho:
maar laten we ons aan elkaar optrekken want de strijd is nog niet verloren.

Ik zou het liever anders stellen,laten we elkaar steunen in de tijden die komen gaan,strijden geeft ook veel pijn maar steunen geeft genieten van hetgeen we niet kunnen verliezen,dat geeft rust en voldoening.

Klinkt raar als FDF strijders maar we moeten ons ook weten te relativeren wat werkelijk van waarde is en mochten er boeren zijn die lastige keuzes gaan maken komend jaar,doe dat altijd in het belang van het gezin ook al moet je daar het bedrijf voor opgeven of aan te passen,

dan ben je altijd een winnaar en kun je nooit verliezen

🔱🔱🔱
robbies
Quote Reactie van @Jannus:
altijd in het belang van het gezin ook al moet je daar het bedrijf voor opgeven of aan te passen,dan ben je altijd een winnaar en kun je nooit verliezen

Eén van de meest wijze zinnen die ik hier het afgelopen jaar heb gelezen.
Bartlehiemboer
@roscho Ben het helemaal met u eens. (Heb kinderen in de leeftijd toen u op school zat. Er is helaas nog niets verbetert in het opzicht wat u beschrijft, ze kunnen niet meer oplossingsgericht denken. Alleen maar bedenken hoe een probleem te moeten benoemen. En dat zijn nu onze klaver, Jetten etc.)
+5
Bartlehiemboer
@Weidezicht Dank, soms denk ik wat bazel ik hier allemaal.....Heb ook steeds het voornemen alleen maar te lezen en niet te reageren. Toch heeft van gedachten wisselen ook wel een meerwaarde. We hebben allen onze zorgen en proberen er het beste van te maken. Fijne 2e kerstdag.
+3
George
Allemaal fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2021!
+1
BertK
Goede feestdagen, een gezond en voorspoedig 2021. Maak ervan wat je er van maken kunt, mocht het niet alleen maar meezitten, laat het dan niet aan jouw liggen!
+1
marcel-pek
Fijne feestdagen en een gezond 2021!
George
Kerst 2020 dag 2 met een kerstgroet van BMW! 😀

pietjepuk
@George vrolijk kerstfeest. hier duurt het nog 1 uur en 25 minuten voor het 16:40 uur is 😎
+1
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
. hier duurt het nog 1 uur en 25 minuten voor het 16:40 uur is

Foto is van gisteren. Vandaag nog geen auto gereden.
+1
pietjepuk
@George Bij jullie schijnt de zon ook nog bijzonder laat voor de tijd van het jaar. 😂
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
Bij jullie schijnt de zon ook nog bijzonder laat voor de tijd van het jaar.

Hoezo ? Gisteren was het prachtig weer hier. Zonnige zuiden he. Nu is het minder mooi weer en waait het al behoorlijk.
+3
matt
@pietjepuk het was hier gisteren ook nog lang licht viel ons op sherlock.
Geen kerstgroet voor ons van bmw

(klik om te vergroten)

pietjepuk
@matt wat een geweld. Kan het hier bijna horen, die kolk in de tank. 😎
+2
matt
@pietjepuk is echt geweld ja,kw meter loopt nog verder op,maar dan kan ik geen foto meer maken.
Koppel komt er vrijwel direct in 💪

Kolk valt alles mee,eerst altijd benzine gehad die zuipen veel meer.
pietjepuk
@matt zit toch wel veel verschil tussen auto en trekker. jou auto vlot 350 paarden onder de kap en 750 nm. trekker van 80 pk haalt die 750nm ook.
matt
@pietjepuk ja klopt,is mij ook wel eens opgevallen,weet niet precies hoe
Het verschil te verklaren.
Misschien de liter inhoud,dit is “maar” een 3 liter.
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
trekker van 80 pk haalt die 750nm ook.

Is dat zo? Mijn Deutz met 6 liter motor haalt maar 436 nm en een John Deere 6630 met 6.8 liter motor ook maar 526 nm koppel. Een John Deere 6230 4 cilinder met 4,5 l inhoud en 100 PK heeft 384 nm. John Deere 2850 met 3.9 l motor 86 PK en 315 nm koppel.
Een Nieuwe New Holland T5.95 met 4 cilinder 3.4 l n 99 PK ook slechts 407 nm.

Dus BMW knalt er echt wel wat koppel en PK's uit die 6 halve liter cilinders.
pietjepuk
@George Zit denk wat in de war met aftakas. heb hier een trekker 115 pk met bijna 1100nm op de aftakas gemeten.
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
Zit denk wat in de war met aftakas. heb hier een trekker 115 pk met bijna 1100nm op de aftakas gemeten.

Oké daar kan ik geen gegevens over vinden bij de specificaties van de merken en types. Maar BMW heeft geen aftakas dus gaat het over de koppelstijging van de motor.
pietjepuk
@George alles heeft volgens mij met draaisnelheid te maken. bmw draait maximaal twee keer zoveel toeren dan trekker. aftakas is weer een vertraging.
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
aftakas is weer een vertraging.

Dan klopt het verhaal weer niet want dan zou het koppel daar weer lager moeten zijn terwijl jij het over 1100 nm op aftakas hebt.
Ik weet ook niet hoe het zit hoor , ik kan alleen de koppelstijging van de motor vinden van de merken.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
het koppel daar weer lager moeten zijn terwijl jij het over 1100 nm op aftakas hebt.

nee juist hoger zit een vertraging in dus snelheid neemt af maar de draaikracht neemt toe.
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
nee juist hoger zit een vertraging in dus snelheid neemt af maar de draaikracht neemt toe.

Oh ik dacht dat je suggereerde dat die BMW veel meer toeren maakt en daardoor een hoger koppel heeft. Maar nu met de aftakas is het andersom?
matt
@pietjepuk ja dat klopt,door het hogere toerental weet die er meer kw uit
Te persen.
Dan vergelijkbare trekker motor,met ook 740 nm.
pietjepuk
@weurding zie maar 395 nm staan
+2
jehan
@George duzzz toch maar een k 80 trekhaak aan die bmw maken en andere bendjes dr onder
+1
weurding
@pietjepuk vertel even..... welk merk heeft 750nm met 80pk en 1100nm met 115 pk, ben zeer benieuwd, ihc 845 heeft 296 en al een behoorlijk lange slag, voor 1000nm ben je toch al 260pk nodig
matt
@weurding is je ban opgeheven ?
+6
weurding
@matt ja, heb daarna week niet geprobeerd, en niemand uitgekafferd zoals men een ware opmerking graag wil omschrijven, en daar laten we het ook maar bij
robbies
@weurding heb jij een ban gehad?
matt
@robbies nee dat dacht ik maar had het mis.
+1
weurding
@matt jawel, wel een ban, ik zou iemand uitgekafferd hebben.......
Nijhof
@weurding Dat is stout.
+1
weurding
@Nijhof naughtyboy
+1
matt
@weurding dan had ik het toch goed,had die verwijderde bijdrages,van je gelezen.
En miste je hier dacht die heeft een ban.
Weidezicht
@matt weurding in de ban? Dan zou die voor zijn doen wel enorm ver uit de bocht gevlogen zijn?
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
voor 1000nm ben je toch al 260pk nodi

op aftakas zei ik toch. maar u vraagt wij leveren.

(klik om te vergroten)

+2
weurding
@pietjepuk kunt er lange discussies over voeren maar dat een fabrieksopgegeven koppel bijna 3 keer over de kop gaat is het zelfde als 40 kuub maïs in een 20 kuubs kipper stoppen😅
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
zelfde als 40 kuub maïs in een 20 kuubs kipper stoppen

hoho dat is sjors zijn afdeling. 😂
George
@pietjepuk
Nee Sjors overdrijft nooit. We kunnen nog steeds de Beco van 35 m3 nameten en de Schuitemakers van 45 m3.
+1
Weidezicht
@pietjepuk wat zit je george op zn huid zeg. Is dat noodzakelijk. Lijkt wel wedstrijd ver piesen.
+1
jan w
Voor iedereen een goed en gezond 2021
+2
Dick van Driel
Ondanks alle misere.... een vooral gezond 2021 vanuit Middelharnis

(klik om te vergroten)

Ondanks alle misere.... en een vooral gezond 2021 vanuit Middelharnis
verwijderd
+1
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
op aftakas zei ik toch.

Het vermogen / kracht gemeten aan de aftakas is eigenlijk gewoon altijd lager Pietje. Je hebt altijd verliezen in de aandrijflijn. Een motor geeft de meeste kracht gemeten aan de krukas.
Die BMW heeft gewoon een enorm vermogen uit 6 halve liter cilinders zowel in KW als in Koppel.
381 pk en een koppel van 740nm bij 2000 motortoeren.

Maar wel leuk zo'n discussie , ooit gaat het over daadwerkelijk beregende kuubs per uur en nu over het koppel van een dieselmotor. 😂
+2
matt
@George nm is draaimoment,kun je verhogen door vertraging.
Vergelijk het met bergop fietsen,door een andere tandwielverhouding krijg je het verzet wel rond.
Of eenlange pijp om een bout,los te draaien.
+1
weurding
@matt klopt, maar fabrieksopgave nm wordt aan een losse motor gemeten, niet aan de pto, en kan me niet indenken dat de motor kwa koppel 2,5 keer de fabrieksopgave stijgt, overigens heb je aan 1100pto koppel ook niks als je met een ploeg op de klei zit😉
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
koppel ook niks als je met een ploeg op de klei zit

Had van jou toch anders in geschat.
George
@matt
Jouw BMW heeft 381 PK en 740 nm op de motor want die heeft geen aftakas. 😄 Maar aan de aftakas zal ondanks alles minder vermogen overblijven door verlies in de aandrijflijnen. Dat het koppel daar dan misschien hoger is zou kunnen maar vermogen/koppel gemeten aan de krukas geeft het beste beeld.
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
BMW heeft 381 PK en 740 nm

Blijft mijn eerste opmerking staan dat dit een heel verschil is met een trekker. vergelijk maar met jouw deutz 110 pk 416nm als ik mijn niet vergis. dit is in verhouding bijna het dubbele aan NM per pk.
+1
matt
@pietjepuk andersom beredeneerd,haalt bmw gewoon heel veel pk,uit een motor met 740 nm.
+1
Piet1960
@matt Even nog een andere tak van sport: BMW S 1000RR motorfiets, 207 PK uit 1 liter met 113 Nm.
matt
@Piet1960 dat is benzine,die zal dan een heel hoog toerental kunnendraaien,
Om er die pk,s uit te persen ?
+3
Piet1960
@matt Wordt geleverd bij 11000 tpm. Bij moderne techniek is bizar veel mogelijk tegenwoordig.
pietjepuk
Quote Reactie van @Piet1960:
Bij moderne techniek is bizar veel mogelijk tegenwoordig.

Qua levensduur zie ik toch liever wat minder uitgenepen. tegenwoordig is het allemaal op het randje gemaakt.
+1
Piet1960
@pietjepuk En toch zijn deze wegmotoren heel betrouwbaar. Ze mogen trouwens maximaal nog wel een paar duizend toeren meer draaien.
+1
Weidezicht
@pietjepuk als de trekker niet meer vooruit gaat terwijl jij dat wel wilt, sta je vast. Met veel pk, of weinig pk. Veeel koppel, weinig pk. Dan geldt er nog 1 wet.

Ketting strak=is gebak.
George
@pietjepuk
Ja maar de Deutz heeft 6 cilinders van 1 liter inhoud en de BMW van Matt 6 stuks van een halve liter. En weet daar meer dan 3 keer zoveel PK en bijna het dubbele koppel uit te halen.
+2
deutzieee
Hetzelfde

(klik om te vergroten)

.
+1
Frans1
Een voorspoedig 2021 toegewenst

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kerst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
99
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
5.371
TREFWOORDEN