Forse daling Arla in januari 😡

Boerenbusiness.nl

Deel dit topic

jg

Laatste  |  

Reacties

diekman
Wat is fors ?
ted9
1.2ct
diekman
@ted9 Dat is geen leuke voorspelling voor 2021.
Kringloper
Ook in DK willen ze nog een zooitje boeren kwijt!
+1
van Ittersum
@Kringloper Hoeveel jaar is het geleden dat Denemarken als het land van de onbegrensde mogelijkheden werd gezien? Kortom, gemiddeld gezien: waar laat je wat, waar vindt je wat. Ik vraag me altijd af, als er (zoveel)zulke prachtige bedrijven te koop staan , je direct moet afvragen: waarom
+7
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
je direct moet afvragen: waarom

Waarom gaat het ene bedrijf failliet in nederland en het andere bouwbedrijf bijvoorbeeld niet.
Waarom kan iemand wel een boerderij erbij kopen en lukt een ander het niet. Er zijn zoveel verschillen, quotum heeft ons compleet lamgeslagen waardoor de hele ondernemersgeest er uit is, door de periferie laten we onze grensen opstellen en we zijn veredelde loonslaaf die het risico mogen dragen. In landen waar men wat vrijer is te ondernemen mag je zelf de grenzen opzoeken, moet je dat wel aan kunnen. Als je met niks heen gaat heb je niks te verliezen.

Als je een investering wilt doen en je de bank vraagt of het kan, of de bank duwt je een richting uit, moet je al heel voorzichtig worden. Jij bent verantwoordelijk voor je doen en laten. Het is heel verleidelijk als je voor een spantvak aanklopt en je met een financiering voor een complete stal terug komt. Alleen wie wordt daar beter van? Als je discipline hebt kun je in Denemarken goed boeren.
+2
deJong
@van Ittersum

Staan ook genoeg mooie bedrijven in nl te koop hoor.

Beb vorig jaar in DK geweest. Daar lad het melkgeld toch 2 cent hoger dan in nl. Daarnaast door de lagere grond/grondstoffen prijs. Liggen de kosten per liter veel lager. Was op een bedrijf langs daar molken ze met robot. Bedrijfs financiering op 70% kostprijs op 24 cent de liter
+1
groeier
@deJong
Zijn daar de laatste 30 jaar nergens zoveel bedrijven kapot gegaan, dus dan moet de kostprijs wel veel hoger liggen.
deJong
@groeier kwam omdat de grondprijs op nl niveau lag en bedrijven daar veel te veel grond te duur inkochten. Na een recessie kelderde de grondprijs van 30/40k tot op sommige plaatsen 50k naar 9.5 tot 10.5k.

Dan snap ke ook wel wat dat met je eigen vermogen t.o.v. je financiering doet.

Daarom zijn veel bedrijven via de bank in de shit geraakt terwijl het wel goed draaiende bedrijven waren.
groeier
Quote Reactie van @deJong:
kwam omdat de grondprijs op nl niveau lag en bedrijven daar veel te veel grond te duur inkochten. Na een recessie kelderde de grondprijs

Dat kan zomaar nog eens gebeuren, maar in ons land gaan de grondprijzen ook flink kelderen.
+1
grös
@groeier
Zijn gewoon te grote bedrijven, onder de 200mk vind je daar bijna niet. Stel je koopt even 40ha voor 35.000 1.4miljoen, en jaar later is het nog maar 25k, das toch 400.000 verschil, de bank zegt; los dat maar even af, dat gaat helemaal niet dus komt het bedrijf te koop. Ken ook verhalen van die 'failliet' waren maar gewoon kleiner bedrijf weer gekocht hebben.
robotslaper
@deJong precies, je slaat de spijker op de kop.
deJong
@groeier

Oh en laten we de kostprijs niet vergeten. Betalen voor kwijtgeraakt e.v.

Veel boeren zijn daar toen op de landbouw titanic 2 gestapt.
groeier
@deJong
Zal vanzelf wel zichtbaar worden over een tijdje.
deJong
@groeier In DK is alles gewoon zichtbaar en open als je erom vraagt. Daar kun ook gewoon de winst/verlies rekening van een betreffend bedrijf online openen.

Zelf heb ik er met een fiscaal adviseur gesproken en ben ik op gesprek geweest bij de LMO, de Deense landbouw organisatie in Viborg.
groeier
Quote Reactie van @deJong:
Daar kun ook gewoon de winst/verlies rekening van een betreffend bedrijf online openen.

Daar wil je niet zijn waar je gegevens op straat liggen.
robotslaper
@deJong Deense mensen zijn vaak ook minder hard werkende mensen. Wat je soms hoort en ziet hoeveel mensen er werken per pedrijf dan denk ik ook. Zo kan je geen geld verdienen. Verder is Denemarken een prachtig landbouw land.
+3
grös
@robotslaper
Allemaal robotslapers daar 😂
robotslaper
@grös ssssstttt hhhahaha
deJong
@robotslaper viel mij prima mee. Het bedrijf waar ik verbleef heb ik even meegeholpen een nieuwe robot groep voor de verse koeien te maken. En de deense bouwers beunden daar aan hoor💪💪💪 evenals de werknemer en stageloper op dat bedrijf zetten het werk goed weg👍
Achso
[@van ittersum wat heeft dat te maken met melkprijs? Arla is groter dan RFC of bijna net zo groot. Door giga blunders in de UK kost dat de melkveehouders centen/ l melk. En ook al 20 jaar ofzo. RFC doet dat zeker niet anders
hoest
@van Ittersum eeeeh had jij niet net je toko verkocht? Had je 15 jaar terug misschien wel naar Denemarken moeten gaan #overaliswelwat
+1
KOC1981
Is dit vooruitzicht op Brexit? dacht dat Arla daar nogal gevoelig aan is
+8
Spuit11
@KOC1981 Deels. Brexit is het nieuwe excuuswoord, afgelopen jaar was dat "vanwege corona". Er wonen nog altijd net zoveel Britten die zullen, Brexit of niet, gewoon ook elke dag moeten eten.
KOC1981
@Spuit11 ja dat klopt, maar als er op import producten plots een heffing van 20% extra zit, dan kan ik wel geloven dat dit iets doet met het bestedingspatroon van de gemiddelde Brit.
Dan heb je als exporteur naar GB volgens mij 2 opties, 1 je plust de heffing gewoon bij op je verkoopprijs en wacht af of je nog steeds evenveel verkoopt. Optie 2 is je doet de heffing geheel of gedeeltelijk van jouw marge af. Hoe meer druk er op je aanvoer zit (je moet verkopen omdat je er anders mee blijft zitten) hoe sneller men geneigd zal zijn om richting optie 2 te schuiven.
Achso
@KOC1981 Arla heeft daar een fabriekje staan, dat nog nooit in 20 jaar geld opleverde. Door de crash van de Pond heeft Arla ook nog eens een valuta verlies
KOC1981
@Achso jij bent Arla-lid? Is GB dan voor Arla wat Duitsland is voor RFC? Hoeveel melk gaat er vanuit het vaste land naar GB? En kan Arla in Duitsland wel goede cijfers voorleggen?
Achso
@KOC1981 was Arla lid. Het probleem UK is niet dat er melk naar toe gaat. Het moet alleen in de benen gehouden worden door leden op het vaste Land. Verder heeft Arla eigenlijk een goede reorganisering door gevoerd, waarmee veel Geld bespaart is.
UK is nog een vrij grote export Markt voor Arla. 12 % van de Totale verkoop ofzo iets.
Doen ze wel handig. Grote fabriek starten in UK, en via de achterdeur merknamen als boter en Kaas wegzetten. Geld heeft het alleen niet opgeleverd.
+1
ted9
@Achso Die fabriek zal dan waarschijnlijk na de brexit zijn ctjes gaan opbrengen wanneer er heffingen betaald moeten gaan worden
Achso
@ted9dan mogen dat dan wel vele miljoenen zijn.. Ik hoop het voor de veehouders
groeier
Het gaat de goede kant op.
+2
de hoef
@groeier als het niet erger wordt dan nu, dan gaat het nog wel
+2
labella
@de hoef Het gaat helemaal niet maar ik maak mij er niet meer druk om, ik ben bij de finish.
matt
@labella je bent 52 man !
+2
Erco
@matt denk niet dat ie de finish van t leven bedoelt 😛
+2
labella
@Erco dat hoop ik niet tenminste maar alles kan zo anders zijn.
+8
labella
@matt klopt en ik ga vanaf nu alleen nog dingen doen die ik leuk vind en verrek het om nog langer aan de leiband van de zuivelfabriek en bank te lopen.
de hoef
@labella heb je het verkocht
+4
labella
@de hoef alleen de melkkoeien zijn verkocht en een gedeelte van de fosfaatrechten, ik ga wel door met vleesvee en wat akkerbouw.
+1
mlkvhoudr
@labella goede beslissing voor jou denk ik, jammer dat aware niet gebracht heeft wat je er van gehoopt had.

Dan enigste juiste beslissing denk ik 👍

Voor mij als 43 jarige geeft t maar weer aan dat je er niks zinnigs over kan zeggen wanneer de lol er af raakt.

Wat voor soort akkerbouw heb je in gedachten?
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Wat voor soort akkerbouw heb je in gedachten?.

Ik denk gewoon wat akkerbouw maar daar moet je ook niet al teveel van verwachten maar je hebt minder sores aan je hoofd. Tenminste in mijn geval. Maar is ook niet iets voor iedereen. Zoveel is er ook niet mee te winnen.
+1
labella
@George klopt en ik wil het vooral niet al te spannend maken.
+1
matt
@labella vind het altijd weer jammer als een boer stopt,en vooral als de hoofdreden die regelgeving is.
Toch weer een boer weggepest denk ik dan 😞))

Aan de andere kant,als je gefrustreerd rondloopt 7 dagen werkt amper iets
Overhoud.
Waarom zou je dan doorgaan,en de rest van de keten de marge te gunnen
Van jouw gezwoeg ?
grös
@labella
Duidelijk verhaal, hier zijn er ook die doen de koeien weg en zeggen dat dat tijdelijk is, zo van we gaan over paar jaar wel weer beginnen met melken, nou ken weinig succesverhalen die "tijdelijk" gestopt waren.
Bartlehiemboer
@grös Hoe is het verder gegaan?
MTSTAMMINGA
@George Hoorde een verhaal uit de polder aardappels 2 cent @George
En dan worden ze soms niet eens op gehaald !!
+2
grös
@MTSTAMMINGA
Dat zijn toch boeren die zonder leveringscontract werken? Ik vind een melkfabriek altijd wel makkelijk dat ze altijd de melk ophalen, ken je die film van jou Surinaamse familie dat ze de melkstal klaar hadden maar de overheid besloot om alle melk dat jaar te importeren, dan hebben we het hier toch nog steeds een stuk beter voor mekaar.
+1
George
Quote Reactie van @grös:
Dat zijn toch boeren die zonder leveringscontract werken?

Karst bedoeld inderdaad de vrije overleveringen boven de contracten. Maar die waren inderdaad 2 cent maar men haalden ze wel en maar al te graag.
+9
George
Quote Reactie van @labella:
alleen de melkkoeien zijn verkocht en een gedeelte van de fosfaatrechten, ik ga wel door met vleesvee en wat akkerbouw.

Succes met je nieuwe leven . In prikbord termen ga je nu Sjorsen. 😂 😂

Maar andere hadden het hier ook over de potverteren en op de winkel passen.
Daarom was ik Sjors de op de winkelpassende potverteerder hier enkele jaren geleden.
pieta
@labella In ieder geval veel succes daar mee. Een goede keus als de zin er af is.
pietjepuk
@de hoef kun je er al aan wennen om niks te doen? Of zeggen ze bij jullie thuis hij deed toch al niets. 😂
+2
de hoef
@pietjepuk iedereen vakantie hier, dus dat niks doen is over, heb loop gips ,daar kun je zat mee
+3
pietjepuk
@de hoef wisten ze in het ziekenhuis zeker niet dat je boer was. anders had je geen loopgips gekregen.
+2
de hoef
@pietjepuk jawel hoor, goede gespreken gehad ook ,met de dokters, en gipsmeesteressen
+3
KOC1981
@de hoef gips meesteres, klinkt kinky
+1
pietjepuk
@KOC1981 wel goed lezen he. sen 🤣
Weidezicht
@pietjepuk nog kinky er.....
Frans Z.
@de hoef Wat heb je gesjouwd?
de hoef
@Frans Z. voet gebroken maand terug, wedstrijd hardlopen met de jongste gedaan
Frans Z.
@de hoef Oei,das niet best. Beterschap en fijne feestdagen.
de hoef
@Frans Z. er zijn ergere dingen, en super gemotiveerde vervanger gehad
+1
Weidezicht
@de hoef beterschap.
+1
EDOO
@labella Als je alleen maar "leuke" dingen doet kom je er ook een keer achter dat het op de duur helemaal niet leuk meer is. Dan denk je misschien nog eens met weemoed terug aan je "oude" leven.
+4
George
Quote Reactie van @EDOO:
ls je alleen maar "leuke" dingen doet kom je er ook een keer achter dat het op de duur helemaal niet leuk meer is. Dan denk je misschien nog eens met weemoed terug aan je "oude" leven.

Nou ik ben nog iedere dag verrekte blij dat ik bijna 14 jaar geleden quotum heb verkocht en met wat ik nu doe.
+2
matt
@labella ja als je het niet meer leuk vind dan hebje groot gelijk.
MTSTAMMINGA
@labella Zorgen hou je tot de kist aan toe @labella 😉 Suc6 er mee!!
+2
Bartlehiemboer
@labella Lees deze opmerking van je, wat dapper om die keus te maken. Ik denk dat je er geen spijt van zal krijgen. Je kan nu ook op afstand zien hoe wij door ploeteren. Misschien vind je het wel spijtig dat het zo gaat hier in Nederland. Ik zie wel een toekomst voor de akkerbouw. Als de grond er geschikt voor is. Groentes blijven wel. Succes
Erco
@Bartlehiemboer dapper? Kennelijk had ie er helemaal geen plezier meer in, dan moet je stoppen. Of sta je er zelf ook zo in momenteel?
+3
Tommie1
@Erco Gij bent toch ook een echte hork zonder inlevingsvermogen.
+1
Erco
@Tommie1 gelukkig ken je mij niet. Ik bedoel er alleen mee te zeggen dat het goed is dat als t plezier al langer weg is je kijkt hoe je het anders kan doen.En stoppen (met koeien melken) kan dan de keuze zijn. Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg. En makkelijker en mooier wordt het toch niet vanuit de overheid en de eigen melkfabriek. Je gaat toch niet 7 dagen per week en velen minimaal 50 weken per jaar dingen met tegenzin doen? Elke dag kan t geen hallelujah zijn maar dat moet niet te lang duren. De opmerking dapper komt dan op mij over als dat hij er ook zo over denkt, zeker als ie het over het zwaard van damocles heeft en over doorploeteren. Dan wens ik hem ook de moed en wijsheid toe om te doen waar hij gelukkig van wordt en blijft.
Bartlehiemboer
@Erco Had je die niet aan mij moeten richten? U kent mij ook niet. Denk dat het zwaard van Damacles hier als laatste aan zal neer dalen.... Maar kijk naar de maatschappij en de politiek sluit je ogen er niet voor.....Ik spreek u graag volgend jaar nogmaals
Erco
@Bartlehiemboer klopt maar de eerste zin was aan Tommie die “de splinter in n ander z’n vinger wel ziet maar de balk in z’n eigen oog niet” 😉
Tommie1
@Erco Ik kan niet volgen wat je daar mee bedoeld, ik heb veel reacties van je gelezen en kan me een aardig beeld van je vormen.
Erco
@Tommie1 insgelijks Tommie
+3
Bartlehiemboer
@Erco Oke, laten we allen die balk er uit halen, de ogen goed openhouden, met de kerst gedachte in het hoofd elkaar hier niet zo afkatten we moeten als boeren met zijn allen komende tijd zien door te komen. Laten we niet verzwakken in jou, ik en jij ...Fijne (kerst) avond
+5
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
we moeten als boeren met zijn allen komende tijd zien door te komen.

We moeten als samenleving de komende tijd zien door te komen !! er zijn er die klappen krijgen de komende tijd Die het echte niet verdienen!!

Het gaat eerst raar voordat het weer goed gaat denk ik
+1
pieta
@Bartlehiemboer Goede gedachte.
+1
pieta
@Tommie1 Ik denk eerder dat iemand die het een dappere keuze vindt zelf wellicht niet durft te stoppen. Ik vind dat het gewoon zijn goed recht is om te stoppen met melkvee en het (leven) anders in te richten. Een moeilijke keuze kan het wel zijn.
+1
Tommie1
@pieta Inlevingsvermogen.....
+3
Bartlehiemboer
Ja, persoonlijk wel maar je maakt beslissingen niet alleen. Puur omdat je als koeienboer meteen overal een stempel krijgt... De buitenwereld maar ook van binnenuit al die eisen en bemoeienis. En altijd het zwaard van Damocles boven het hoofd daarnaast ook nog al die beschuldigingen en dan moet je ook nog het hoofd boven water zien te houden. Ik vind het dapper om nu al te zeggen ik ga het anders doen. Het komende jaar zullen veel boeren die keuze (Moeten) gaan nemen. @Erco
Erco
@Bartlehiemboer klopt zeker. Ken je situatie natuurlijk niet en je leeftijd plus evt opvolgers maar alleen je gevoel, frustraties opnoemen tov degenen die ook de beslissingen nemen ( maten, vennoten?) dat scheelt al veel weet ik uit ervaring. Kan helpen relativeren en wie weet denken hun er net zo over. Succes 😉
+3
pieta
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Puur omdat je als koeienboer meteen overal een stempel krijgt... De buitenwereld maar ook van binnenuit al die eisen en bemoeienis. En altijd het zwaard van Damocles boven het hoofd daarnaast ook nog al die beschuldigingen en dan moet je ook nog het hoofd boven water zien te houden

Ik denk toch niet dat elke melkveehouder het zo ziet/voelt. Ik in ieder geval niet.
+3
robbies
@pieta ik ook niet
de Tank
@pieta dan was ik allang gestopt
+1
Jaap40
@de Tank ik begrijp de stoppers steeds beter....
+4
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jaap40:
k begrijp de stoppers steeds beter....

Als je het zin er af hebt stoppen je leeft maar 1 keer Maar denk er om voor een andere werken is ook niet alles!! Als je nu op de minister scheldt of je baas 😀
cornelissen
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Als je nu op de minister scheldt of je baas

Het grootste probleem is onze belangenorganisaties, niet dat ze je het altijd naar je zin maken , dat lukt toch niet. Maar het financieel compleet afslachten van een groep melkveehouders, ten gunste van naar nu o.m. blijkt met de wob stukken voor een groep met in ieder geval mogelijke voorkennis en knoeierij met de registratie rond de peildatum en dan praten we nog niet eens over het wel of niet hebben van een nb. Deze groep met of zonder voorkennis wordt sterk bevoordeeld (dat is dan nog daar aan toe) maar ten koste van in ieder geval de grondgebonden melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum. Terwijl grondgebonden groei juist werd gepromoot.
(visie eind 2013 , toespraak K Romijn 16 maart 2015)
En het blijft doorgaan , zie o.m. visie 65 % eiwitnorm als sector. Kom met een GVE norm voor de normale melkveehouder en laat de overige zich maar redden om het uit te leggen aan kennelijk de politiek en de maatschappij of weet ik wie.
Van mij mag het hele zwikje wel meteen vertrekken en dan om mij een organisatie waar het inkomen van de sector centraal staat en dan oprecht.
+2
pieta
Quote Reactie van @cornelissen:
inancieel compleet afslachten van een groep melkveehouders

Je bent toch nog steeds boer?
Nijhof
@pieta Ga je dat ook zeggen tegen de pasprobleembedrijven?
+2
pieta
@Nijhof Nee, maar datzelfde riedeltje van die zeurpiet in een van oudsher extensieve regio ben ik wel beu. Weet je zijn mening over PAS-bedrijven?
de hoef
@pieta zo zie ik het ook pieta, hij moppert al jaren boert nog steeds, dat is in elk geval een prestatie,
maar om nu altijd te wijzen na een ander, vind ik geen sterke eigenschap
de kop omhoog en door
+1
pieta
@de hoef Ik denk dat ie veel harder zeurt/klaagt dan dat ie een echt probleem heeft. Het is hooguit wat zuur voor hem en hij heeft een kaart moeten spelen die hij niet wou spelen(grondverkoop). Hij was volgens mij na uitbreiding(ik schat verdubbeling) nog steeds grondgebonden. Dat zegt ook wat over je startpositie.
Noorderling
Quote Reactie van @pieta:
Dat zegt ook wat over je startpositie.

Niets is wat het lijkt.
Niet om over @cornelissen te oordelen, ken hem niet.
Er zijn nogal wat constructies opgetuigd om "mee te doen". Ook in de akkerbouw, de een kan er een hoek grond bij financieren, buurman wordt gek, komt een stuk grond te koop op inschrijving, doet een belachelijk bod en drukt een hoek eigen grond in erfpacht. Van buiten ziet de show er hetzelfde uit.

Met koeien hetzelfde, de een weet alles goed rond te zetten met 2euro financiering, de ander slaapt met 50cent nog niet. Als er net te vroeg, voordat er omzet was in 2015 een hoek grond te koop kwam waren er ook best afspraken te maken met een bank om nog 3jaar niet af te lossen, stal te bouwen en dan los te gaan. Het is natuurlijk de verkeerde volgorde, soms doe je wat als er iets op je pad komt. Destijds had iedereen de mond vol over grondgebondenheid, neem je je verantwoordelijkheid en krijg je de deksel op je neus. Dat beetje naïviteit ben je dan wel kwijt, alleen je zit er nog wel mee.

Kwam ook een stuk grond vrij aan mn huiskavel terwijl we aan het bouwen waren. Passen deed het niet, hebben het wel pas gemaakt. Op termijn wordt jezelf en je bedrijf er sterker van, moet je wel over de hobbel fosfaatrechten heenkomen.
pieta
@Noorderling Hij heeft grond verkocht waar geen hypotheekrecht op rustte.
+2
Melkboer16
@pieta dat zal wel zeer doen! Maar @cornelissen boert rustig door en is nog steeds ggb en nog niet eens gekort op z’n fosfaatrechten!
Als dit de zwaarste hobbel is die hij heeft moeten nemen dan valt het nog wel mee.
Ken er genoeg waaronder wijzelf die 10% vee inleverden en dat eigenlijk niet nissen konden.
Dan ook nog 3 jaren droogte eroverheen kregen en toch de zaak draaiende houden.
Spuit11
@Melkboer16 Laat je niet van de wijs brengen. Er is echt overal wel wat.
Noorderling
@pieta en nog zegt dat weinig over het totaalplaatje.

Is maar net waar je zit en je uitgangspositie is. Met een redelijke lap grond krijg je met 50% vreemd vermogen alles nog niet zomaar betaald, is niet altijd een aanleiding om overal maar hypotheek op te laten berusten.

Grond is hier in 10jaar ook 2a3euro duurder geworden door de akkerbouw. Zit je zomaar op 1a2miljoen waardestijging, krijg er alleen geen rekening van betaald. Is een veldkavel zonder hypotheekrecht nog niet zo'n gekke optie om vrij man te blijven.

Ander uiterste is dat je niets met je fosfaat mag van de bank zonder toestemming of de voer leverancier er al beslag op heeft laten leggen vanwege een voerschuld, kun je nog zo'n mooie stal al dan niet vol hebben. Niets is wat het lijkt vanaf de buitenkant.
+1
pieta
@Noorderling Het zegt niet alles maar zeker wel wat. Als ie echt zo krap aan strak gefinancierd zat zat er waarschijnlijk wel een recht van hypotheek op. Ik vind het echt wel zuur voor hem maar hij was bepaald niet de enige waar het zuur voor was.
Jaap40
@MTSTAMMINGA mocht ik ooit stoppen is niet het plan voor de of een baas te gaan werken.
We zullen volgend jaar in verschillende sectoren gaan zien dat er door omvallende bedrijven er ook ontslagen zullen worden.
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Maar denk er om voor een andere werken is ook niet alles!!

Dat weten de meesten niet eens , ze denken dat het niks is .
MTSTAMMINGA
@George Heb lang genoeg voor een baas gewerkt vroeger @George 😀
+1
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Heb lang genoeg voor een baas gewerkt vroeger

En daarna voor de bank? 😀
+1
MTSTAMMINGA
@George Belasting is het tegenwoordige @George 😀 😉
pietjepuk
@MTSTAMMINGA nog een paar jaar dan krijg jij daar wat extra korting. 😉
MTSTAMMINGA
@pietjepuk Als Rutte eenmaal je aders weet ,,,,,,, 😞
+1
diezel
@MTSTAMMINGA
Scherp. 👍
+2
pieta
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Rutte eenmaal je aders weet ,,

Dan komt ie je vaccineren!! 😁
marcsterreborn
@George Maar denk er om werken is ook niet alles!!
Dat kun jij iig niet weten
+3
Detukkeroettwente
@labella succes met je beslissing, alle begrip.
+4
George
Quote Reactie van @matt:
je bent 52 man !

Dat is een mooie leeftijd om het wat kalmer aan te doen als het kan toch?
grös
@George
Op je 35e al je quotum verkocht dus??
George
Quote Reactie van @grös:
Op je 35e al je quotum verkocht dus??

Nee op mijn 39 ste. Zo jong ben ik niet meer.
Op mijn 19 de is mijn vader overleden en ik ben eigenlijk begonnen met kerst 1986 met melken toen mijn vader ziek werd . Heb gemolken van toen tot april 2007.
robotslaper
@George Veel succes met de overstap, wel jammer maar in jouw geval de goede keus
+1
George
Quote Reactie van @robotslaper:
Veel succes met de overstap, wel jammer maar in jouw geval de goede keus

Ik denk dat je Labella bedoeld. Bij mij is dat alweer bijna 14 jaar geleden dat ik ben begonnen met potverteren zoals sommige hier dat noemden. 😂
+1
robbies
@George je vergeet winkelpassen
+2
matt
@George ben bijna 54,en nog lang niet bij de finish,tot nu toe iedere berg overgegaan.
Maar de man met de “hamer” ligt op de loer.

Demarreren doe ik niet meer,maar wil nog wel even meehobbelen in de “bus”
+1
pieta
@matt Zitten we toevallig in dezelfde bus? 😁
+2
pietjepuk
@pieta Dan heb je sjors al niet meer tegengekomen in de bus. die was al effe geleden afgevallen. 😁 Ik probeer de bus nog effe voor te blijven. 😃
George
Quote Reactie van @matt:
u toe iedere berg overgegaan.

Dat doe ik tegenwoordig ook maar dan met een E bike waarmee ik wielrenners voorbij reed tegen de Vaalserberg op bij het drielandenpunt. 😀
+1
pietjepuk
@pieta toch nog opletten dat hij straks niet rechts voorbij gereden komt op zijn meetrap fiets. 😃
+3
matt
@pietjepuk dan strooien we spijkers 😁)
+1
pietjepuk
@matt Nu ga je me toch niet op een idee brengen als de bus mij dreigt in te halen. 🤣
Erco
@George precies er zijn vele wegen die leiden naar Rome. Je moet doen wat je het meeste energie geeft
+10
de hoef
Quote Reactie van @labella:
f Het gaat helemaal niet

vergeleken met de meeste ondernemers, hebben wij het nog goed,
+2
Bartlehiemboer
Als je nuchter naar alles kijkt, blijft het een raar verhaal dat steeds meer bedrijven (zelfs boerenbedrijven) een beter verdienmodel en plezier in onderneming in het buitenland zien. Rutte blijft maar belastinggeld uitgeven en bedrijven willen weg...Wie gaat het weer terug betalen? Ze hadden de bedrijven hier moeten stimuleren met meer inkomen om te blijven, maar ze gaan ze juist opkopen en elders in Nederland mag je niet meer boer zijn. Ik begrijp er niets meer van
Jannus
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
maar ze gaan ze juist opkopen en elders in Nederland mag je niet meer boer zijn. Ik begrijp er niets meer van

Het lijkt erop dat we naar een communistisch systeem toe gaan en dat lijkt volgens de linksen een heilstaat maar op de lange weg is het kommer en kwel want men neemt geen persoonlijk initiatief en raak je afhankelijk van hetgeen over de grens te koop is.

Jeroen stelde dat al eens,een land dat zijn boeren niet waardeert staat aan de rand van de afgrond want zij staan aan de basis van het belangrijkste de mens van waarde is,een goed en gezond bord eten.

Na deze tijd komt een andere tijd
+2
Weidezicht
@Bartlehiemboer ik las vandaag intervieuw in quote 500 (is elk jaar mijn studieboek, maar haal het examen niet😇) met eigenaar oprichter van Metterwoon, een groot vastgoed concern. Die weet de vinger aardig op de juiste plek te leggen. Politiek belooft A maar doet C. Had ooit geld gedoneerd aan 50 plus. Gingen ze er helicoptervluchten van betalen. Was dus gauw klaar met sponsoring. Ook stelde hij dat we moeten blijven zorgen voor banen, vooral ook voor de laagbetaalden. Niet elke kassa vervangen door een zelfscan, of inpakker door een robot. Als mensen geen baan meer hebben gaan ze zeuren, ennkrijgen ze tijdvom zich met zaken te gaan bemoeien waar ze geen verstand van hebben. De overheid hier doet precies het tegenovergestelde en bereikt dus dat mensen geen werk meer hebben en dus vervelend doen. Het zijn nu al de ambtenaren en en overige luiwammesen die overdag niet moe worden, die in gemeenteraden en waterschapsbesturen gaan, en dan de ondernemers gaan vertellen wat ze wel en niet moeten doen.
+6
grös
@Bartlehiemboer
Landbouwpolitiek in bijvoorbeeld Denemarken werkt ook veel meer voor de lange termijn, hier weet je soms nog niet wat voor eisen ze over een half jaar alweer stellen, terwijl je daar al weet hoe je stal er over 10 jaar uit moet zien. Hier werd de Brabantse ook zo even een deadline van een paar jaar opgelegd, en dan de asbestdaken, dat moest eerst ook binnen een paar jaar allemaal vervangen, en nu ineens weer niet. De nertsenfokkers stonden nu ook ineens binnen een paar weken met een lege stal, terwijl dat eerst pas in 2024 zou hoeven. Onder het mom van "Corona" word dat eventjes gauw opgedoekt, overheid: totaal onbetrouwbaar.
Jannus
Quote Reactie van @grös:
Landbouwpolitiek in bijvoorbeeld Denemarken werkt ook veel meer voor de lange termijn

Klopt wel maar hoeveel houden die lange termijn daar vol??

Vergeet niet dat we een EU beleid hebben en daar worden andere kaders gesteld dan puur exporterend voor de laagste prijs en daar zijn wij en de Denen goed in maar rendementen uit het verleden komen vroeg of laat onder water te staan😉 of je wordt het bos in gestuurd 🧓
+1
MTSTAMMINGA
@grös Overheid de meeste onbetrouwbaar partner,kunt beter zaken doen met de maffia is betrouwbaarder 😉 😄

Is een keer onderzocht door de standorganisaties in de zeventig jaren wat ik weet @grös
+1
hoest
@MTSTAMMINGA ja duh als je bij de maffia iemand vern*kt krijg je een kogel door je kop. Bij de overheid promotie
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!