Buitenhof uitzending

vpro.nl/buitenhof/kijk/…

Als je 20 minuten tijd hebt, kijk het laatste deel van Buitenhof terug. Het deel waar Pieter Omzigt wordt geinterviewd over het failliet van onze rechtstaat. Over de toeslagaffaire. Over dossiers die tot op heden nog weg gemoffeld worden, maar binnenkort door Omzigt boven tafel komen. Huurtoeslagaffaire noemt hij.

En als je het op je in laat werken kun je zijn werk en zijn constateringen zo 1 op 1 kopieren naar de landbouw/veehouderij. De verwevenheid tussen ministeries en het veehouderijbedrijfsleven, die niet als doel hebben ons belang maar hun eigen belang.

Als je tijd hebt, kijken!

Deel dit topic

John Spithoven

Reacties

+7
Melkveehouder6
Maar de oplossing ligt niet in de 2e kamer. Maar bij de ambtenaren, die moeten eens verantwoordelijk worden gesteld voor hun handelen. De bezem er door heen, vervang daar maar eens de helft, dan gaat er wel een andere wind waaien. Want ook na de verkiezingen kan er nog zoveel veranderen in de 2e kamer. Als we geen wissel doen bij de ambtenaren veranderd er gewoon niets!!
+3
Nevergiveup
@Melkveehouder6 Ze zouden gestraft dienen te worden en ontzegd moeten worden op een amptenaren baan en wachtgeld , anders gaat dit van kwaad tot erger ze zitten en voelen zich opper machtig in hun ivoren toren.
Porky
@Melkveehouder6 helemaal mee eens, ze halen hun schouders op en gaan gewoon door met hun geknoei, het is diep treurig en in en in triest wat die mensen is over komen
groeier
Quote Reactie van @Porky:
het is diep treurig en in en in triest wat die mensen is over komen

Niets is zoals t' lijkt, kan best zijn dat veel mensen wel onterecht toeslagen hebben ontvangen.
Maar t' punt is, als je mensen wil beschuldigen moet je wel voldoende bewijs hebben.
+1
Jawis
@Melkveehouder6 neem de belastingdienst maar als voorbeeld. 1 grote teringzooi. Wie stappen op....ministers en staatssecretarissen. Wie blijven de tent runnen.....precies de corrupte ambtenaren .. er is daar nog niks opgelost 10 jaar later... maak uw borst maar nat
arie.j
Quote Reactie van @Melkveehouder6:
Maar de oplossing ligt niet in de 2e kamer. Maar bij de ambtenaren, die moeten eens verantwoordelijk worden gesteld voor hun handelen. De bezem er door heen, vervang daar maar eens de helft, dan gaat er wel een andere wind waaien. Want ook na de verkiezingen kan er nog zoveel veranderen in de 2e kamer. Als we geen wissel doen bij de ambtenaren veranderd er gewoon niets!!

Wetgevingen moet ook veel beter op uitvoerbaarheid worden getoetst en dat onafhankelijk, en bij negatief oordeel of twijfel verboden zijn om het te laten doorgaan
Ambtenaren persoonlijk heb ik geen zicht (wie wel?)
Als ik lees dat beleidsmakers van links tot rechts ook flink schuldig zijn, dan is er toch meer aan de hand dan alleen wat handenvol verkeerde ambtenaren.
Boerbakje
@arie.j ik vraag me ook af hoe echt onafhankelijk de rechterlijke macht nog is.
Melkveehouder6
@arie.j heb 25 jaar geleden een paar jaar bij LNV gewerkt. Ook toen gebeurde er al dingen die ambtenaren besliste waarbij je wenkbrouwen wel heel erg moest fronzen..
Er waren toen partijen bij die subsidie kregen terwijl ze met voeten de grenzen over gingen. Maar werd door hogerhand oogluikend toegestaan. Als een gewone boer hetzelfde had gedaan werd deze gewoon gekort of zijn subsidie werd afgewezen...
Nevergiveup
@Melkveehouder6 echte maffia praktijken dus , als in italie waar somige grote auto's met 200 plus voorbij komen en de politie de hand opsteekt ....
+4
rene-de-jong
Een grote parallel is er met het stikstof dossier en de rapportenfabriek;

Het is het “sinterklaasgedicht” van dhr. Nicola Notaro alwaar beleid op is gemaakt.
Beetje in Jip en Janneke taal uitgelegd onder reactie op boerderij.nl:
boerderij.nl/Home/Blogs/…
Raar maar waar….

De RvS heeft in deze ook verzaakt om de HRL en bijbehorende Arresten te lezen.
Taak:
Quote:
De Raad van State draagt als adviseur voor wetgever en bestuur en als hoogste algemene bestuursrechter bij aan het behoud en de versterking van de democratische rechtsstaat. Daarbinnen staat de Raad van State voor eenheid, legitimiteit en kwaliteit van het openbaar bestuur en voor rechtsbescherming van de burger.

Dit laatste is dus ver te zoeken.

Arcadis en Witteveen & Bos
Bovenstaande fout die in 2015 is gemaakt, namelijk alle in de meest geringe mate aanwezig natuur “beschermen” en daarna aanwijzen had door zowel Arcadis als Witteveen & Bos boven tafel kunnen komen.
Dat was echter niet het doel van deze rapporteurs, het doel was om het niet te vinden dan/wel te benoemen.

Het gaat hierbij om het z.g. Holahan Arrest, een Arrest dat Arcadis aanhaalt in hun rapport:
eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/…

Met name punten 32 t/m 40, Arcadis noemt dit in hun rapport onduidelijk, echter dit is het NIET;
Het Holahan Arrest is nogmaals een verduidelijking van eerdere Arresten, namelijk dat een passende beoordeling nodig is voor prioritaire habitattypen en soorten, de habitattypen en soorten die reden waren voor aanwijzing van betreffend gebied.
De zogenaamde “natuurlijke kenmerken” van een gebied volgens Art. 6 lid 3 van de HRL

Maar liefst 4 eerdere Arresten worden aangehaald in het Holahan Arrest !

Het antwoord van Arcadis op vragen was als volgt:
Ons rapport is door onafhankelijke juridische experts gereviewed. Ik verwijs u dan ook naar onze opdrachtgever LNV voor nader informatie en toelichting op de opdracht.

En dat van Witteveen & Bos:
Onze opdracht voor het Ministerie van LNV is reeds afgerond. Graag verwijs ik u door naar het Ministerie van LNV. Ik heb begrepen dat u inmiddels ook contact met het ministerie heeft over dit onderwerp.

Deze antwoorden zijn veelzeggend; We hebben een zwijgplicht en dit hebben we net als de rapporten op elkaar afgestemd.
Een mooi voorbeeld is een verwijzing (of beter de vooruitziende blik) in het rapport van Witteveen & Bos (d.d. 27 augustus) naar het rapport van Arcadis met als datum 25 september 2020.
De meeste kalenders noteren september NA augustus…….

Begrijpend lezen is voor de rapporteurs dus niet hun sterkste punt en de "juridische experts"
hebben waarschijnlijk ook een blackout gehad.

De HRL is nog ietsje vrijblijvend echter indien er zo veel Arresten over eenzelfde onderwerp bekend zijn is de vrijblijvendheid omgezet in een plicht en al helemaal als de eigendommen van burgers (ook boeren) in het geding zijn.
Ook is de monitoring van de natuur via het verplichte SDF systeem hiermee gesaboteerd; die kleine gevonden stukjes natuur van 0,0 of 0,02 hectare groot worden nu beoordeeld als “slecht of matig” terwijl ze in het geheel NIET in de beoordeling thuis horen.

De werkelijke "natuurlijke kenmerken" van vele gebieden zijn goed tot ZEER GOED waarmee de berekende schade in feite naar het land der fabeltjes verwezen kan worden omdat er geen causaal verband is.

Wordt vervolgt……

Actueel voorbeeldje;
De gevolgen van dergelijke waanzin zijn bijvoorbeeld in Groningen te vinden waar men een commissie instelt voor JAWEL 0,3 hectare Blauwgrasland H6410 in het gebiedje Lieftinghsbroek.

H6410: niet aanwezig bij de aanwijzing, geen enkele procedure tot aanwijzing (was er ook nooit doorgekomen uiteraard) maar nu maken ze er een POT(je) van;
provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/…
Ach ja POEN zat daar in Grunn
Arend Praas
@rene-de-jong Zou Pieter Omzigt hier ook in willen duiken. Hij is wel een doorbijter
+3
Nevergiveup
@Arend Praas ik heb diep respect voor die man ,nog een van de weinige oprechte politici , maar zullen ze hem niet mond dood maken , daar ben ik wel bang voor.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Nevergiveup:
zullen ze hem niet mond dood maken , daar ben ik wel bang voor.

Hebben ze op alle niveau's al geprobeerd. Luister maar naar de uitzending van Buitenhof in een ander topic.
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn O, is dit topic 😀
+1
rene-de-jong
@Arend Praas Denk ik niet Arend, maar een beetje steun en lef uit eigen gelederen zou niet verkeerd zijn.....
sorry
Quote Reactie van @Arend Praas:
Hij is wel een doorbijter

pieter klein bedoel je misschien..
+1
Boerbakje
@Arend Praas als de grote CDA baas het goed vindt.
De top van de politiek is net zo rot als de ambtenaren.

Vanaf minuut 19
+1
Frans Z.
Het is 1 grote slangenkuil.
+1
Bartlehiemboer
Heb gekeken. Ken de presentator vanuit een ander licht, praat liefst mee met Rutte. maar nu zie ik hem ook wel twijfelen. Vond het interview wel heel rommelig. Steeds dat je dacht nu vertellen ze eens de waarheid onderbrak de presentator het weer met afleiding. Maar vond Omzicht erg eerlijk en goed over alles na gedacht. Wat blijft hangen: Dinsdag komen de kopstukken bijeen. Het enige wat ze eigenlijk kunnen doen is bij de koning hun ontslag aanbieden...
Als dat eens waar kon zijn... De hele politiek nieuw/eerlijk leven in blazen
Weidezicht
@Bartlehiemboer en dan komt corona weer prima te pas. Ik hoor het rutte al zeggen. Het is heel erg wat er gebeurt is maar in deze tijd van coronacrises is het natuurlijk onlogisch om as ls kabinet weg te lopen van onze verantwoording.
Bartlehiemboer
@Weidezicht U hebt het filmpje wel gezien? Omzicht had daar wel een goed antwoord op. Zelf dacht ik ook zoals u en de vraag is ook goed gesteld in het programma. Ik heb wel vertrouwen in de verantwoording.
Weidezicht
@Bartlehiemboer eerlijk? Nee filmpje nog niet gezien.
Bennie Stevelink
Het “veehouderij bedrijfsleven” bestaat voor een groot deel uit coöperaties die bestuurd worden door veehouders. Welk belang hebben die om het belang van de veehouders te schaden?
+9
jan w
@Bennie Stevelink
Slaap rustig verder, Bennie!!
Die zijn toch net zo corrupt als de politiek. RFC, LTO, CRV, GD, Qlip, zuivelNL ( enz) Die boeren allemaal MET boerengeld, ipv OM boerengeld.
Ze spelen elkaar allemaal het balletje toe. Bestuurders, bij de ene uitgediend, stappen bij de volgende weer in.
Voorbeeld:
Er zou een onafhankelijke organisatie komen voor de bestrijding van IBR en BVD. Ruim een half jaar voor die tijd heeft RFC het zo geregeld dat ze zelf de touwtjes in de handen hielden. De afdeling van de GD die dat normaal deed, werd snel een soort van "On-afhankelijke organisatie.
De GD was de instantie die andere bedrijven moest accrediteren om ook die onderzoeken te mogen fiateren. Maar ja, dan sneden ze in hun eigen vingers. Het heeft Sinus Voskes van QFlex, bloed zweet en tranen gekost om de GD zo ver te krijgen dat die ook ge-acrediteerd werden voor BVD onderzoek. Daar kost dat € 4.95 per monster. Bij de GD ongeveer 10 + administratiekosten ( ook ongeveer 10 euro per inzending.

Gewoon belachelijk en dan leven we in een "democratie's" land.

In Belgie hebben ze een onafhankelijke stichting die bedrijven accrediteerd voor de onderzoeken.
Jan-T
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het “veehouderij bedrijfsleven” bestaat voor een groot deel uit coöperaties die bestuurd worden door veehouders.

Is dat zo bij een coöperatie, Heb meer het idee dat de coöperatie volgelingen heeft die moeten luisteren zonder dat ze inbreng hebben of er de mogelijkheid toe hebben. Bij het huidige Coöperatie model kan je wel op gesprek gaan maar niemand luistert er van de bestuurders of directie.
Ze doen wat ze zelf denken dat het beste voor ze is??
+4
matt
@Bennie Stevelink Over dossiers die tot op heden nog weg gemoffeld wordeny

Pik er dan deze zin uit bennie,dan moet toch ook bij jouw het kwartje vallen?
Hoelang was het mesdagfonds niet bezig,wob verzoeken werden gefrustreerd.
Gegevens waren kwijt,en als ze er waren waren hele gedeeltes zwart gelakt.
En in de plaats van,dat vogelaar wel eens gelijk kon hebben,werkte de lto hem tegen,ze gingen liever “in gesprek” met die corrupte zooi.
Want dat is het al die onderzoeken rapporten en bla bla klopt gewoon geen zak niks.
En dat heeft de heer vogelaar al langer door,maar krijgt de vinger er niet achter.

We worden doodgewoon genaaid !
marcsterreborn
@matt En uiteindelijk bleek dat Vogelaar cs het bij het verkeerde eind hadden.... alle moeite voor niks
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
En uiteindelijk bleek dat Vogelaar cs het bij het verkeerde eind hadden.... alle moeite voor niks

Alweer een journalistiek hoogstaande reactie van je.
Nevergiveup
Bennie zit in de verkeerde topic te twitteren denk ...... of hij is een spion in de wet aan het zoeken
+1
Nijhof
Einstein: degene die de problemen gemaakt hebben gaan ze niet oplossen
Dat geldt ook voor de nmv en lto
+5
@Nijhof Veel bestuurders worden zenuwachtig, tis 1 grrootte verneukerij, en met name het hele gezever over natura 2000 en fosfaat fabel/melkreductie. Dit heeft boeren letterlijk het leven gekost , en gezinnen verwoest. Hoeveel fosfaat spoelt er
minder uit per vierkante meter na de genocide onder gezonde koeien. Kom der maar in top(B) bestuurders. Ik wacht al jaren op een antwoord. En de leugenfabriek blijft op volle toeren draaien, in den haag , en in onze sector.
+7
Nevergiveup
@Detukkeroettwente een grote maffia bende in den Haag

Laat maar klappen die stink zooi daar 🤮

Sorry , heb er echt geen goed woord meer voor over.

Game over ........
+4
@Nevergiveup Tis onvoorstelbaar, nog vele malen erger dan in rusland. Het kabinet moet per direct opzouten .
+1
Nevergiveup
@Detukkeroettwente
De Titanic met volle snelheid op rampkoers
+2
@Nevergiveup Fosfaat /stikstof/methaan/ lachgas/co2/amoniak enz enz, allemaal lariekoek , gemaakte /gewenste problemen. De verantwoordelijken opsluiten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Het kabinet moet per direct opzouten .

Maar wat krijgen we dan? Hetzelfde of nog erger! Het trekt toch een bepaald soort mensen aan.
+1
puddingbroodje
@Nijhof zei hij dat ? volgens mij zei hij het naders nl:'We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt'.
Bijna hetzelfde maar net niet helemaal!
adriaan33
@puddingbroodje dus stapt hij morgen op?
Bartlehiemboer
Het grote probleem is dat deze heren er heel veel geld doorheen hebben gejast. Vooral naar Europa en emigratie toe. Er staat een zware taak te wachten voor een opvolger. Dat zal de eerste jaren niemand naar het zin zijn. Deze opvolger moet zien weer wat op te bouwen van Nederland waar we allemaal aan moeten mee betalen. Rutte zal een mooie bonus mee krijgen en zal waarschijnlij ergens gaan wonen in het buitenland (Waarschijnlijk met een vriend)waar geen "strenge"regels zijn. Die man lacht ons gewoon uit.
Nevergiveup
@Bartlehiemboer Daarom is het beter dat het compleet kapseist en zinkt , dan alleen is de kans aanwezig dit land weer optebouwen met onze mede landers, de meeste zullen met gezond verstand de schouders er weer onder willen zetten in een vrij land wat niet gebukt gaat onder extreme regelgeving , extreem uitknijpen , extreme lastendruk en extreme bemoeials
Twentsch Land
Het land bestaat niet alleen uit agrariërs en tuinders....zet je oogkleppen eens af dan zie je dat er meer mensen in Nederland wonen .... de meesten denken anders dan jij ..... en ook die mogen stemmen.

@Nevergiveup
Nevergiveup
@Twentsch Land zet jij je oogkleppen eens af als je hoort wat Omzicht meld , dat gaat helemaal niet over agrariers in dit geval.
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je dat nederlanders vinden van die niet geregristreerde 10000 illegalen die ergens rondstruinen.......
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je dat de nederlanders vinden van de zorg die voor 40% gedecimeerd is de laatste 10 jaar
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je wat de nederlanders vinden van 6 naar 9 % btw verhoging op voedsel
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je wat nederlanders vinden van al dat EU geld voor bv. Griekenland wat toch terug kwam ? En nu met 100 der den miljarden over al heen gesmeten word (niet door corona)
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je wat nederlanders vinden dat ze miljarden belasting geld in windparken stoppen en dat al die groene stroom opgevreten word door een buitenlands data centrum wat geen belasting betaald
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je dat nederlanders vinden van 30, miljoen inw.
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je dat nederlanders vinden van een opkomende politie staat waar elke dag er een paar omgelegd worden , door de perfecte criminele nederlandse kweektuin

Even voor de duidelijkheid ik had een jachtgeweer voor schadelijk wild.
Is afgenomen , niet aannemelijke aantal ha. ed.
Nevergiveup
@Twentsch Land warlt denk je wat nederlanders vinden van het laten barsten van de gaswinning aardbevings schade , die al veel langer duurt als de toeslag affairre.
Nevergiveup
@Twentsch Land wat denk je dat nederlanders vinden van het verpesten van een cultuur sinterklaas kinder feest
Bartlehiemboer
@Nevergiveup ja, zo sta ik er ook in. Helaas
+2
duitser
@Nevergiveup wat denk je, dat na het evt vallen van dit kabinet Nederland er ineens op veranderd? Ben bang dat het er alleen maar slechter op gaat worden. Mensen met dagelijks verstand zijn in grote minderheid daar in Den Haag
Nevergiveup
@duitser Dat zien we dan wel , als de nood het hoogste is komt de redding het gezonde verstand en de oprechtheid hopelijk terug , Dit kan in iedergeval niks meer worden met die mafia praktijken , dit gezwel moet verwijderd worden.
+11
jan.1
Rechtstaat geschonden,knevelerij ,crimineel maken ,mensen klem zetten,rol van de raad v Staten ter discussie stellen ,samenvatting van Pieter Omzigt liegt er niet om..Tenslotte ,,is dit Nederland!!!!Wij boeren weten ook wat het is om als fraudeurs weg gezet te worden door een minister en top LTO.
Wij boeren worden ook geconfronteerd met een kabinet Rutte die de halve boerenstand weg schoffelt ,eerst voor natuur,toen voor woning bouw. Alles om GL te plezieren voor ruil steun kabinet .
Iets klopt er niet meer in dit land.!
Nevergiveup
@jan.1 wat is de straf tegen meineed ?

Want dat melde Pieter Omzigt ook ....
+2
jan.1
Quote Reactie van @Nevergiveup:
wat is de straf tegen meineed ?Want dat melde Pieter Omzigt ook ....

justitia.nl/meineed/
+1
Jannus
Quote Reactie van @jan.1:
Rechtstaat geschonden,knevelerij ,crimineel maken ,mensen klem zetten,rol van de raad v Staten ter discussie stellen ,samenvatting van Pieter Omzigt liegt er niet om.

WNL gezien: npostart.nl/wnl-op-zondag/20-12-2020/…

Op 36 min Arendo Joustra luisteren wat die zegt
+1
Bartlehiemboer
@Jannus Ja, en wat voelt deze hele zorgaffaire en wat nu voor de maatschappij aan het licht komt dicht bij de boeren wat wij hebben mee gemaakt en nog steeds voelen. Dat klopt ook van geen kant.
+5
Brutus64
Het was een geweldig interview met Pieter en Renske, wat hebben deze 2 kamerleden een werk verricht in dit dossier en volgens mij als ik ze goed beluister is alles nog steeds niet boven water.

Dit soort lieden missen we in het landbouw dossier, onze landbouw woordvoerders missen de doorzettendheid, punctualiteit, ruggengraat en vooral ook doorzettingsvermogen.
Eigenlijk moet ik terug denken aan SGP-er Dijkgraaf, die dat ook wel min of meer had, die is een aantal jaren geleden uit de kamer gestapt, hij zou huwelijk problemen hebben, soms denk ik dat er vast meer speelde, in het licht van de uitspraken van Pieter vandaag.
tokie
@Brutus64 het fosfaat en stikstof dossier gaan de zelfde kant op
slagroomvla
Quote Reactie van @Brutus64:
SGP-er Dijkgraaf, die dat ook wel min of meer had, die is een aantal jaren geleden uit de kamer gestapt, hij zou huwelijk problemen hebben,

Weinig respect voor deze professor die het tegenwoordig met de nummer 2 van de vvd doet...
Walk the talk is toch wel het minste wat je van vrome kerkgangers mag verwachten?
Nijhof
Hetgeen ik hoor verbaasd mij niet. De praktijken die Omtzigt en Leijten benoemen zijn de normaalste gang van zaken in de drie kabinetten Rutte
Deze week ex-personeelschef heeft een democratisch land de vernieling in geholpen met zijn Rutte-doctrine!!
De manier waarop de kamer informatie onthouden wordt is niet alleen in het geval van toeslagen aan de orde
Ik wil speciaal 1 dossier benoemen wat een kopie van de toeslagenaffaire is: het fosfaatdebacle.
Rutte is gespecialiseerd in het vermorzelen van burgers door de rechterlijke macht in te fluisteren wat de uitkomsten moeten zijn bij rechtszaken.
Een mooi voorbeeld is de voorzienbaarheid welke in tweede instantie als vaststaand gegeven is uitgesproken. Ook op dat punt een kopie met de toeslagen. De rechterlijke macht werkt niet meer onafhankelijk.
Melkveehouder6
@Nijhof dan had rutte de RVS ook wel ingefluisterd dat ze de PAS overeind moesten houden. Is ook voor hem een hoofdpijn dossier geworden.......
Nijhof
@Melkveehouder6 Bijzondere reactie.
+1
robbies
@Melkveehouder6 Rutte overzag de reikwijdte van de uitspraak niet. Alles en iedereen was ervan overtuigd dat alleen de agrarische sector getroffen zou worden en misschien wat kleine bedrijfjes als collateral damage. Niet dat ook de lievelingetjes Schiphol, Lelystad Airport, Eindhoven Airport en de bewierookte biomassacentrales geraakt zouden worden.
adriaan33
@robbies Rutte vind visie een olifant die in je uitzicht staat, m.a.w. regeren met de ogen dicht is zijn manier.
BoerBart
@Melkveehouder6
Rutte (en Schouten) werden overrompeld door de uitspraak tegen de PAS.
Ze hadden niks voorbereid. Rutte heeft Vollenbroek onderschat en gedacht dat zijn rechterlijke vrinden de overheid weer zouden steunen. Ook tegenover Urgenda stond Rutte voor aap.
Rutte is klaar. Wel jammer. Rutte was een sociale VVD'er met een vlotte babbel en niet vies om keihard te werken. Helaas waren zijn politieke mede/tegen-standers, niet bij machte om hem te helpen. Hopelijk gaat het volk massaal voor Omtzigt/Leijten stemmen.
melluk
@BoerBart leijten is wel een SP er hoor
+1
Jawis
@melluk boerbart is ook heel sociaal...
Boerbakje
@Jawis liefhebber van tomaten.
Jawis
@Boerbakje nee echt zeer sociale boer...
BoerBart
@melluk SP staat voor zorg, en iedereen is gelijk. Een vleugje SP hadden we goed kunnen gebruiken in de afgelopen periode.
+1
Melkveehouder6
@BoerBart moet je eens aan een boer in brabant vragen, die hebben ervaring met SP in provinciebestuur.....
+1
Kars
@Melkveehouder6 idd sp er johan vd hout. Elke boer in brabant kent die xxx
BoerBart
@Melkveehouder6
Klopt van den Hout was fout en SP.
Van Aartsen was VVD, wat vond je daarvan?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BoerBart:
Urgenda stond Rutte voor aap

Welnee! Ook vooropgezet. Waarom denk je dat zaken die niet wettelijk zijn te regelen, in een wet worden vastgelegd.....? Juist!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder6:
Is ook voor hem een hoofdpijn dossier geworden.......

Welnee! Vooropgezet plan, loopt allemaal zoals de bedoeling was.
+6
Eers kiek´n
Even een citaat uit Nu.ln 2018.... De onderzoekers van RVO....Meer bedrijven hebben gefraudeerd met de registratie van melkkoeien dan eerder werd gedacht. Aanvankelijk leek het om 45 sjoemelende bedrijven te gaan, maar het ministerie van Landbouw stelt nu dat het aantal tot 2.100 is opgelopen.

"De afgelopen week hebben we een beter beeld gekregen van de bedrijven die hebben geknoeid met het I&R (identificatie- & registratiesysteem, red.) en het blijkt om een aanzienlijk aantal te gaan", laat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) donderdag aan de Tweede Kamer weten.

"Ik heb de NVWA en RVO.nl gevraagd alle mogelijke afwijkingen in het I&R te onderzoeken. Elke vorm van fraude is onacceptabel en moet hard worden aangepakt.''........... En nog even uit overheidspublicaties: De SGP zet ook vraagtekens bij de meerlingblokkades. In de beschikkingen wordt simpelweg gezegd dat die tweelingkalveren onjuist geregistreerd zijn, omdat het moederdier ontbreekt. Dat klopt niet. Het is de RVO zelf die deze moederdieren uit het systeem heeft gehaald om boeren te dwingen DNA-analyses te doen, omdat de fraudepraktijken het zeer aannemelijk zouden maken dat bij meerlingen een onjuist moederdier was geregistreerd. Van grootschalige meerlingfraude blijkt tot op heden niet echt sprake. Zo gaan we dus in een rechtsstaat niet om met ondernemers. Neemt de minister in ieder geval de kosten van de DNA-analyses voor haar rekening in die gevallen waarin er geen sprake bleek te zijn van foute registratie?

Tot slot. De minister dreigt met kortingen op toeslagrechten. Dat maakt ons niet blij. Ik vraag de minister bij problemen met de melding van doodgeboortes en bij miscommunicatie tussen managementsystemen geen korting toe te passen........

Heel zwaar geschut slecht onderzoek maar ze houden je geld zo in. Ik ben benieuwd of RVO ook een bepaald quotum heeft op het gebied van fraudebestrijding. De Toeslagrechtenfraude werd voor 75 mlj in mindering gebracht op de begroting bij financiën.... Wanneer ze ook zo'n quotum hebben bij RVO en dan ook nog de beoordeling overlaten aan een eigen juridische dienst...... is het zeer discutabel..... Ik heb ertegen gestreden maar je hebt gelijk en je verliest..... Ik ben benieuwd of ik ook als fraudeur te boek sta en meerder met mij.....Maar hun systeem werkt. Ik ga niet meer in beroep want al heb je gelijk.... je bent uitreindelijk de grote verliezer...... Zeker niet beter dan de ambtenaren en hun bazen bij de toeslagrechten affaire.... Nu ook blijkt dat de rechterlijke macht gewoon op de hand van de overheid is......
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Eers kiek´n:
..Maar hun systeem werkt. Ik ga niet meer in beroep want al heb je gelijk.... je bent uitreindelijk de grote verliezer..

Klopt. Macht corrumpeert.
molen
Boer bart waar zijn jullie ook alweer voor of zijn jullie veranderd van partij
het is maar net waar de wind weg komt en wat voor jullie zelf het beste uitpakt
+3
BoerBart
@ molen
Veel vragen..
Ik denk dat ons politieke stelsel failliet is.
Ik heb een hekel aan de (Top) ambtenaren molen, die zonder kennis van zaken, gerouleerd worden door de diverse ministeries.
Ik heb een hekel aan dichtgetimmerde coalitie-akkoorden(dit is gewoon 4 jaar niks aanpassen).
Ik heb een hekel aan teveel fractiediscipline. Ik stem liever op een persoon dan op een partij.

Ik word blij van keihard werkende mensen, die volop tegen de politieke stromingen in durven zwemmen. Puur uit opofferingsgezindheid en niet voor eigen toko.
Mijn helden zijn ondermeer; Hermen Vreugdehil, JC Vogelaar, John Spithoven en natuurlijk Renske en Pieter.
Links of rechts, sociaal of autistisch, maakt me niet uit.

BTW; Ik heb zelfs respect voor;Vollenbroek en Ronald Beulink. Ze blijven strijden voor hub idealen.
+1
sorry
@BoerBart als je geld bied draait vollenbroek als een blad aan een boom
+2
John Spithoven
@BoerBart Dank je. Samen voor het rechtvaardige verhaal. Wordt enigzins geraakt door je betoog.

Ik probeer mijn best te doen, soms lukt dat, maar niet altijd.
Boerbakje
@BoerBart Noem jij eens een partij zonder fractie diciepline?
Dat leijten en omtzicht dit hebben kunnen doen is omdat de partij dit heeft toegestaan.
Zou niet zo moeten zijn 2e kamer zetels zijn altijd nog gebonden aan de persoon zodat die onafhankelijk hun werk kunnen doen.
De regering controleren en het beleid toetsen met als het goed is hun voelsprieten in de samenleving.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Boerbakje:
Dat leijten en omtzicht dit hebben kunnen doen is omdat de partij dit heeft toegestaan.

Als ik Omzigt goed beluister heeft ie toch behoorlijk wat tegenwerking gehad, zowel vanuit zijn fractie als vanuit ministerie(s). En niet alleen bij dit onderwerp.
Nijhof
@kanniewaarzijn Ja. Waarom zetten ze hem dan op de lijst?
Weidezicht
@Nijhof net xo populair of misschien wel veel populairder dan de jonge, dus als stemmentrekker. Omtzigt niet op de lijst is heel veel cda stemmers weg.
+1
kanniewaarzijn
@Nijhof Het was omgekeerd! Hij kwam op de lijst en daarna ging hij z'n werk ook nog eens goed doen. Dat gaat niet altijd samen met andere bedoelingen schijnbaar....
BoerBart
@Nijhof
Ze hoopten misschien dat Omtzigt bij zou draaien, als hij zelf onderdeel van het geheel wordt.
+1
Nijhof
@BoerBart Het is een kearl met klooten
adriaan33
@BoerBart iemand chantabel maken is nog altijd troef in kerk en staat.
Boerbakje
@Nijhof het zijn vaak wel stemmen trekkers.
robbies
@kanniewaarzijn De Twentse afdelingen hebben Omtzigt 8 jaar geleden op de lijst gehouden. Als het aan het bestuur lag, was Omtzigt allang weer aan het econometrieen
kanniewaarzijn
@robbies Dat is wel duidelijk ja. Het bestuur pruimt hem duidelijk niet.
Willemijn82
nporadio1.nl/binnenland/…

Voorbeeld de i&r-fraude...? Niet verder willen kijken dan hun neus lang is vanwege andere economische belangen....
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!