Met FvD en PVV weet je waar je aan toe bent: kleine familiebedrijven mogen blijven, bio-industrie hoort hier niet

Zojuist stemde de Tweede Kamer met een meerderheid voor een motie van Dion Graus (PVV): de kleine gezinsbedrijven mogen blijven, de grote bedrijven (of wat bio-industrie dan ook mag betekenen) moeten weg en de supermarkten gaan dat maar betlen.

Met de vriendelijke groeten van o.a. onze "vrinden" en laatste hoeders van de boerenstand: de PVV en FvD, naast de partijen van wie we dat toch al verwachten.

Succes ermee.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Melkputje
PVV dient dit zelfs in.. ongelooflijk maar nog erger boeren worden verraden door fvd
+10
Melkweb
@Melkputje ga nou niet doen of dit je verbaasd. Of je moet oogkleppen op hebben gehad. Fvd is een partij van individualisten en (ook) de PVV een partij vol met mensen die een persoonlijkheidsstoornis lijken te hebben. Nooit je "zegen" of steun aan dat soort types geven.
Ze zeggen 1 keer iets boervriendelijks en hier worden ze onthaald als de "redder in nood".
Geef je steun nu aan partijen die ruggegraat hebben, je zal nooit overal mee eens zijn maar gemiddeld weg staan ze wel voor hun standpunten. Is al jaren zo.
Melkputje
Ja eens hoor, ben ook geen FvD fan Maarja je hoopt toch op steun. Nou het is mij wel weer duidelijk @Melkweb
verbi
@Melkweb Maar wat is volgens jou een goede partij?
robotslaper
@Melkweb waar stem jij dan op, ik de PVV
Bartlehiemboer
@robotslaper Hier 1 stem Pvv 1 stem Forum
+3
pa
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Hier 1 stem Pvv 1 stem Forum

Dat zijn dan 2 verloren stemmen
Melkweb
@pa je kunt beter vragen waarom? Ik vindt het ook tegenstrijdig maar vermoed dat het meer om de algemene tendens gaat die je ook in volkswijken ziet. 1 speerpunt steunen maar niet doorhebben dat er meer punten tegen zichzelf zijn. Doe maar eens een gemiddelde stemwijzer, veel beter en soms verrassend
+1
Nevergiveup
@pa Pa heeft niet zoveel meer met de toekomst , dat krijg je als je ouder word.
George
Quote Reactie van @pa:
Dat zijn dan 2 verloren stemmen

Voor de boeren maakt het geen zak meer uit of en wat ze stemmen. Niemand komt voor ze op. HIG.
+4
Melkweb
@robotslaper denk toch CDA of SGP. Mij idee erachter is dat 8 van 10 stellingen (kieswijzer) deze partijen het dichtst bij mij liggen, ondanks alles. Als een partij in bepaalde dingen dezelfde keuze maken die ik zou doen je mag hopen dat ze op andere vlakken "in de geest van" stemmen. De partij die alles doet wat ik wil doet namelijk niet mee met de verkiezingen...namelijk : Melkweb.

Er zullen nu weer mensen gelijk beginnen over een aantal standpunten van deze partijen maar dan hebben ze de uitleg hierboven niet begrepen.
robotslaper
@Melkweb je moet je hart volgen en het CDA is niet goed voor onze bedrijfstak
Vetspuit
@Melkweb mooi zo’n stemwijzer, jammer dat het CDA zich daar de afgelopen 4 jaar weinig van aantrekt. We vergeten alles toch maar weer akelig snel😅😅
jvt
Toevallig vandaag bezoek uit oude woonplaats en ook over het eea gehad...Over jaar landschap helemaal veranderd, zoveel varkensstallen er gaan verdwijnen komende maanden. Koeien bedrijven die ook nog door doen tot emissiearm verplicht wordt of fosfaatrechten duur. Daarintegen heel grote jongens die nog nieuwe varkensstallen bijbouwen, en melkveestallen die opschakelen naar 200 plus. Maar politiek wil onder aanvoering van Dion het tegenovergestelde..
+3
matt
@jvt ja landelijk,brabant zelf heeft de schaalvergroting alleen maar aangewakkerd.
Worden inderdaad,grote varkenstallen gebouwd.
En ook gesloopt,waar 2 jaar geleden,nog zonnepanelen opgelegd zijn.
Zwalkbeleid.
Melkweb
Trouwens wat is mega....5 fte en dan maar 60 mk per fte melken of de kleine gezinsboer die 80 mk door heen jaagt. Lijkt me wel duidelijk dat alles wel anti-brabants denken lijkt
Twentsch Land
De slimme jongens die toch groter dan groot willen zijn starten wel een bedrijf onder een andere naam er bij..... maar ondertussen ....gewoon groot.
+1
verbi
Wen er maar aan het wordt allemaal steeds groter en steeds minder verdienen. En daar is voor vele mooie boeren bedrijven helaas geen plaats meer. Hier en daar nog een Ot en Sien boer en dat is het wel.
grös
@verbi
Tuurlijk, schaalvergroting gaat altijd door, doen wij het niet, dan de akkerbouw wel. Hier zat vroeger om de 50 meter een melkveeboer, nu kun je soms 2 kilometer rijden naar de volgende. Oja en nieuwe trekkers en ander ijzer, dat zie je alleen bij hen met een sponsor of verplaatst ofzo, en dan nog vraag je af of ze hem zelf betaald hebben of elke maand een beetje.
arie.j
Afbouw van de bio-industie....
Ook bekend wat daar bij hoort en wat niet?
Of is dat ter interpretatie van Carola?

En hoe moet dat met het verdienmodel? Hoeveel ,wie ,wat?
Nijhof
@arie.j Vragen zijn leuke spelletjes voor politici
Vragen en moeilijkheden creëren is hun verdienmodel
Bartlehiemboer
Opletten wie er nu niet reageren..... Die zijn het er waarschijnlijk wel mee eens....
Maaslander
Hoe kan je het ermee eens of oneens zijn als familiebedrijven of bio industrie niet gedefinieerd wordt? Definitie is niet te vinden.

tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/…
+4
Porky
Wie of wat je ook stemt, ze liegen en bedonderen je waar je bijstaat ,en wat voor fouten ze ook maken ,ze zeggen sorry en blijven lekker zitten en doorgaan om nederland naar de donder te helpen. Zolang er poen te verdelen is en de geldpers blijft draaien zullen we nog heeeeeeel lang last hebben van dat smerige tuig.
groeier
Quote Reactie van @Porky:
Wie of wat je ook stemt, ze liegen en bedonderen je waar je bijstaat

Met Dhr Graus stem je op de pvdd.
Nevergiveup
@groeier Die is dan bijna net zo erg als Carola ....... ?
groeier
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Die is dan bijna net zo erg als Carola
?

Nog erger.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0