Boerenacties: reacties van CBL, FDF en LTO

Veel groenten en fruit ontbrak in de schappen van de supermarkten maandag. Het was het gevolg van de boerenacties bij diverse distributiecentra van de grote supermarkten in Nederland. Vooral de Albert Heijn en Jumbo werden door de acties getroffen.

Het CBL heeft laten weten in een persbericht dat het in gesprek wil met de boeren op donderdag 14 januari 2021. In dat gesprek zal o.a. gesproken worden over het keurmerk FarmerFriendly. Het CBL nodigt alle voor dit overleg relevante partijen uit om met elkaar te spreken over het verdienmodel van de boer. Dit zijn organisaties in de land- en tuinbouw, maar ook partijen in de voedselindustrie, horeca, catering, veevoederindustrie maar eveneens de overheid, de financiële sector en andere partijen. Wel roept het CBL op dat de actievoerende boeren per direct hun acties te staken die de voedseldistributie belemmeren.

De LTO roept de boeren ook op hun acties te staken. De organisatie stelt dat dit, hoe begrijpelijk de emotie ook is, niet bijdraagt aan een oplossing om teeltbedrijven weer financieel gezond te krijgen, dat is voor aankomende voorzitter Sjaak van der Tak ook zijn eerste prioriteit.

Albert Heijn liet gisteren weten ook de gesprekken met de boeren niet voort te willen zetten. De acties gaan immers tegen de eerder gemaakte afspraken in. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) zei zondag op de website dat het boeren afraadt om actie te voeren bij leden van het CBL, zoals Jumbo. FDF wil niet dat demonstranten persoonlijk het risico lopen om door CBL of haar leden te worden aangesproken tot vergoeding van eventuele schade.' Woordvoerders van FDF en Agractie wisten maandagochtend niets af van de actie in Breda.

Bron: CBL, FDF, LTO

Deel dit topic

Reacties

jan w
Quote:
Niet bijdraagt aan een oplossing om teeltbedrijven weer financieel gezond te krijgen, dat is voor aankomende voorzitter Sjaak van der Tak ook zijn eerste prioriteit.

Lees ik dat nu verkeerd ? Of begrijp ik het verkeerd?
pieta
@jan w Lees je verkeerd. Hij doelt op de emotie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fruit , lto , groenten , cbl , albert heijn , acties en jumbo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0