Jumbo-topman Frits van Eerd vroeg wakker, maar niet boos om boerenactie: 'Ik begrijp ze'

Frits van Eerd heeft er geen moeite mee dat boeren zijn vrouw en hem maandagmorgen al vroeg wakker maakten. “Ik schrok helemaal niet, toen er om tien voor zes werd aangebeld”, vertelt de topman van het Veghelse supermarktconcern Jumbo. Zijn vrouw en hij voelden zich niet overvallen.
“Nadat ik was aangekleed hebben we in alle rust met elkaar gepraat, maar in mijn eentje krijg ik het ook niet gefixt.”

Al langer actieBoeren waren maandagmorgen eerst naar het distributiecentrum van de winkelketen in Veghel gereden. Ze voeren al langer actie om van de supermarktenbranche een betere prijs te krijgen voor hun producten. Volgens hen voldoet die in de verste verte niet aan de huidige eisen.

Nadat de politie de actievoerders bij het distributiecentrum had weggestuurd, gingen ze naar het huis van de 53-jarige Van Eerd. Waar onlangs landelijk heisa ontstond nadat boeren de woning van D66-fractievoorzitter Rob Jetten hadden opgezocht, haalde de Jumbo-directeur zijn schouders op over een mogelijke schending van zijn privacy.

“Mijn vrouw en ik staan meestal niet laat op, de wekker staat in de regel op halfzeven. Nu waren we tegen zessen wakker, omdat er toen werd aangebeld”, doet Van Eerd luchtig over het verrassingsbezoek.

'Erg ongeduldig'De supermarktbaas toonde alle begrip voor de standpunten van de actievoerders. “We proberen met zijn allen aan een nieuwe, duurzame wereld te werken. Met diverse belanghebbenden dus. Ik dacht een geschikte datum te hebben gevonden in januari om bij elkaar te komen. Maar de boeren zijn erg ongeduldig geworden.”

Kees Schoenmakers bijvoorbeeld, peinst er niet over om zolang te moeten wachten op een gesprek. “We kunnen het hier in Veghel lang volhouden”, aldus de Vessemse boer, die nog deze week een afspraak wil maken. “Zolang die er niet ligt, gaan we niet naar huis.”
Hij was wel ingenomen met de coöperatieve houding van Van Eerd: "Dat siert hem, dat had ik niet verwacht."
Overigens protesteerden boeren maandagmorgen ook van vier tot tien in Breda. Bij het distributiecentrum van Jumbo werden urenlang de in- en uitgangen van het gebouw voor vrachtwagens geblokkeerd.
LEES OOK:
Boeren maken eind aan bezetting van distributiecentrum Jumbo in Breda
Winkelpersoneel Jumbo komt verhaal halen bij actievoerende boeren
Boeren bezoeken Jumbo-topman Frits van Eerd thuis: 'Het was een goed gesprek'

Bron

Jumbo-topman Frits van Eerd vroeg wakker, maar niet boos om boerenactie: 'Ik begrijp ze'
omroepbrabant.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Ouwe Gerrit
Pas op het is een hele gladde die van Eerd. Trap er niet weer in. Maar een tip, pak de twee grootste supermarkten en laat de rest met rust.
sorry
@Ouwe Gerrit juist verdeeldheid zaaien
achterhoeker2
@Ouwe Gerrit Jumbo overleeft dat wel, je pakt de franchisenemer die tegen een klant die mus grijpt,moet uitleggen, dat er een verwend zoontje van een boer met een nieuwe fendt het distributiecentrum blokkeert.
+6
sorry
@achterhoeker2 daarintegen mats je wel de kleinere bakker of slager verderop in de straat..is dat niet mooi...
+5
weurding
@achterhoeker2 goh wat ben jij bekrompen.... dus als een boer een nieuwe fendt rijdt heeft ie een verwend zoontje.. echt, jij bent een verschrikkelijk afgunstig portret
+4
achterhoeker2
@weurding Jij snapt het echt niet hé?
Het gaat erom dat als je persé fendt wilt rijden (terwijl andere merken net zo goed zijn) dan heb je het nog niet zo slecht.
+3
verbi
@achterhoeker2 Alles lease. Prijzen zijn zo slecht dat alles wat nieuw is in de lease gaat.
david2
@verbi hier een nieuwe deutz dat kan net zonder lease😉😉
+1
ted9
@verbi Dat is in de meeste sectoren zo hoor van heftruck tot vrachtwagens.
+2
weurding
@achterhoeker2 denk dat jij het niet snapt...... per draaiuur schijnt het niks te maken, maar je jalouzie snap ik wel🤭
+2
bio boer
@weurding fendt uit 1980 die nog netjes bij staat kost nog zo 15.000/20.000 euro is 30.000/40.000 gulden voor het gemak weet niet wat ze nieuw hebben gekost toen der tijd is dan niet veel afgeschreven in die 30 jaar
+2
pieta
@achterhoeker2 Wat een bekrompen gedachte. Nieuw zijn ze inderdaad wel iets duurder maar nog even en we moeten ook nog laten weten hoeveel we privé op maken om maar te laten zien dat er echt helemaal niets meer te halen valt. Op een beetje melkplas of aantal ha akkerbouw maakt de tractor niet het verschil in de kosten. Het gaat ook nog een keer om de kosten per draaiuur. En ja, ik rij ook Fendt. Ik heb eerst wat anders gehad een keer maar missen doe ik die tractor zeker niet.
Weidezicht
@achterhoeker2 dus als alle boeren belarus rijden (en dan niet stiekem een mercedes in de garage) dan mag je wel een supermarktketen plagen?
Jannus
Quote Reactie van @achterhoeker2:
je persé fendt wilt rijden

Als je een merk koopt omdat je het wilt dan ben je verkeerd bezig want het is gewoon een werktuig waar je je werk mee moet verrichten en een kostenpost is die zo laag mogelijk moet zijn en als het een status wordt dan ben je niet goed bezig,doe je veel werk met je trekker dan is Fendt een heel goed werkpaard die mits je er goed mee omgaat erg veel uren kan maken en dus misschien wel goedkoper kan zijn voor portemonee, lichaam en geest 🤔

Vanmiddag een Fendt zien staan bij de eigenaar die 19000 draaiuren had en de eerste vario zat er nog in dan ben je gemaakt voor die trekker en hebt feeling voor techniek want de meesten zijn al eens een paar keer door midden geweest
+1
Ouwe Gerrit
@weurding Als je fendt of mercedes rijdt moet je niet zeiken. Maar hebt je een enorme betonplaat voor je kop.
George
Quote Reactie van @Ouwe Gerrit:
Als je fendt of mercedes rijdt moet je niet zeiken. Maar hebt je een enorme betonplaat voor je kop.

Hoezo leg eens uit ?

Ik vind veel van die oude Mercedessen eigenlijk maar heel trieste wagens. De laatste 5 jaar zijn ze weer terug , maar de 15 jaar daarvoor was het niet alles. Er zitten best wel wat pareltjes tussen maar over het algemeen heeft Das Haus toen een slechte periode gehad met vooral veel problemen en roest.
+2
pieta
@Ouwe Gerrit Kwam er hier in het dorp pas een oudere man tegen met een Mercedes. Die had bijna 700.000 km op de teller en nog steeds een auto met allure. Die is per kilometer niet duur geweest. En een beetje Volkswagen is net zo duur of duurder als een vergelijkbare Mercedes volgens mij.
George
Quote Reactie van @pieta:
oudere man tegen met een Mercedes.

Da´s meestal zo. 😂
weurding
@pieta heb nog een mooie over... 20 jaar 165dkm kun je nog effe vooruit😏
+1
weurding
@Ouwe Gerrit diegene die hem rijdt zeikt ook niet, neem aan dat ie hem netjes betaald heeft, het is weer eens de onderlinge afgunst waar over gezeken wordt
BertK
@achterhoeker2 5150 of TM150 ook goed?
+1
Erco
@achterhoeker2 guttegut....
+1
achterhoeker2
@Erco Erg sterke argumentatie.
Erco
@achterhoeker2 minstens zo sterk als jouw opmerking 😂😬
+1
duitser
@achterhoeker2 jij rijdt mf, toch?
achterhoeker2
@duitser New Holland
+1
duitser
@achterhoeker2 kun je ook niks aan doen.
+4
weurding
@duitser snap hem nu wel wat beter😅
Nijhof
@weurding dan heb je idd ook geen leven en wordt je chagrijnig van🤫
+1
weurding
@Nijhof iedereen maakt zo zijn keuzes in het leven😉
Porky
Je krijgt boeren NOOIT op EÉN lijn, en daar maken alle afnemers dankbaar gebruik van, of het nou om de zuivel of vlees gaat, en ik kan ze geen ongelijk geven, als wij een gaatje zien kruipen we dr ook door, en ten tweede zijn er veel teveel zgn "belangen behartigers" kijk naar RFC , met allemaal regeltjes, boeren worden op die regels gecontroleerd door controleurs ingezet door campina, de boeren moeten v die controles betalen, terwijl ze "eigenaar" zijn v RFC ,wie is hier nou gek en laat zich op kosten jagen
+1
Melkweb
Deze meneer doet exact wat Rutte ook altijd doet in een persoonlijk gesprek of discussie. Kenmerk van een goede manager of leidsman: meebewegen.... maar dat wil nog niet zeggen dat dat hij er iets aan gaat doen of daar garant voor staat. rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/…
Ouwe Gerrit
@Melkweb Juist. Nu alles in lockdown en vlak voor de verkiezingen wordt het een groot goed nieuws show en Rutte zit weer in zijn torentje en niemand heeft in de gaten gehad dat hij in de maling is genomen.
Van Eerd is net zo glad. Stuurt je met een kluitje in het riet en loopt lachend weg. Stomme boer. 😃
Melkweb
@Ouwe Gerrit laat ik voorop stellen, dat die blokkades meer een uiting van onmacht is want als 80 % van de melk de grens overgaat je niet kunt verwachten dat Jumbo de boer zal redden. Kennelijk is net als vroeger met de auto of de electronica het Westen van Europa te duur is voor fysiek handwerk . Want niet allen wij hebben er last van, alle landen om ons heen ook. Dus ligt het aan de eindgebruiker/politiek of aan de producent elders die voor nog minder wil werken.

Misschien is dat de conclusie wel
Ouwe Gerrit
@Melkweb Punt is dat niemand meer weet waar het over gaat. Jumbo was de eerste die de planetproof eis stelde. (HAK ook) Tuinders voldoen aan die eis maar dan koopt jumbo doodleuk niet planetproof product uit het buitenland. Dan wordt je dus belazert. Dan kun je jumbo blokkeren maar je kunt beter de veilingen en melkfabrieken blokkeren zodat het niet meer in die winkel terecht komt.
Maar die demonstraties slaan nergens op. Boeren weten zelf niet meer waar ze mee bezig zijn. Maar de gewone man op de straat is er wel een beetje KLAAR MEE.
+1
George
@Ouwe Gerrit
Volgens mij zanik jij ook zomaar wat.
weurding
@George rijdt ie Mercedes?
George
Quote Reactie van @weurding:
rijdt ie Mercedes?

Ik denk het niet gezien zijn eerder reactie.
Maar zijn Mercedes rijders zanikers? Of heb ik wat gemist? 😬
+1
weurding
@George heb hem geschorst dus ben zeiker af, of afzeiker👀😏
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Ouwe Gerrit:
en melkfabrieken blokkeren

Eerst je melk leveren en vervolgens de melkfabriek gaan blokkeren? Hou die melk dan meteen thuis!
Ouwe Gerrit
@kanniewaarzijn Kan je doen maar beter is de bestuurders er uit te gooien. Die geven je melk voor een drol weg. Daar moet je zijn.

En ik heb net zo'n auto als jij sjors en idd fendt. Maar ben niet zo dom om daarmee te gaan demonstreren dat het zo slecht met me gaat.
+2
weurding
@Ouwe Gerrit de meesten gaan ook om dat te voorkomen, laten we eerlijk zijn, de toekomst ziet er niet zo heel rooskleurig uit
George
Quote Reactie van @Ouwe Gerrit:
En ik heb net zo'n auto als jij sjors

Ook een Gran Coupe ? Stoer jonguh. ? 😬
marcsterreborn
@George tja. Compenseergedrag noemen ze dat
George
@marcsterreborn Gelukkig krijg ik het daar nog mee gecompenseerd. Dat gaat jouw als mislukt journalistje niet lukken.
gezienus
@George] kompensieren ?? . Wie war die Spruch noch wieder.. wie Grösser Auto wie kleiner der..... ...😎
marcsterreborn
@gezienus hou op.... we weten genoeg
Albert Altena
Ik snap niet waarom er morgens zo vroeg aangebeld moet worden.
+1
jan w
Fritz van Eerd kan altijd wat doen. En dat geld trouwens ook voor de andere ketens. Hij kan best een keer eens wat doen om de betalingstermijn wat in te korten.
Betalingstermijnen van 90 tot 180 dagen zijn daarbij geen uitzondering. Ze kunnen ook netjes een termijn aan gaan houden van 30 dagen.

En waarom moet de consument buiten de grote steden in sommige gevallen tot meer dan 100% meer betalen voor een product dan in de grote steden.
+1
Noorderling
@jan w
Door betalingstermijnen op te rekken worden overnames gedaan. Dat gaat om miljoenen euro's die onderweg blijven hangen, kun je flink wat van financieren, bijvoorbeeld de hema overnemen door een maand later te gaan betalen. Kleine ondernemers lopen toch niet weg omdat ze afhankelijk zijn van de afzet aan de supermarkten, daar lig je dan aan het infuus.
Jannus
Quote Reactie van @jan w:
Betalingstermijnen van 90 tot 180 dagen zijn daarbij geen uitzondering.

Is er een supermarkt met het predicaat Koninklijke......??

Je dient dan van goed gedrag te zijn en dat heb ik tot nu toe nog niet gezien
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , goed , prijs , boeren , politie , boer , vrouw , maken , jumbo , was , wachten en frits van eerd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!