Boeren blokkeren distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam

ZAANDAM - Een groep van zo'n veertig boeren heeft vanmiddag het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam korte tijd geblokkeerd. De groep protesteert omdat ze vinden dat ze 'uitgeknepen worden' door Albert Heijn. Boeren verwijzen naar de toerijdende vrachtwagens, waar volgens hen meer dan genoeg geld in ligt om hogere tarieven te bieden aan boeren en telers die samenwerken met de winkelketen.

Bronen

Boeren protesteren bij distributiecentrum Albert Heijn in Zaandam
noordhollandsdagblad.nl
Boeren blokkeren distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam
nhnieuws.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
Jan-T
BIJ AH komt de bezorging in gevaar.
Nou en wat is het probleem.
Bij de agrariërs is het voorbestaan nu in gevaar.
Het komt al niet meer in gevaar.

Laten ze het uitzoeken met al die dreigementen.
Dat zielig gejammer van de supermarkten.
Zo erg is het niet dat ze een keer niet kunnen leveren.
Laten ze normen en waarden tonen.

Door de boeren datgene te geven wat ze vragen.
+5
Bartlehiemboer
@Jan-T Ben het met je eens, heb grote bewondering voor de boeren die daar staan. Valt ze niets kwalijk te nemen dat ze met dreiging van ME zijn vertrokken. Hier bij ons in de buurt zoveel boeren maar we hebben niets van ze vernomen om een geluid af te geven. Valt me echt zwaar tegen. We hadden massaal moeten gaan net als in Duitsland dan hadden we die ME wel kunnen verslaan. Misschien staan ze ook niet achter deze actie of hebben ze een andere goede reden maar van al die boeren in omgeving Drachten zie je er maar 10 staan.....
Weidezicht
@Bartlehiemboer is in meer streken. Velen hebben nergens aan meegedaan. Maar misschien doneren ze veel...
Bartlehiemboer
@Weidezicht Wie weet. Ik wil ook niet oordelen.... Maar denk wel meteen. Doneren aan supermarkt?
kaas
@Bartlehiemboer vreemd dat ze daar dreigen met de me groep niezijl heeft dag jumbo en toen coop en zaterdag lidl geblokkeerd is niet gepraat over de me en zondag andere groep aldi dc dicht ook geen me
+2
achterhoeker2
@Bartlehiemboer Komt het niet in je op dat een heel aantal boeren niet achter de acties staan?
Jij moet eens uit die FDF bubbel.
Nevergiveup
@achterhoeker2 volgens mij is de verhouding hier op het PB ongeveer gelijk aan wat ik om mij heen merk.

Ongeveer 70% voor en 30% tegen denk.

Echter het stikstof verhaal de basis van alle onrust waar we mee opgescheept worden zijn er maar enkele anders denkende , vaak boeren die al eens uitgekocht zijn en nu op rozen zitten.
+2
m uut m
@Nevergiveup
De meesten die het er niet mee eens zijn die reageren al niet meer op prikkebord.
In mijn omgeving maar een paar voorstanders.
achterhoeker2
@Nevergiveup Gestopte boeren, hobby boeren en schoolblagen, dat soort volk blokkeert de boel.
+1
labella
@achterhoeker2 ik heb begrepen dat het vooral achterhoekers waren.
achterhoeker2
@labella Volgens mij kom jij daar ook vandaan
familie pelle
@achterhoeker2
Quote:
. Gestopte boeren, hobby boeren en schoolblagen, dat soort volk blokkeert de boel.

Heb jij geluk, kun je ook mee over een paar jaar!
Nevergiveup
@achterhoeker2 Die hebben dan goed geboert met die 926 ed. 🤣🤣

Het is gelukkig niet zo erg zoals bij KOZP , die hebben we s'morgens al op de rug hangen .......

Heb begrepen dat foor de blokkades CBL 14 januarie met partijen wil overleggen over her FarmerFriendly concept.
Dus in zoverre komt diegene die er voor gestreden hebben een pluim toe. En het is nu rustig zoals afgesproken. Dus even allemaal een pas op de plaats en even afwachten
ted9
@Nevergiveup Als door ff keurmerk de producten duurder worden halen ze het wel ergens anders weg de aandeelhouders hijgen in de nek bij de grootgrutters. Het lachen zal je nog vergaan hier komt maar een winnaar uit en dat laat zich raden. Ik hoop dat ik het mis heb.
Weidezicht
@achterhoeker2 wees blij dat die jullie al meer dan een jaar steunen. Van die paar overgebleven boeren in nederland kun je geen leger samenstellen
+2
kaas
@achterhoeker2 lto praat al jaren over een betere verdien model ja voor de bestuurders van lto betere verdien model maar niet bij de boeren dus nu moet de rest maar eens achter deze groepen staan en deze acties komen niet uit fdf weg maar van onder uit ga er maar van uit dat dit een hele hete week word voor de DC ALS ZE NIET SNEL AAN GEVEN DAT ZE SNEL WILLEN PRATEN.
+2
achterhoeker2
@kaas zo werkt het niet in een rechtstaat er zal een kort geding komen, de boeren zullen vertrekken er komt voor de vorm een gesprekje met de baas van het cbl en meer zit er niet in.
Je mag het pessimistisch vinden maar zo zal het gaan.
+1
Bartlehiemboer
@achterhoeker2 Vreemd die FDF bubbel. Die hebben hier al helemaal niets mee te maken.En volgens mij heb ik nergens aangegeven dat ik achter de actie sta. Ik sta wel achter actie, ik wist dat er actie zou komen. Dacht dat we langs de kant zouden gaan staan om aandacht te vragen. Maar dit is door sommige boeren op de weg geworden. Hierna heb ik me in het midden gehouden. Onder het mom ik begrijp het heel goed maar ik hou niet van intimideren. Maar tegelijk maken andere boeren wel gebruik van deze blokkeer boeren. Misschien krijgen ze toch wat voor elkaar en hebben ze toch in de media gestaan met ons probleem. Ook al spreken er veel schande van. Als je net al ik langs de weg staat bereik je ook niets. Persoonlijk vind ik ook dat ik niet mag profiteren van wat deze boeren misschien voor elkaar hebben gekregen. Zo sta ik er in.
+1
Weidezicht
@Bartlehiemboer hebbhet idee dat jij behoorlijk actief bent geweest, meegaan en laten zien is al mooi toch. De massa moet de indruk maken.
bio boer
@Jan-T wij wilden de boodschappen ook online doen eerste beste bezorg datum was na 28e ook bij de pick ut eerste dag de 28e 🙈
+3
Nevergiveup
De supermarkten draaien mega omzet tijdens de corona tijd ...... over de rug van ..... boer en burger.
robotslaper
Gewoon doorgaan.
+1
Blijvenboeren
Sufferds
Stel je voor je voerleverancier voelt zich uitgeknepen door jou
Dus ga je naar een ander
Hij blokkeerd dan jou erf
Hij is leverancier jij klant

Jij leverancier , supermarkt is klant

Valt het muntje ?
midden
@Blijvenboeren Je hebt een klein beetje gelijk, maar wij produceren een product met beperkte houdbaarheid, en dat weet de retail/handel maar al te goed! En daar maken ze misbruik van!
Noorderling
Quote Reactie van @midden:
maar wij produceren een product met beperkte houdbaarheid,

En beperkte vraag blijkbaar, anders waren de prijzen wel hoger. We douwen de markt vol, zadelen een melkfabriek op met onze melk en moeten zich er maar mee redden en 50cent betalen.

Het is een complexe markt, als die supermarkten zoveel winst maken, waarom doen we het dan zelf niet verzuivelen en verkopen op eigen erf of in eigen dorp?
Winnaars hebben een plan en werkt aan een beter verdienmodel, of je neemt de huidige situatie voor lief. Excuses en niets doen is te makkelijk.
BertK
@Noorderling gebeurt hier in het westen zat. Komt alleen gigantische bult werk op af en je maakt onvoldoende schaalgrootte.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @BertK:
Komt alleen gigantische bult werk op af

Dat ben ik met je eens, maar het is dan aan ons veehouders de juiste keuze te maken.
Ik kies voor de makkelijke weg, dat heeft alleen wel zijn prijs. Van beide systemen wel de lusten willen, maar niet de lasten is te makkelijk.

Bij RFC is het ook een werknemer per lid, hebt een ton in de fabriek zitten die je kunt verzilveren en nog veel meer wat de dode hand in is gegaan. Het is net wat je wilt, maar nergens op de wereld gaat koeien melken vanzelf en het is juist niet bederfelijk genoeg, anders was er geen interventie.

Uien en aardappelen heb je elk seizoen een nieuwe ronde nieuwe kansen. Al zijn de dalen ook veel dieper. Overal is wat bij, als je de waardeverloop van frites aardappelen over melk zou leggen en we nu 5cent zouden beuren waren wij in ieder geval al geen boer meer.
pieta
@Noorderling De boeren mogen niet zo'n grote eenheden vormen als de grootgrutters. Bij minder aanbieders op de markt brengt hetzelfde product meer op vaak.
+2
duitser
@Blijvenboeren ik kan niet aan mijn voerleverancier van alles eisen en daarna zeggen dit krijg je ervoor.
Noorderling
@duitser
ik ben van niemand verplicht voer af te nemen en de leverancier niet verplicht te leveren.
Als je het niet eens kunt worden neem je afscheid van elkaar.

We wouden allemaal van het quotum af en de vrije markt, wel de lusten, maar niet de lasten die het met zich mee kan brengen. Het quotum heeft het hele vrije marktdenken kapot gemaakt, melkprijs was nagenoeg constant en iedereen deed voor je wat nodig was verwerkt in de productprijs. Die tijden zijn geweest.
BertK
@Blijvenboeren De voerleverancier wordt niet uitgeknepen. Baseer je op feiten.
+1
kaas
@Blijvenboeren er is hier 1 een sufferd die het gewoon pikt dat je al jaren veel te weinig krijgt voor de producten die je aflevert.
Albert Altena
Er zal nog ernstig nagedacht moeten worden hoe extra geld voor de boer op tafel moet komen.
80% wordt namelijk uitgevoerd.
Daar kun je dus niets afdwingen.
+1
BertK
@Albert Altena veel naar Duitsland, daar wordt ook aan de prijzen gewerkt.
Weidezicht
@Albert Altena zou het wel 80 procent xijn?
Zwaagdijk
@Weidezicht ik weet niet of het 80% is. Maar zie wel dat alles wat geëxporteerd wordt, je daar meer voor krijg als in nederland.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!