Plan veenweide klaar, nu het geld nog

Het veen moet natter om bodemdaling af te remmen en CO₂-uitstoot te verlagen. Een constatering met verstrekkende gevolgen voor de boeren in het gebied. Wat voor hen de concreet merkbare gevolgen worden? Dat blijft grotendeels onduidelijk. Gedeputeerde Douwe Hoogland van Provinsje Fryslân, dagelijks bestuurder Jan van Weperen van Wetterskip Fryslân en wethouder Roel de Jong […]

Bron

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Die 550 miljoen de kom de 10 jaar aan Theo Wijntjes geven en het probleem lossen we op !!
Zo zijn we in het noorden !! 😀

De pratijk vergaderen en vergaderen en de tijd lost het probleem op over de rug van de boeren,in hoofd zaak !!!

Een pratijk voorbleed oude boerderij (heeft altijd voor het hoge water gestaan) van 1820 heeft fundering probleemen ,kosten 100.000 euro watenschap/gemeenschapbetaal even !!
sorry
@MTSTAMMINGA bent u blij met van weperen?
+1
MTSTAMMINGA
@sorry Ik ga er van uit dat hij zijn best doet voor die boeren op het veen !!

Twijfel wel eens Maar voor van Weperen als zand boer tot veen grond geldt de spreek Eigen pijn voel ik het beste 😬
cornelissen
Allemaal moeilijke problemen, feit is wel ,dat er een polder is , die jaarlijks (volgens de krant) 1000 euro per ha aan lasten kost voor het waterschap, zeg maar alle grondeigenaren. Nu is het bemalen gebied er al in geslaagd de kosten gelijk te verdelen ,dus ook over vrij afstromend gebied. Maar als het waar is 1000 euro per ha voor een polder is wel absurd.
+5
puntertje
Ach, die boeren moeten net als Jan v. Weperen een ander verdienmodel zoeken. Zorg dat je bestuurder wordt van een organisatie die, als er een tekort is, heffingen fors kan verhogen, roep heel vaak dat je voor perspectief gaat en je haalt je AOW wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0