Blokkades bij distributiecentra afgelopen; CBL keurt de acties af en noemt ze 'onacceptabel'

Boeren keren zaterdagavond huiswaarts na protestacties bij distributiecentra door heel Nederland. Op korte termijn zal een gesprek volgen met supermarkten en daarom is besloten om de blokkades op te heffen die de hele dag hebben geduurd.

Bron

Blokkades bij distributiecentra afgelopen; CBL keurt de acties af en noemt ze 'onacceptabel'
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
BertK
Vannacht stond Woerden Jumbo nog dicht.
40 jaar boeren uitknijpen. Hoef niet alles eerlijk te delen, maar een beetje...
+3
diekman
@BertK Als er geen overkomst of goed overleg komt gaat het de hele week overal en nieuwe locaties door.
+7
brabantboer1
Goed bezig................ Ondernemertjes pesten en in de tussentijd de eis wegleggen dat je meer geld wil voor je product. De pijn zit hem niet in de supermarktketen, wij hebben een hogere kostprijs door het overheidsbeleid in Nederland. In den Haag daar moeten we zijn. Niet bij een distributiecentrum van een hardwerkende ondernemer die probeert zo goed mogelijk te ondernemen. Waardeloze en heel erg stomme acties.
+9
Nijhof
@brabantboer1 Ik ga het niet waardeloos noemen. De macht van de retail is idd erg groot
Maar daarnaast zou ik ook stevig de overheid lastig gaan vallen
Den Haag levert heel veel kostprijsverhogende shit
Vaak met excuses dat het van Brussel moet
Dit laatste is meestal een verzonnen sprookje
+2
Boerbakje
@Nijhof Den Haag levert niet alleen kostprijs verhogende shit.
Den Haag/Europa stelt ook de kaders waarbinnen de handel gebeurt (vijf inkoop organisaties) en dat we in deze situatie zijn terecht gekomen.
+13
familie pelle
@brabantboer1
Quote:
. De pijn zit hem niet in de supermarktketen,

Hier de eisen stellen aan aardappelboeren en intussen aardappels in laten vliegen ui Israël.

Zogenaamd duurzame landbouw stimuleren en Akkerbouwers via planet proof extra eisen stellen maar intussen geen fuck meer voor willen geven

Eenzijdig betalingstermijnen oprekken van 90 tot 180 dagen

Varkensboeren die hun nek uitsteken met beter leven keurmerk een dikke middelvinger opsteken en in de kou laten staan.

Tjonge jonge. Wordt eens wakker man alhoewel ik betwijfel of dat bij types zoals jou ooit nog gaat lukken.
+3
Weidezicht
@brabantboer1 ach de supermarkten zijn in hun reclames zo betrokken bij nederland. Zij gunnen nederland een fijne kerst. Terwijl er in woerden actie gevoerd werd, had de jumbo tig reclames op tv met varkensvlees aanbiedingen en gevulde bavet. Ik wil voor de kerst eigenlijk ook wel een keer 6 euro de kilo voor een beste dikbilstier en 3,5 euro voor goed afgemeste melkkoeien. Maar die prijzen haal je niet. Is er teveel? Ik weet het niet, maar zie al 9 maanden dikke rijen in onze supermarkt. Om met de supermarkten wat te bereiken lijkt deze periode het momentum. Maar ze zullen wel gered worden door extra strenge coronamaatregelen vanaf deze week. En ja de overheid, hoe moet je die nu nog bewerken. Alleen nog met juristen en lange adem, vrees ik.
+3
Spuit11
@Weidezicht Deze overheid is alleen nog te bewerken door hen dezelfde behandeling te geven als de foute leiders met profiteurs van weleer.
nl.wikipedia.org/wiki/Processen_van_Neurenberg/
+2
Jan-T
Quote Reactie van @brabantboer1:
De pijn zit hem niet in de supermarktketen, wij hebben een hogere kostprijs

Die niet door berekend word omdat er producten in het schap liggen die niet uit Nederland komen terwijl die bij de Nederlandse boer in het schap liggen te rotten.
Er mag eerst wel 1000 Ton CO2 extra worden geproduceerd om alle producten in Nederland in het winkel schap te krijgen tegen een mindere prijs.??????

Het anders denken en u zelf aanpraten dat het in de kostprijs zit die telkens verhoogd word is niet normaal in Nederland.
De lonen worden in Nederland elk jaar verhoogd en geïndexeerd en dat is normaal, dus het is ook normaal dat onze producten in prijs worden verhoogd.
Weidezicht
@Jan-T juist een kostprijs mag best stijgen, als de opbrengst gewoon meestijgt. Ik ga naar een werk waar alles met electrisch aangedreven machines moet plaatsvinden. Dat betekend ongeveer 30 procent hogere machine en gereedschapskosten. Uiteindelijk hebben alle inschrijvende aannemers diezelfde verplichting en pakt dus de aanneemsom hoger uit. Dus hogere kostprijs maar ook hogere opbrengstprijs
+1
m uut m
@Weidezicht
Bij melkveehouders werkt dat anders.
Kostprijs volgt opbrengst prijs.
verbi
@m uut m En zo blijven we arm
Boerbakje
@m uut m voor een deel heb je gelijk dit zijn vaak wel kosten waar je zelf de beslissing in neemt. Je kunt toch niet ontkennen dat het deel kosten die wordt opgelegd gewoon omhoog gaat zonder dat hiervoor iets tegenover staat. Ja ok je mag dan bij de gratie van whatever boer blijven.
BertK
@m uut m deels waar, maar aantal arbeidsuren, staat van onderhoud en leeftijd produktie middelen zegt ook wel eens wat anders. Is zelden allemaal bij de tijd.
Erco
@m uut m vaste kosten niet
kaas
Nieuws grazer blijf je nieuws volgen en plaats anders niks boeren actie zijn nog lang niet afgelopen door het helle land staan er nog DC geblokkeerd en dat zal ook zo nog wel even blijven als de dc en het cbl op hun stand punt blijft staan
Grasbaal
@kaas Dit nieuws mag wel van jouw?, dus nu geen Lidls meer blokkeren?

(klik om te vergroten)

Lidl intentieverklaring
Nevergiveup
@Grasbaal Vind het wel een heel klein simpel briefje net op de valreep voor de kerst wat dan alles op gaat lossen ........ Terwijl het probleem al zolang loopt ...........🤔
diekman
@Grasbaal

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Nijhof
@diekman Heb je getekend?
+1
diekman
@Nijhof

(klik om te vergroten)

Nevergiveup
@diekman oei ....
Nevergiveup
@diekman ziet er al beter uit , voor kerst , of niet ?
+2
Bartlehiemboer
@diekman Jammer dat het altijd zo op de spits gedreven moet worden. Jaren hebben ze in gesprek/actie kunnen ondernemen. Zelfs 11 december zal nog wel lacherig over gedaan zijn. Nu beginnen ze wel een probleem te krijgen en moet de handtekening al gezet worden voor de man zelf een handtekening heeft gezet. Komt hij er nog door met de auto? Of kan iemand hem ophalen met de trekker?
Grasbaal
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Nu beginnen ze wel een probleem te krijgen en moet de handtekening al gezet worden voor de man zelf een handtekening heeft gezet.

De directie van Albert Heijn laat weten niet in gesprek te gaan met boeren die zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Volgens de winkelketen komt de bevoorrading van winkels en de bezorging van online bestelde boodschappen op deze manier in gevaar, wat 'zeker in deze tijd' onacceptabel is.

Bron: nhnieuws.nl/nieuws/277647/…
kanniewaarzijn
Waarom alvast niet beginnen met afromen van de "kerstwinst" ? 😀
+2
duitser
Een prijspakker of aanbieding kan zo geregeld worden, maar beetje meer voor de boer moet ellendig lang over vergaderd worden en op afspraak ( liefst na feestdagen) gedaan worden?
Weidezicht
Vanaf nu met borden en flyers voor de supermarkten tekst en uitleg wat de intentie van bijvoorbeeld farmer friendly is. Ook lijstje met de actuele boeren prijzen vermelden. Zag vandaag pak volle melk jumbo huismerk 95 cent per liter. Wat zal de fabriek ervoor krijgen. Heb je als campina lid het recht om te weten wat campina beurt voor een liter volle melk? Kan nayuurlijk niet vanwege concurrentie gevoelig, maar gevoel heb je er niet bij. Onze grote afnemers mogen ook wel beetje openbaar meestrijden om overal paar cent meer te krijgen.
+1
Nevergiveup
.

(klik om te vergroten)

ted9
@Nevergiveup Als jij nou gewoon stopt met je bedrijf gaat bij ons misschien de prijs nog omhoog. Jij kan er toch niks aan verdienen maar bederft wel de markt met je aanbod. Ga jij mooi of naar Rusland boeren of je word lid van de Sp oude communist.
+1
Nevergiveup
@ted9 Jammer joh , ik heb een bare hekel aan paracieten zoals jij 🤣🤣🤣
+1
Bartlehiemboer
@ted9 Ik mis steeds het verhaal wat er met het bedrijf van Nevergiveup is??? Ik mag hem altijd wel graag lezen... Of is het toch dat Ted9 iets vaags heeft....
+1
ted9
@Bartlehiemboer Ted heeft niks vaags ted is realistisch. Hij is voorstander van het blokkeren van een distributiecentrum en geeft aan dat hij het voor deze prijs niet kan doen.

De overheid is het probleem niet de supers. Als wij ons mochten verenigen en eens een vuist konden maken door productie en vraag op elkaar af te stemmen dan was het hele probleem er niet.

Een hoop boeren die daar stonden gisteren bestellen over een maandje of wat weer van die lekker goedkope voeraardappelen of zouden ze de akkerbouwer een kostendekkend prijs geven? Denk daar maar een over na
Nevergiveup
@ted9 nu moet ik je meegeven dat ik dit wel een normale reactie vind.

In den Haag zijn we al een paar x geweest natuurlijk, maar je heb gelijk daar ligt het hood problem.

De suppress knijpen de leveranciers ook uit , betalings termijn tot 180 dagen is niet eens wettelijk toegestaan. Dus ze zijn ook mede schuldig.

En over mijn bedrijf , maak je geen zorgen , ben tegen de 60 , red het zonder uitzonderlijke tegen spoed makkelijk. Ik maak mij echter zorgen om de volgende generatie agrarier , daar ben jij er misschien wel een van.
achterhoeker2
@Nevergiveup Als je tegen de zestig bent vind ik jouw reacties behoorlijk overdreven.
Nevergiveup
@achterhoeker2 ok , het gaat ook meer over de continuïteit op (familie) bedrijven.
m uut m
@Nevergiveup
Zo'n prijsvergelijking is natuurlijk appels met peren vergelijken.
De melk gaat per 36 kuub vrachtwagens van jouw bedrijf en meestal een paar collega's naar de fabriek daar wordt het gefilterd, gecentrifugeerd , gestandaardiseerd, gehomogeniseerd, gepasteuriseerd, verpakt per kg melk, gepalletiseerd, getransporteerd naar DC, klaargemaakt voor transport winkel, ontvangen winkel, per literverpakking in het koelvak gezet.
En tenslotte door de klant uit het schap gepakt.
Boeren prijs 40 cent inclusief ,winkelprijs (JUMBO huismerk ) 95 cent.
De rest van de producten soortgelijke procedures.
Nevergiveup
@m uut m Ik heb het lijstje niet gemaakt hoor.

Is meer een richtlijn toch.

Voor de producent kun je ook zo'n heel verhaal van typen van inseminatie tot eerste lactatie en alles wat er bij hoort in die twee jaar etc.

Maar goed Muut , jij vind dat de boer teveel krijgt en de supper te weinig begrijp ik uit je verweer 🤔
m uut m
@Nevergiveup
Bulkprijzen vergelijken met consumentenprijs in de winkel gaat altijd een x keer over de kop.
Stro los op land 60 euro per ton naar 1,5 kg verpakt in dieren speciaal zaak omgerekend ruim 1000 euro per ton.
Nevergiveup
@m uut m en wie verdient er dan goud aan , want daar gaat het hier over ?

Snap jou helemaal niet ???
m uut m
@Nevergiveup
Niemand verdient goud eraan.
Waarom zijn de buurtwinkels verdwenen als ze er zoveel aan verdient werd.🤔
m uut m
@Nevergiveup
Wil je meer verdienen dan moet je meer schakels van de keten in eigen beheer doen.
Nevergiveup
@m uut m weer een klein buurt winkeltje starten bedoel , die de Suppers eerder met macht kapot gemaakt hebben.
m uut m
@Nevergiveup
Alleen als jij daar jouw product verkoopt.
De hele keten dus.
Nevergiveup
Trouwens dat met al die boeren winkels is ook zo gebeurt , daar zorgt de Haag in de toekomst wel voor met lobby CBL.
m uut m
Nevergiveup
@m uut m Haha , nu komt het te dicht bij he ......

Is over 10 jaar gebeurd.
m uut m
@Nevergiveup
Heb daar een hele andere visie over.😎
Nevergiveup
@m uut m Ook goed hoor.

De lange arm is het gevaar .....
Bartlehiemboer
Deze stond op nu NL vandaag. ik vond hem wel toepasselijk om hier te plaatsen.
Hoe zou ze nu naar de prijs van een pak melk kijken.....???

Sigrid Kaag vindt zichzelf heel normaal. De D66-lijsttrekker krijgt vaak het stempel 'elitair' opgedrukt, maar kan zich daar niet in vinden. Zo let ze bijvoorbeeld goed op in de supermarkt hoeveel een halve liter melk kost, vertelt ze zondag in Linda's Wintermaand.
kanniewaarzijn
@Bartlehiemboer Dat ze überhaupt melk koopt/drinkt! Zoooooo slecht voor het milieu...
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!