Persbericht Stikstofakkoord 10 december 2020.pdf

Net als iedereen in de landbouw werden ook wij totaal overrompeld door de onhaalbare extra reductiedoelstelling vanaf 2030 die vanuit linkse hoek als een duveltje uit een doosje woensdagavond ineens tevoorschijn kwam. Dit zal over 10 jaar niet minder dan een kaalslag in de dierhouderij ten gevolg hebben. We zullen ons daar ten uiterste tegen moeten verzetten en realistische oplossingen moeten bedenken tegen een almaar toenemende linkse Haagse kliek.

Deel dit topic

Reacties

matt
Zo ben je in gesprek,en zo heb je een dolk in je rug.

2035 klinkt ver weg,maar dat is het ook weer zo ben dan 67 pensioen moet je tegen die tijd ong 110 voor zijn denk ik 😀)
Word nog een hele toer om dan nog boer te zijn,hindernissen worden in steeds
Hoger tempo opgelegd.
+1
familie pelle
Quote:
Net als iedereen in de landbouw werden ook wij totaal overrompeld door de onhaalbare extra reductiedoelstelling vanaf 2030

Wat vind je nu van jullie argument om niet samen met fdf te gaan demonstreren tegen de stikstofwet omdat je aan tafel de regelgeving kon bijsturen?
Agractie NL
@familie pelle dat argument kennen wij niet, en voor zover wij begrepen hebben demonstreerde fdf tegen de omgevingswet. Wat niet wegneemt dat bekend was dat links 50% reductie al voor 2030 wilde doordrammen en Johan V nog een tandje extra.
+1
familie pelle
@Agractie NL
Quote:
dat argument kennen wij niet,

Van jullie website, geen dank.

[b][b]Met alléén grote woorden en schreeuwen aan de zijlijn worden zaken niet veranderd of opgelost, hooguit uitgesteld. De sector en het ministerie komen vervolgens nóg meer tegenover elkaar te staan met als gevolg onwerkbare regelgeving en maatregelen. Gesprek als het kán, actie als het moét!
Agractie loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid en zal daarom op dit moment in gesprek blijven tot blijkt of we wel of geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de uitkomst.
[/b][/b]
+1
tokie
Sukkels die het zijn . pasmelders zijn de eerste jaren nog niet opgelost .
de pasmelders krijgen gratis rechten toebedeelt en dat is staatssteun . maar dat is nog niet alles
er ontstaat rechts ongelijkheid in de zelfde groep en dat mag niet . en dan zijn het ook nog eens schaarse rechten . de minister heeft jullie een lekkere worst voorgehouden en jullie zijn er ingetrapt de worst was al over datum de schimmel stond er al op . agractie ze heeft jullie een loer gedraaid . jullie hebben de worst al opgegeten en nu ben je er van aan het schijt
Nijhof
@tokie 😂😂😂😂
Agractie is een cluppie met veel honger
Geef ze iets en ze happen graag
Ze zijn misschien te jong of te onervaren om te weten hoe politiek in het recente en verre verleden omging met dezelfde problemen
Ze passen een uitrookbeleid toe gecombineerd met een sterfhuisconstructie
Schouten die afspraken moet maken met banken
Dat is gewoon een heel slechte grap
Weet je wat een bank gaat doen zolang er geen vergunning is??
Helemaal niets, want ze mogen dat niet eens
m uut m
@tokie
Wat zit je te zeuren over gratis rechten.
Degene in mijn buurt met een PAS vergunning of een NB vergunning hadden of hebben hier ook geen rechten voor gekocht .
+1
Bi@nc@
@m uut m niet ??? veel boeren die ik ken hebben daar jaren geleden al amoniak rechten voor gekocht
m uut m
@Bi@nc@
Niet in onze omgeving.
Zelfs niet degene die vorig jaar nog een NB vergunning hebben gekregen voor uitbreiding.
cornelissen
@m uut m Dan was volgens de provincie nog wat over. In Friesland werd tot midden 2013 op verzoek ,dus bij de aanvraag, indien meegenomen in de aanvraag , ook 0.5 mol bijgeplust.
En voor de rest bijkopen of goed zoeken naar oude hinderwet vergunningen.
tokie
jammermaarhelaas
Mij viel op dat zowel LTO als nu ook Agractie in hun reactie op het stikstofaccoord spreken over een onverwacht hoge reductie doelstelling en in dat kader een goed sociaal plan. Geeft mij het gevoel dat ze accoord zijn indien de boeren die moeten stoppen uit de financiele nood geholpen worden. Zoiets is natuurlijk een inkopppertje voor de regering (GL , D66, Pvdd noemen dit reeds telkens weer).

Waarom bijvoorbeeld niet vol inzetten op zaken waarmee niet alleen de landbouw, maar ook de rest van de economische activiteiten in NL van het huidige stikstofdrama af zijn: het Europese rekenmodel ter bepaling van stikstof depositie.
En dan ook de emissie vanuit het buitenland die hier depositie veroorzaakt meetellen, en hier op corrigeren, zodat we alleen voor ons eigen aandeel verantwoordelijk gehouden worden (klinkt gek zoiets op te schrijven, maar schijnt echt nodig te zijn).
En bij beoordeling van de natuur in NL uit gaan van de rapportages die reeds jarenlang gedaan worden aan de hand van een Europees model, en waarin de staat van de natuur in NL gewoon goed is, het is dus helemaal niet nodig rigoureus in te grijpen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
de staat van de natuur in NL gewoon goed is, het is dus helemaal niet nodig rigoureus in te grijpen.

Boeren laten zich nu eenmaal van alles wijsmaken; ze hebben het over "uitstoot", "verliezen", "crisis", "problemen die opgelost moeten worden......"etc. WAKKER WORDEN!!
+1
Nijhof
@kanniewaarzijn De meeste boeren zijn melkputsloffers
Die zijn druk en zien niet hoe het echte spel werkt
Bart Kemp heeft een nieuwe inkomstenbron voor zichzelf gemaakt
Na de actie op 1 oktober is er meerdere keren flink ruzie geweest met fdf omdat Kemp de geldpot plunderde
Wanneer je nu kijkt hoe de structuur is van agractie dan moet je wel heeel naïef zijn om het volgende niet te zien:
Kemp leeft van problemen. Zonder gemaakte problemen, waar hij een oplossing voor bekokstoofd met zijn vrienden, houdt de geldstroom op.
Ik had nu een link willen plaatsen naar de site van Agractie om dat te laten zien. Nu hebben ze toch de site aangepast sinds de vorige keer. Jammer,
dan maar zonder link
Speciaal voor Bart: leg even uit vandaag hoe gemakkelijk het is om 26% stikstof te reduceren.
Graag met cijfers onderbouwd
Dan hebben we inhoudelijk wat te discussiëren
Succes!!!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Nijhof:
Kemp leeft van problemen. Zonder gemaakte problemen, waar hij een oplossing voor bekokstoofd met zijn vrienden, houdt de geldstroom op.

Deze zin kenmerkt vele clubjes in dit land.
+1
Nijhof
@kanniewaarzijn Het is het verdienmodel van bv Nederland
Op de beurs in Hardenberg kon ik driekwart van de stands altijd overslaan
Een deel met poeders en pilletjes tegen allerlei problemen
Een ander deel welke mij wilde doen geloven dat ze ergens anders een oplossing voor hebben
Agractie NL
@Nijhof je vraagt naar 26% reductie? Wel, met het LC plan kwam je een eind in de richting. En we nemen aan dat je de PBL doorrekening hebt doorgenomen en daar je kanttekeningen bij hebt? Het roddelpraatje ruzie met fdf en geldpot plunderen kennen we dan weer niet. Er was niets te plunderen. Wat voor link zoek je? Daar kunnen we je vast bij helpen. Voor zover bekend zijn er geen links verwijderd, misschien onderdelen verplaatst.
cornelissen
@Agractie NL Ik heb het plan opgezocht, maar dan is er eerst 2.9 miljard euro nodig en later nog jaarlijks structureel geld van ik neem aan de overheid, lees ik in het plan
Plus nog wat geld voor extra mestopslag .
Is dat allemaal rond , want ik heb daar nog weinig over gelezen. Maar ik kan het gemist hebben dat agractie of iemand anders dat al geregeld heeft. Ik hoor het graag
Nijhof
@Agractie NL Goed dat je reageert
De vraag was heel simpel
Hoe is de onderbouwing van de uitspraak dat 26 makkelijk te doen is?
Het antwoord is niet duidelijk
+3
de Tank
@Nijhof "De meeste boeren zijn melkputsloffers"

Dat zou best kunnen, ik heb wel het idee dat ze wat minder frustratie kennen.
Agractie NL
@jammermaarhelaas Kun je een toelichting geven op dat sociaal plan? Wat bedoel je daarmee? Bedoel je misschien de motie dat sociaal economische effecten moeten meegenomen worden in de uitwerking van de wet?
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Agractie NL:
Bedoel je misschien de motie dat sociaal economische effecten moeten meegenomen worden in de uitwerking van de wet?

Ja, zie:

Citaat uit:
nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…

"LTO Nederland ziet in het stikstofakkoord positieve stappen als het legaliseren van de PAS-melders, maar kan zich niet vinden in de zwaardere reductiedoelen. De belangenorganisatie mist een onderzoek naar de economische en sociale gevolgen en constateert dat het verdienvermogen voor boeren consequent wordt genegeerd. Ook mist LTO nog een goed functionerend stikstofregistratiesysteem.

Onderzoek noodzakelijk

'Als met verzwaarde doelen nog meer reductie wordt gevraagd, is de noodzaak van zo'n onderzoek en de afweging ervan extra noodzakelijk. Dan kan blijken hoeveel extra geld nodig is en beschikbaar moet komen. Ook de Raad van State constateerde dat de sociaaleconomische afwegingen van het wetsvoorstel onvoldoende zijn', aldus LTO."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0