Tussenkalftijd heeft nauwelijks invloed op saldo

De tussenkalftijd (TKT) heeft nagenoeg geen invloed heeft op het saldo. Dat blijkt uit een analyse door Alfa Accountants op basis van de technische en financiële kengetallen van de melkveehouders die bij het bureau zijn aangesloten.

Deel dit topic

Reacties

Albert Altena
Ze schreeuwen ook weleens dat elke dag langere TKT 3 euro kost.
pietjepuk
@Albert Altena Is helemaal afhankelijk van de koe. Zet hij zijn eigen bij 300 dagen droog of blijft hij 2 jaar 35 liter geven
bio boer
@pietjepuk alleen is dat soms lastig inschatten de echte melk canonen houden dat vaak ook wel langer vast gerantie heb je niet weet niet hoe het bij anderen is hier duurt het vaak ook nog 70 dagen voor ze echt op de top zitten
pietjepuk
@bio boer is inderdaad moeilijk inschatten. tijd van het jaar speelt ook een rol. Van oktober tot januari zakt de melkproductie van de oudmelkse meestal hard. Zit er eind januari nog goed melk onder komt het meestal wel goed.
+2
JappieJo
Net 4 koeien geinsemineerd die tussen de 330 en 370 dagen aan de melk zijn. Dus dit verhaal past mij prima👍
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @JappieJo:
Net 4 koeien geinsemineerd die tussen de 330 en 370 dagen aan de melk zijn

Vergeet jij ook weleens een kalfdatum op te schrijven 😃
+1
aan
@MTSTAMMINGA Jawel, mijn guste koe heeft verleden week ook gekalfd.
harke
Goh .
Doe ik ook ineens weer mee.
Krijg altijd te horen van de voerexperts dat de tkt te hoog is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0