Komt het weer goed met FrieslandCampina?

Komt het weer goed met FrieslandCampina? Het is een vraag die veel boeren bezighoudt. De zuivelcoöperatie die de ledenmelkveehouders jarenlang verwende met dikke nabetalingen zit in zwaar weer. Melkveehouder Frans Keurentjes uit Groningen treft het niet. Als bestuurslid maakte hij na de fusie tussen FrieslandFoods en Campina de gouden tijden mee. Toeval of niet, sinds […]

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Frans werd kapitein toen de olietanker al op volle snelheid richting rotsen koerste. Maar goed, daarvoor was hij ook al stuurman en had dus zijn mond open moeten trekken.
+4
Rust in de tent , is op dit moment het belangrijkste.
+1
pietjepuk
@Detukkeroettwente Straks na de reorganisatie komt het helemaal goed. Geen fabrieken met werkvolk meer alleen een kantoor in Amersfoort vol met nietsnutten achter het bureau
Jowi
@pietjepuk Komt allemaal goed daar bij RFC het hart van de financiën naar Boedapest en nog een handje vol uitzendkrachten in de fabrieken dan kunnen ze flink snijden in de kosten.😭

nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
Bartlehiemboer
@Jowi het hart van de financiën naar Boedapest Ik blijf dat toch een vreemd verhaal vinden. Ondertussen sluiten er veel fabrieken in "welvarend" Nederland. Hoe lang zal het duren voor er meer naar Boedapest verhuist.... Misschien in Nederland nog een klein fabriekje in samenwerking met natuurmonumenten. Schouten had het al over 1 koe per hectare in vogelgebied/natuurgebied. Die kant willen ze uit, melk halen ze wel elders. (denken ze)
Twentsch Land
Dat.naar. Boedapest hoeft mij niet, zie geen voordelen.....misschien is achterliggende gedachte om het financiële kantoor van daar uit te exploiteren er onder de noemer goedkope Hongaren hier arbeid kunnen verrichten op de werkvloer, het zal een winst/verdienst kunnen geven, of die bij de leden komt is te betwijfelen .... reëele kans dat die verdienst verdeelt wordt onder de hoge kantoor jobs.

@Bartlehiemboer
+3
puntertje
@Twentsch Land Het klinkt ook vreemd, leden tot vervelens opzadelen met regeltjes en dan zelf, uit kostenoverwegingen, hele afdelingen verhuizen naar een land waar de president continue zegt: rot op met al die regels, we bepalen het hier zelf wel.
+1
Jowi
@puntertje Ze zijn het spoor toch helemaal bijster bij RFC met de financiën naar het oostblok, hoe krijg men het verzonnen. Wat gaan ze dan doen in Amersfoort nog meer regeltjes verzinnen daar hebben ze nu al te veel te veel tijd voor.
Weidezicht
@Jowi duurzaamheid is toch ook dat je je eigen inwoners kans op een baan geeft. Dus een nederlands bedrijf ook banen in eigen land houden
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
waar de president continue zegt: rot op met al die regels, we bepalen het hier zelf wel.

Tenminste nog iemand die ze op een rijtje heeft!
+2
Boerbakje
@Bartlehiemboer het hart van de zuivel verplaatst zich ook naar het oosten als het zo doorgaat.
+1
George
Quote Reactie van @Boerbakje:
het hart van de zuivel verplaatst zich ook naar het oosten als het zo doorgaat

Hier krijgen ze het aardig kapot in ieder geval.
Coen
@Detukkeroettwente , altijd maar dat achterom kijken, volg je neus richting de toekomst en ontvouw daarop de visie en strategie.
+2
puntertje
@Coen Ja ja; kijk vooruit en probeer vooral niet van je fouten te leren.
+1
Jan-T
Wel mooi om te lezen dat RFC met datgene wat is opgebouwd met geld van de nederlandse melkveehouders.
Dat ze daarmee een winstgevende tak kunnen oprichten in het buitenland.
Om vervolgens de fabrieken in Nederland te gaan sluiten i.v.m. de stikstof regels.???
+2
robbies
@Jan-T beursgang is zo slecht nog niet
puntertje
@robbies Daar koerst de directie op aan, met leuke optieregelingen voor winst. Gaan ze verder met uithollen van de garantieprijs. Mochten ze naar de beurs gaan dan ga ik zo snel mogelijk cashen en dan wegwezen.
Twin Quard
@puntertje Zou dat ook niet de bedoeling van de directie kunnen zijn. Het aantal melkveehouders loopt de komende jaren heel hard terug en de bedrijven die overblijven worden groter. Door een veel kleiner aantal leden wordt hun kracht binnen de coöperatie groter waardoor er meer rekening met de leden moet worden gehouden. Door naar de beurs te gaan en dit in de toekomst uit te breiden wordt de invloed van de leden beperkt en verandert het meer in een soort Nestlé bedrijf die zelf de koers bepaalt.
puntertje
@Twin Quard Hein en Jaska hebben in ieder geval nog niet veel blijk gegeven dat ze het coöperatieve gedachtegoed enigszins omarmen.
Nijhof
Ik zal de vraag beantwoorden
Met Rfc komt het niet goed
Met NM wel
Gratis winst op natuuronderhoud
1800 euro van het rijk per hectare en beetje van de boer die het onderhoud doet
In u forum heeft u het over dikbetaalde en verwende nabetalingen? Man hou op ,degene die vet betaald werden en worden zijn directie en bestuur ,en tig directeuren. En dan heb ik het nog niet eens over de afvloeiings regelingen. Dus hou op met die prietpraat!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0