Agronoom Rabbinge: 'Innoveer om emissie in stal tot nul te reduceren'

Zo diervriendelijk mogelijk veehouden met zo min mogelijk vervuiling en zo weinig mogelijk verspilling van grondstoffen. Dat is het ideaalplaatje van productie-ecoloog en agronoom Rudy Rabbinge. Nieuwe stalsystemen, een aangepaste bedrijfsvoering en een hogere productiviteit kunnen de stikstofcrisis bestrijden.

Deel dit topic

Reacties

+3
Boerbakje
Weer zo een roeptoeter
+1
j h p
Eerste wat ik dacht was wie gaat dat betalen Rabbinge? Maar toen zag ik dat het van PvdA is, die kun je nu eenmaal niet betichten van enig economisch inzicht.
De vergelijking met de glastuinbouw gaat ook mank, alsof wij helemaal niets hebben gedaan wat ook nog een lastiger is door heel andere omstandigheden.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
Maar toen zag ik dat het van PvdA is,

Erger nog: hij komt van Wageningen! Daar kletsen ze allemaal even dom en kritiekloos achter elkaar aan. Ook deze Rabbinge heeft geen idee waar hij het over heeft.
+2
We hoeven NIKS op te lossen , er is geen COnCREET probleem . Alleen een GEMAAKT REKENKUNDIG probleem. Stoppen met deze onzin !!!
marcsterreborn
@Detukkeroettwente In geval van een rekenkundig probleem, is het ook heel simpel om een stal met nul uitstoot te realiseren.
Noorderling
Ideaalplaatje, die heb ik ook wel.
Realistisch ideaalplaatje hebben we meer aan.
+2
jan.1
Allemaal leuk en aardig,daarna komt geur fijnstof CO2 lachgas Methaan ..en wat we allemaal nog niet weten.Komt voor boeren EN bedrijfsleven geen eind aan.
Kringloper
Een nul emissie stal is heel simpel zonder koeien erin, met koeien lijkt het mij onmogelijk.
puntertje
@Kringloper Jij wordt nu ongetwijfeld uitgenodigd voor het innovatiepannel. Haalbaarheid speelt immers altijd een bijrol in de verzonnen maatregelen.😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0