Koemonitor krijgt een staartje.

nmv.nu/koemonitor-krijgt-een-staartje/

Vandaag een zeer belangrijke dag voor de melkveehouderij.
Behoud de boer zijn zeggenschap over zijn eigen data .Dat staat ter discussie binnen Zuivelnl vandaag.
Het college van belanghebbenden van de SGD heeft in samenspraak met het cokz besloten dat de SGD tool de wettelijke borging verzorgt van de richtlijn 853 en 625,. Een instrument waar de boer bepaald wat er met zijn data gebeurd. Nu is duidelijk dat koemonitor geen wettelijke instrument is. NMV heeft besloten de lijn van de SGD te volgen. Ik doe een oproep an LTO om het standpunt van de NMV publiekelijk te volgen.

Belangenbehartigers, sta op voor uw boeren!

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Let op, bestuurders gaan straks zeggen dat het 'niet fair' zou zijn tegenover veehouders die al hun verzinzeltjes braaf hebben uitgevoerd om het af te blazen. Waar ze bang voor zijn is dat die geld gaan claimen. En dat is al op. Dus zullen ze de neiging hebben door te drammen. Er zullen dan eindeloze juridische procedures volgen en het zal aan hun verdere 'bestuurlijke carrière' blijven plakken.
+1
Jan-T
De melkvee houders moeten gewoon de kosten declareren bij de zuivel.
Wegens verhogen van de kostprijs zonder bewijs van verhoging in de opbrengsten.
Het is nog steeds een jaren tachtig melkprijs, waarbij wel de eisen zijn verdubbeld maar de opbrengsten zijn naar de coöperatie gegaan i.p.v. naar de melkveehouder.
Het is nog niet eens naar rato verdeeld 50% opbrengst naar de melkveehouder en 50% coöperatie.
Erco
@Jan-T nou de rekening naar de melkfabriek is al onderweg. Die berekenen t maar door 😉
+1
sjuu
@Erco Dan betaal je het alsnog zelf.
jan w
@Jan-T
En dan betaal je het nog zelf.
Of die heren die de idioterie bedacht hebben, persoonlijk verantwoordelijk stellen.
+1
Willemijn82
Terug naar de basis...

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

Volgens mij hoort bij terug naar de basis dat de boer baas blijft over eigen data... En volgens mij is die basis al een hele tijd (sinds 2007?) niet meer aanwezig..

Dat Roald van Noort van mening is dat bepaalde data in de sector publiekelijk toegankelijk moet zijn en dat niet dat alle data gratis en voor niets toegankelijk moet zijn is denk ik een besluit die een individuele veehouder zelf zou horen te maken.. Daar beslist Roald van Noort denk ik niet over...

En dan is ook de vraag wie zou er nu aan die data horen te verdienen als boeren de data wel beschikbaar willen stellen voor een doel die de veehouder dient...?

Daar gaat nu denk ik in de basis nog steeds iets verkeerd bij een aantal belangrijke organisaties...Dus de basis moet misschien wel weer helemaal opnieuw gelegd worden.
Willemijn82
Kwestie van de boerengegevens weer (uitsluitend) in de juiste (wettelijk aangewezen) databanken/systemen te krijgen... En niet eerst (verplicht) af te moeten staan aan een organisatie die de (dier)gegevens op slinkse wijze kaapt voor eigen commercieel gewin....

wetten.overheid.nl/BWBR0010591/2018-10-11/
puntertje
Er wordt al gesproken over een verhoging van de ZuivelNL heffing.
midden
@puntertje Als dat zo is, stel ik voor om massaal bezwaar te maken als dat kan.
Ben helemaal klaar met die club!
puntertje
@midden Dat kan dus niet, bezwaar maken. De bevoegdheid om de inhouding naar eigen inzicht te verhogen is bij de oprichting al verleend.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0