Enorme variatie in methaanuitstoot melkvee

Er zijn grote verschillen in methaanuitstoot tussen veehouderijen. Ook koeien stoten niet allemaal evenveel methaan uit. Dat blijkt uit het onderzoek 'Veehouderij & Klimaat', uitgevoerd door Wageningen University & Research (WUR). Die verschillen bieden aanknopingspunten om de emissies van methaan te reduceren.

Deel dit topic

Reacties

+22
Tommie1
Hou nou toch alstublieft een keer op met al die onzin.
hans1980
@Tommie1 +1 x10
diekman
Laat de koeien met rust
George
Inderdaad kwats op niks
+2
@George knettergek dat bint ze , onvoorstelbaar !!!
paul1
Ik begin steeds meer aan de meetmethoden te twijfelen
+1
puntertje
De variatie in meningen van zgn. experts is nog vele malen groter. Net als de variatietoleranties die bij theoretische modellen geaccepteerd worden.
Albert Altena
Als er verschil tussen zit zal dit komen door het voedsel.
Het is namelijk zo dat wat er niet uit komt wat ook niet er in gaat, met dien verstande dat het voedsel ook niet opgenomen had.
Gewoon altijd kringloop dus.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0