Stikstofperikelen: sluiting dreigt voor paprikabedrijf in Bitgum

BITGUM - Glastuinbouwbedrijf Vink Sion in Bitgum is zwaar teleurgesteld in de provincie Fryslân. ,,Er is geen enkele medewerking. Ze draaien ons de nek om.”

Deel dit topic

Reacties

+3
puntertje
Allemaal ééndimensionale wetgeving zonder enige samenhang. Activisten vinden zo altijd een stok om mee te slaan, politiek kijkt toe en is bang door activisten als milieuonvriendelijk te worden weggezet. Een verlammende combinatie die pas gestopt kan worden als de potverterende meute die het voor het zeggen heeft er achter komt dat je niet kunt potverteren als anderen niets meer binnenbrengen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
dat je niet kunt potverteren als anderen niets meer binnenbrengen.

Daar verbaas ik me ook al heel lang over; ze zagen de poten onder hun eigen stoel vandaan.
hookwood
Installatie is al 13 jaar geleden gebouwd. Provincie was er destijds heel enthousiast over als ik het zo lees. Maar hoefde toen schijnbaar geen NB vergunning aan te vragen om die te mogen bouwen en nu maant de MOB de provincie om te handhaven.....

frieschdagblad.nl/2020/12/…
BertK
Het hele Westland schijnt zonder NB vergunning te draaien...
+1
Noorderling
@BertK
het hele MKB draait zonder NB.
Grasbaal
Goed nieuws:

,Ik kan weer ademen”, zegt Jaap Vink. De paprikateler uit Bitgum was bang zijn bedrijfsactiviteiten te moeten staken, maar krijgt meer tijd om een noodzakelijke vergunning te regelen.

Voor het glastuinbouwbedrijf Vink Sion dreigde voorlopige sluiting omdat de houtsnippercentrale die de kassen verwarmt en tweeduizend gezinnen van groene stroom voorziet te veel stikstof uitstoot. De provincie werd daarop gewezen door de milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) en kon volgens gedeputeerde Douwe Hoogland niet anders dan handhaven.

Meer lc.nl/friesland/waadhoeke/…
jg
@Grasbaal De stikstof voor dit soort bedrijven wordt geroofd bij de veehouderij ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vink , platteland , fryslân en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0