Voor en nadelen knikladerbanden vullen met schuim?

Beste,
Ik heb een 2 tons kniklader en nu heb ik vandaag de band van de shovel lek gereden op een boomstam. Nu is mijn vraag wat de voor en nadelen zijn van het vullen met schuim van de banden van de shovel.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Brent Janssen

Deel dit topic

Reacties

+1
Fast Eddy
Schuim neemt alle comfort weg uit de banden. Bijna vergelijkbaar met massieve banden.
Je kan ook banden monteren met meer koordlagen(ply) die zijn wat stugger als een normale band. Of je doet TireJect in de banden dat dicht onmiddellijk het lek.
brent-janssen
@Fast Eddy scheelt dat veel aan comfort denk je ten opzichte van een band met 3,5 bar druk?
Fast Eddy
@brent-janssen

Banden met meet koordlagen kan je op gewone druk rijden.
+1
spotmelker
Stel jezelf de vraag hoe vaak je het risico loopt dat je een band lek rijdt op een boomstam? Als dat dagelijks werk/risico is zou je het kunnen overwegen. Banden>3 bar geven toch al geen rijcomfort. Ik heb al 8 jaar een stuk steekpaal in shovelband zitten en die is nog steeds hard. Ga er geen handigheidjes voor uithalen.
bram-hamminga
Ik zou er gewoon TireJect in doen. TireJect dicht lekken tot een centimeter en zal dus in de meeste gevallen het probleem verhelpen. Ook zag ik dat ze bij TireJect nog de hele maand december 10% korting geven.
+1
walker1
tractorfan.nl/topic/200242/ Jansen en Janssen hebben banden problemen.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0