Kabinet pakt dierverwaarlozing harder aan

Het kabinet wil diermishandeling- en verwaarlozing van zowel commercieel als hobbymatig gehouden dieren harder aanpakken. Dat blijkt uit het wetsvoorstel Aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dat vrijdag in de ministerraad behandeld is.

Deel dit topic

Reacties

Maaslander
Niks mis mee.
Uitgaande dat de NVWA goed constateert.
+2
labella
@Maaslander en dat laatste is nu net een groot probleem!
+1
Maaslander
@labella Dat vind ik nogal een uitspraak.
Er worden protocollen gevolgd. Als deze niet gevolgd worden, en je dus onterecht beschuldigd bent, kan je een rechtszaak beginnen.
In ieder geval, ze zullen niet snel ingrijpen als er helemaal niets aan de hand is.

Ik hoop in ieder geval dat je met me eens bent dat bij terechte ingrepen je als veehouderij moet zeggen; zo moet het niet.
+5
kanniewaarzijn
Pak dan eerst de overheid zelf maar eens aan. Die blaast wel hoog van de toren, maar is er zelf de oorzaak van dat veel koeien creperen van het fosforgebrek. Door willens en wetens door te gaan met die achterlijke mestwet is de overheid verantwoordelijk voor een ernstige vorm van dierenkwelling.
de jonge
@kanniewaarzijn helemaal mee eens
bio boer
@kanniewaarzijn dat heb je ook zelf in de hand door niet maximaal bex voordeel te willen halen bij voorbeeld als er een tekort is kun je mineralen voeren met exstra fosfor of voersoorten met hoge gehate
kanniewaarzijn
@bio boer Het gaat hier om extensieve bedrijven die de tekorten oplopen. Die kunnen niet zoveel met BEX. En extra mineralen bijvoeren is een must, maar zou niet nodig moeten zijn.
bio boer
@kanniewaarzijn gewoon zorgen dat er meer p aan voert met brok en mest dan je afvoert met melk en vlees
+11
Nevergiveup
Hoeveel zitten er al vast van SBB - oostvaardersplassen
+3
Frans Z.
Boerverwaarlozing ook strenger aanpakken.
zandhapper
Laat ze dan ook zorgen dat de slacht auto weer aan het werk mag(kan) ,nu zogenaamd door personele omstandigheden bij nvwa niet mogelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0