Afwachtende kopers op fosfaatrechten markt

Deel dit topic

Reacties

labella
Het wachten duurt nog even tot het melkgeld ontvangen is en sinterklaas(betalingsrechtenuitbetaling) is geweest. Hier 2 jaar terug en het jaar daarvoor op 4 december ontvangen, vorig jaar net voor de kerst.
BertK
Hoe weten B&B hoeveel kopers er zijn en wat die doen?

Prijs weet net aan stabiel te blijven. Als je weet dat je nog wat moet, laat je dat niet afhangen van de bedrijfstoeslag. Rente maakt het verschil niet. Structurele investeringen zijn al lang gedaan, hooguit nog wat correctiewerk.

Waarom zou je voor een paar kg je druk maken, overheid weet zelf niet meer wat ze moet controleren met al die regeltjes. Kijken vijf jaar terug. Vorig jaar netjes een 50 kg eronder, dit jaar 15 erover, volgend jaar er weer wat onder? Als het gemiddeld goed zit, durf jij dan het risico te nemen voor kleine afwijkingen van minder dan een procentje?
Jaap40
@BertK BenB kan dat weten omdat er maar een handvol aanbieders van fosfaatrechten zijn.
En deze handelaren weten goed te verbloemen dat de vraag naar fosfaatrechten klein is.
De zin om erin te investeren is er niet meer.
+2
Melkboer16
@Jaap40 BB moet de site vol hebben en de handelaren sturen gewoon een berichtje naar zo’n medewerker “toe joh” schrijf jij eens wat!
Vervolgens plaats onze Hans weer hier een item en zo gaat het spielereitje weer door.
Om mij mogen ze volgend jaar flink duur worden want dan verdien ik ook veel😂
+3
Nijhof
@Melkboer16 Volgend jaar gaan ze naar 0
Jaap40
@Nijhof velen gaan stoppen, financieel, PAS, geen opvolger, schik eraf. Recht lullen wat krom is trappen de meesten ook niet meer in. 0 is dan wel extreem maar haalbaar.
+1
hans1980
@Nijhof mooi kan de stal vol!
Nijhof
@hans1980 Niet bij iedereen
verbi
@Nijhof Droom maar verder.
+2
Melkboer16
@Nijhof ik hoop het niet! Voor mijn mogen ze op dit niveau blijven!
Dat er velen gaan stoppen dat was zo maar die zijn al gestopt! Wat nu de komende jaren gaat stoppen is gewoon natuurlijk verloop en dat is ook al meer als genoeg maar er zijn ook weer jongeren die plannen maken.
+1
bio boer
@Jaap40 hier 500 kg verkocht binnen een dag was er een koper
pietjepuk
@bio boer dank is groot in appeldoorn.
ted9
@bio boer Jij had toch vorig jaar 500 gekocht?
bio boer
@ted9 klopt voor het jongvee dit jaar heeft de jongvee opfokker fosfaatrechten in gebruik gekregen door rvo na toekennen bezwaar dat liep nog dus konden die 500 kg weer weg gelukig vorig jaar voor 120 gekocht nu verkocht voor 149.5 dus schade is beperkt gebleven dan is de bedoeling later 0% benut baar tekopen voor minder dan 116 euro per kg dat heeft geen haast is nu nog niet nodig gokken er op dat de afroming nog naar 10% gaat er zo meer aanbod komt zo de prijs gaat dalen
+1
Boerbakje
@BertK suggestief stukje. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen een afwachtende koper en een niet koper. Voor de vraag niet ze kopen alle twee niet.
diekman
@BertK met 50kg (1koe) tekort zou ik me niet druk maken andere jaren 50 of meer overgehouden. Verrot systeem is het eigenlijk.
wouter bos
@diekman in tijden van geregistreerd melkqoutum toch een 12000 kg melk , toen kon je niet zeggen dat koop ik er niet bij moest je het wel afdekken.
Dus nu betere tijden , niemand die je wat doet
Bietenbrug
@wouter bos daar kom je nog wel achter.
paulus2
@BertK als ze komen controleren, dan nemen ze alles in een keer mee, daar kun je zeker van zijn. en ze komen altijd een paar jaar later.
+3
Boerbakje
Voor degenen die een betaal abonnement hebben bij B&B.
Je kan het geld beter in de sloot gooien dan hoor je tenminste nog plons.
+2
Bietenbrug
@Boerbakje dan moet je het wel met kleingeld doen, die briefjes doen geen plons.
Melkveehouder6
@Bietenbrug gooi maar eens een flinke bundel briefjes in de sloot, dan hoor je ook plons.....
Bietenbrug
@Melkveehouder6 zoveel heb ik niet.
Boerbakje
@Bietenbrug wie het kleine niet eert is het grote niet weerd😉
verbi
Wat me opvalt aan de reacties is dat het allemaal kopers zijn. Zijn allemaal eigenlijk bang dat ze knetterduur worden dus lullen die nu de prijs naar beneden en zeggen dat er geen vraag is. Maar er wordt gewoon verhandeld op dit moment.
labella
@verbi klopt, in december wordt er elk jaar het meeste verhandeld.
+1
Jaap40
@verbi zeker geen koper. Gaat prima zonder extra koeien
+1
verbi
@Jaap40 Inderdaad geen koper. Als het genoeg opbrengt zou ik wel eens zomaar verkoper kunnen worden. Niks verdienen of verlies draaien en alle regeltjes wordt je wel een keer kotsbeu.Maar we zullen wel zien.Iemand zei eens waar een deur dicht gaat gaat een andere deur open en zo is het wel in het leven.
marcsterreborn
@verbi en niet zo weinig ook. Er is veel vraag
+1
Boerbakje
@verbi even voor de duidelijkheid. Ik ben een niet koper nu niet en in de toekomst ook niet.
+1
jg
@verbi Iedere opmerking over het handelsverloop is ingegeven door een wens.
+1
Twentsch Land
Oké er komen stoppers, maar ook groeiers.....20 procent afroming bij elke transactie haalt veel kg van de markt ( nog te betwijfelen of de 20 procent terug gaat naar 10 procent ) dat houdt de prijs wel redelijk in stand .... dat naar 0,- of eventueel een fooi per kg zal niet aan de orde zijn.
+3
Melkboer16
@Twentsch Land het gaat geen 0 worden daarvoor melken we te graag. Nu is de melkprijs beetje laag en we hebben 3 jaren droogte achter de rug maar als er dit jaar geen Corona was geweest en geen droogte dan waren de koeien duur en de P-rechten ook!
+1
Twentsch Land
Ja, dat denk ik ook.

@Melkboer16
+3
JappieJo
Ik heb nog wat verleasd was ook zomaar iemand voor. Oja ik had hem zelf benaderd, hij kwam te kort en ik had teveel. Toch mooi dat je dit met familie kunt afhandelen zonder 20% korting. Hij een leuke lease prijs en ik geen gedoe met afromen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0