FrieslandCampina sluit 2 melkpoederfabrieken

FrieslandCampina stopt met de melkpoederproductie op 2 plekken in de Friesland. De fabrieken in Dronrijp en Gerkesklooster worden (deels) gesloten. De plannen maken onderdeel uit van een grote bezuinigingsronde die de zuivelcoöperatie doorvoert.

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Zo te lezen zijn ze best wel goed bezig. Je kunt niet alles aanhouden als de resultaten er niet zijn. Ze moeten zien weer grip op alles te krijgen, dan maar vanuit wat kleiner/efficiënter werken weer grip op de markt/inkomsten zien te krijgen
cjw73
Vreemde conclusies. Ze zeiden altijd dat de kaasproductie verliesgevende was en dat er op de poeder giga winsten gemaakt worden. 🤔🤔🤔
Sjaakiee
@cjw73 klopt inderdaad kaas is al jaren een zorgenkindje daar.
amor
@Sjaakiee grootste zorgenkindje is melk
harke
Als ze deze poeder fabrieken niet meer nodig zijn is mijn conclusie dat ze geen afzet hebben
sorry
@harke switchen was jarenlang het toverwoord....
achterhoeker2
@harke Door de jaren heen was (merk)kaas altijd de winst maker de rest bijzaak en poeder was voor als ze helemaal niet meer wisten waar ze met de melk heen moeten ( behalve dat ene jaar met die chinese babymelkpoeder crisis)
Dat is wat ze sinds de fusie met coberco vertellen.
Maar; ze doen maar, ik heb er totaal geen zicht op wat verstandig is
puntertje
@harke ´waar voor de divisie 'Ingriedients' kinder-, medische- en sportvoeding wordt geproduceerd, valt vanaf april 2022 definitief het doek´.
Op ledenbijeenkomsten werd dit altijd gepresenteerd als de (toekomstige) winstmakers. Vreemd dat je die productiegroepen af gaat schalen. Of laat men dit straks bij Fonterra in Heerenveen doen? Nog even en alleen het hoofdkantoor blijft over. Maar die werken tegenwoordig ook allemaal thuis dus dat kan ook weg. Zijn we een virtueel bedrijf geworden.
puntertje
@puntertje Hein gaat de geschiedenis in als de slager van FrieslandCampina. Als ik geopereerd moet worden prefereer ik een chirurg.
Wolswinkel
@puntertje Hein voert op uiterst efficiënte wijze een ondermijningsactie uit t.b.v. het verkrijgen van de door Den Haag zo gewenste kringlooplandbouw. Slimme zet, door binnen RFC de juiste poppetjes op de juiste plaatsen te posteren ben je in iig geval al zeker van een landelijke dekking van zo’n 65%!😉
JappieJo
Communicatie is toch een zwak plek bij RFC. Persbericht om 1700. Stuur ons dan op zijn minst een mail👎
cjw73
@JappieJo dat zou wel zo netjes zijn. Moet zeggen dat wanneer er bij aware is met een persbericht naar buiten wordt gebracht, dan weten wij het al via de mail.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0