Netwerk Grondig stelt kalverimport ter discussie en richt platform op

€˜Is de import van honderdduizenden kalveren per jaar nog wel van deze tijd?’ Met deze vraag start Netwerk Grondig de discussie over de ongeveer 850.000 kalveren die jaarlijks geïmporteerd worden voor de kalverhouderij.

Deel dit topic

Reacties

+3
wolfje
Hehe,
kunnen we niet snel genoeg mee stoppen, kalveren nemen allerlei rotzooi mee, vlees gaat richting italie en de mest blijft achter.....
natuurlijk netjes oplossen, maar van drie heeft nog wel een buffertje..
en kom nou niet met die melkpoeder wat ze opmaken, dat kunnen ze daar ook opzuipen
+4
bertusvds
@wolfje u legt met uw woorden eigenlijk een basis voor een volledig verbod op elke vorm van veehouderij in Nederland (en dat vind ik niet leuk)
+2
Coen
@wolfje , die kalveren zuipen allang geen volledige melkpoeder meer.

er blijft idd weinig veehouderij over: eerst vanuit De Groene Khmer de nertsen verbieden, daarna de vleeseenden en dan nu vanuit de eigen sector zelfs de vleeskalveren.
+2
duitser
Is de export van (agrarische) producten dan ook nog wel van deze tijd? Wel de lusten niet de lasten?
+4
Jannus
Quote Reactie van @duitser:
Wel de lusten niet de lasten?

Nog even en Grondig wil de veestapel inkrimpen
+4
verbi
@Jannus Heb het al vaak vermeld GRONDIG is niet te vertrouwen.Wat zou er achter zitten dat hun er beter van worden? Want zo is het nog iedere keer gegaan als hun wat voorstellen, zelf er beter van worden .
Elvis
@duitser het zijn allemaal Duitse kalveren dus zou maar wat hokjes gaan timmeren
+3
duitser
@Elvis ligt hier ook Nederlands zuivel in de winkel. Zou maar grotere melktank kopen
+2
tok achterhoek
@duitser Klopt, niet iedereen snapt hoe de economie werkt
Elvis
@duitser fc landliebe van onze Duitse collegaleden
Hooibaaltje
@duitser nou export is omzet en dus geld. Daar zijn wij goed in.
Al die kringloop gelul komt je een keer de.... uit.
+1
@duitser Gedraag oe duutser !!!
+5
lkool
Van je collega's moet je het hebben...
laten we als verschillende sectoren elkaar nog wel elkaars brood gunnen...
Greetje
@lkool Hier in de buurt een aantal boeren die met de koeien of de varkens geen toekomst meer hadden die nu een mooie boterham met de kalveren hebben. Maar ik snap de gevoelens van de grondig boeren ook wel, het is een dilemma
+1
Araboer
@lkool lastige discussie. Ik kan goed met mn buren en gun ze hun brood ook, maar dat elke 8 maanden een paar duizend kalveren uit heel europa zogenaamd dierziektevrij hierheen gesleept worden op een steenworp afstand van mijn stal is nou niet zo'n heel prettig gevoel.
+1
puntertje
@Araboer Dat is de kern van de discussie, de dierziekterisico´s worden genomen door vnl. één hele grote integratie die zelf verhoudingsgewijs weinig risico loopt. Maar de zuivelsector ligt volledig op z´n kant als het misgaat. En dan trekt V3 z´n welgevulde geldbuidel echt niet om te dokken. En in de publieke opinie worden we helemaal afgemaakt, iedere dierlijke sector. Zeker nu met de huidige pandemie activisten graag iedereen met argwaan naar veehouderij willen laten kijken.
pietjepuk
@puntertje gaat helemaal goed komen met Nederland. 🤓
rtlnieuws.nl/economie/artikel/…
Nijhof
@puntertje Vind je Duitse kalveren een probleem?
puntertje
@Nijhof wat vind je van Ierse kalveren?
Nijhof
@puntertje misschien iets anders dan wat jij van Duitse vindt
Bartlehiemboer
@lkool Ja, dat was mijn insteek ook maar toch ben ik nog steeds boos op de "grotere "boeren.In de whatts app groepen maar oproepen tot demonstreren hier in de buurt. Wij bioboer denken er te moeten staan voor de collega's Maar staan er uiteindelijk met een aardappelboer een bioboer en een kippenboer. Toen hadden wij ook zoiets van oké, ieder gaat dus voor zijn eigen. Zoek het dan ook maar uit.
Melkvee1980
Nog los van de discussie over kalverhouderij vind ik het eng worden als een zogenaamde belangenbehartiger voor klimaat en dierenactivisten gaat spelen
cornelissen
@Melkvee1980 Zoals ik begrepen heb starten ze alleen een discussie. Het verhaal van dierziekten van @puntertje is natuurlijk wel een punt ,dus wacht ik eerst maar op een reactie van de kalversector voor de meningsvorming
diekman
@Melkvee1980 Calon2.0 in de belangenbehartiging.
Melkboer16
Netwerk Grondig is niks meer als een verlengstuk van WakkerDier! Werkelijk eng als een belangenbehartiger van de melkveehouder tenminste dat zeggen ze gaat pleiten voor importverbod van kalveren! Dat wordt de doodsteek van de kalverhouderij!
Netwerk Grondig is gewoon wakker dier
Kringloper
Linksom of rechtsom gaat er een hoop veranderen in de veehouderij, dat kun je op je klompen wel aanvoelen.
Nijhof
@Kringloper Met deze kalverprijzen is het economisch verdedigbaar om kalver die niet bedoeld zijn voor eigen opfok dezelfde behandeling te geven zoals elders gebeurd op plekken waar meer reliëf in het landschap aangebracht is door de Schepper.
+1
Elvis
@Nijhof wat een onzin
verbi
@Kringloper En wil je het spel nog meespelen? Je wordt er toch niet goed van.
+7
HansN
Best grappig om te lezen dat Nederland bang is voor insleep van dierziektes. Maar er zelf niet in slaagt een degelijk systeem tegen bvd en ibr op te zetten.
+1
joske1980
Denk dat van drie straks geen kalveren ophaalt bij grondig leden
puntertje
@joske1980 Ik denk dat v3 graag dit machtsmiddel zou gebruiken, zou echt zijn stijl zijn.
+2
pieta
@puntertje Jij zou liever zien dat de melkfabriek de Grondig boeren een 70% van hun melk niet ophaalt omdat die naar het buitenland gaat? 😁 Want dat is wat dit een beetje is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0