Agractie Nederland - Ultimatum aan LNV


Sinds juli dit jaar spreken wij, samen met de andere sectorpartijen, intensief en constructief met het ministerie van LNV om uit de gecreëerde stikstofcrisis te komen, zonder nadelige gevolgen voor de boer.

Het kabinet wil binnenkort een aantal kaders voor reductie wettelijk vast te leggen met resultaatsverplichting.
Het kabinet heeft herhaaldelijk uitgesproken dat het oplossen van alle knelgevallen onder hun verantwoordelijkheid valt.

Het is tijd om te leveren!

Wij eisen:
Laatste knelgevallen opgelost uiterlijk 30 juni 2022
Sluitende uniforme registratie
Passende invloed vanuit sector op ‘Rode Knop’ beleid extern salderen

Wij eisen dat deze punten worden opgenomen onder de te behandelen stikstofwet en uiterlijk 15 januari inhoudelijk in afstemming met ons zijn geregeld. Indien deze zaken niet of onvoldoende zijn geregeld zullen wij onze gesprekken met LNV in het stikstofdossier staken en onze achterban oproepen geen gehoor te geven aan uitvoering van eventuele maatregelen. Het is tijd om eerst te leveren en afspraken na te komen!

De volledige brief met eisen aan LNV en de 8 bijlagen ter onderbouwing kunt u HIER vinden. Inmiddels staat hierover op korte termijn een gesprek gepland met het ministerie en een aantal kamerleden vanuit verschillende partijen. De minister en de partijen in de Tweede Kamer moeten hierin hun verantwoordelijkheid nemen omdat opnieuw de betrouwbaarheid van de overheid op het spel staat en dit een tweede “toeslagenaffaire”dreigt te worden.

Wij roepen de sector op dit ultimatum te ondersteunen en geen stap meer te zetten als deze zaken niet zijn opgelost!

Onderstaande partijen onderschrijven dat de in de brief genoemde drie hoofdlijnen met de hoogste urgentie geregeld moeten zijn voor afspraken gemaakt kunnen worden over reducerende maatregelen. Iedere partij verbindt hieraan zijn eigen conclusies.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0