Herenboeren Assen nog maar net begonnen als boerenbedrijf, maar overtreedt de regels. Gemeente Assen gedoogt, 'want de intentie is goed'


Meten met twee maten?
Originele beschrijving

Stichting Herenboeren Assen heeft bij een van de eerste werkzaamheden op haar pachtgrond stikstofregels overtreden. De gemeente Assen bevestigt de overtreding.

Deel dit topic

Reacties

+9
paul1
Dan zijn er geen problemen meer want 99 procent van de boeren heeft goede intenties.
Boerbakje
Dat noem ik nog eens goed nieuws.
+1
ted9
Dus als je voedsel verbouwen gaat dan gelden regels niet voor je. Prima dat zullen we onthouden.
adriaan33
@ted9 daarom krijgen maistelers d e zwarte piet, groenteteelt moet door
+4
Limootje
Zes jaren of meer grasland geweest ?, dan geen bouwland. Plan Herenboeren de prullenbak in en de veehouder die hier 35 jaren grasland heeft gepacht terug.
Leo,s vriend
Kan een gemeente daar ontheffing voor geven? nooit van gehoord, en liep het pacht/huurcontract per 1 nov. af? of per 31-12, zoals normaal, in het laatste geval is de voormalig pachter nog gewoon verantwoordelijk en "in overtreding"
J Andringa
@weurding ze zijn niet onder de indruk van de boete geloof ik 😅
weurding
@J Andringa hebben toen beloofd om hetzelfde bedrag aan een groen.. eehhh goed doel te geven.. ben benieuwd.. paar honderd euro zou lachwekkend zijn, beetje boer kreeg een economisch delict bedrag aan de broek
+1
J Andringa
@weurding Dat goede boerendoel waar ze over schrijven zat ik ook wat over na te denken, kan ik daar ook voor in aanmerking komen..
Henry1
@weurding Probleem bij een boer is vaak niet zozeer de boete, maar veel meer de korting op uitbetaling betalingsrechten (en gevolgen voor derogatie?)
En ik ben bang dat ze bij de hereboeren daarvoor een jaar te vroeg zijn.
+1
Bartlehiemboer
@J Andringa Er gaan hopelijk nog veel volgen. Laat ze maar voelen wat wij ook meemaken.Wie weet krijgen we wat begrip voor onze acties
+2
robotslaper
En het ergste is dat de boer die het pachtte meer dan 30 jaar lang nu zijn veestapel moet verkleinen. WITTE BOORDEN CRIMINALITEIT. ASO GEDRAG

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0