FrieslandCampina schrapt 195 banen in Duitsland

FrieslandCampina schrapt 195 banen bij de productielocaties in de Duitse plaatsen Heilbronn en Keulen. Dit vloeit voort uit de reorganisatieplannen die het zuivelconcern eerder deze maand bekendmaakte.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Het is een cyclus, iedere 2 jaar stelt de directie dat er in Duitsland hard ingegrepen wordt teneinde orde op zaken te stellen. Dan worden er weer 10-tallen miljoenen gereserveerd voor sanering, die worden buiten de financiële exploitatie van Duitsland gehouden want dan is voor iedereen zichtbaar welk een donker gat dat is. En vervolgens sleept het zich weer verder voort.
Er was ooit zo´n Campina onbenul die in het kader van grootheidswaanzin en internationalisering meende het zo goed als failliete Südmilch voor veel geld over te moeten nemen en Duitsers lid te maken van de coöperatie. Sindsdien reed Campina op het circuit met een lekke band. Door de fusie met FrieslandFoods dachten ze dit op te lossen, maar het is alleen maar een zwaardere motor op een vehikel met lekke band. De enigen die er voordeel van hebben zijn de Duitse leden, door kruissubsidie vanuit de rest van de onderneming wordt hun inkomen aangevuld. En de vooruitzichten zijn niet dat dat ooit gaat verbeteren.
Kijk, de Duitse markt is belangrijk, maar alleen te gebruiken voor specifieke marktsegmenten en overflow van merkloze bulk. Maar met te hoge melkdruk van Duitse leden, die in de toekomst ook nog wel eens een groter aandeel in de RFC-melkplas kunnen gaan innemen, is verlies op die markt een zekerheidje.
KOC1981
@puntertje Ok, en nu wat stel je dan voor?
puntertje
@KOC1981 Ik stel voor eerst de ogen eens open te doen en niet elke keer de leden voor te houden dat het lek bijna boven is. Geef eerst maar eens toe dat het een vergiet is en blijft, dan weten we tenminste waar we het over hebben. Tot in lengte van dagen onze Duitse collega's geld van ons toestoppen is ook niet duurzaam.
Nijhof
@puntertje Fransmans gaat zijn blunders echt niet toegeven. Niet op dit punt, niet bij koemonitor.
Jawis
@puntertje maar nu dan? Welke oplossing heb je?
puntertje
@Jawis Jij zit ongetwijfeld in de ledenraad, dan heb je eerst alle fabels geslikt en nu vraag je mij: ja maar, wat moeten we dan? Tel eerst eens alle voorzieningen die de afgelopen 12 jaar voor de Duitse operaties zijn genomen maar eens bij elkaar op? En zet dat af tegen de hoeveelheid Duitse melk bij RFC. Weet je meteen hoeveel een Duits lid ons gekost heeft. Dat hadden we ze beter zelf cash kunnen bieden onder de voorwaarde dat ze hun lidmaatschap op zou zeggen. Hadden ze subiet gedaan.
+1
Jawis
@puntertje nee geen lid. Maar wat ik jammer vind is dat velen hier maar rfc afbranden maar zelden lees ik een constructieve oplossing. Als je het zo goed weet kom dan met oplossingen. Zo niet, wees ietsje bescheidener.
puntertje
Quote Reactie van @Jawis:
ietsje bescheidener

Je bedoeld, bestuur en directie mogen de zaken best wel wat verdraaien, maar als het een beetje kan niet al te veel? Kom op man, ze zitten continue fabeltjes te vertellen, en niet alleen wat betreft de prestaties en verwachtingen voor wat betreft Duitsland met de Duitse melk. En als je het niet durft te benoemen, of daar een paar decennia voor nodig hebt, dan ga je het zeker niet oplossen.
Jawis
@puntertje nee ik bedoel kom jij hier dan met een uitgeschreven plan waarin je alle problemen even tackelt....daar zou je meer respect mee verdienen dan rfc afbranden? Ben je lid/leverancier?
+1
puntertje
@Jawis Jazeker ben ik lid. Ik ben ook van mening dat men geen reële voorstelling van zaken geeft. Maar volgens jou mag je niet kritisch zijn tenzij je een blauwdruk levert om het op te lossen? Ik, een lid die geen toegang heeft tot noodzakelijke informatie die wel concludeert dat de informatie die doorsijpelt al jarenlang onjuist is? Je zegt toch ook niet dat de slachtoffers van de toeslagen-affaire niet moeten zeiken omdat ze het dan zelf maar hadden moeten doen, of wel dan?
En het klopt, ik houd niet van bruine handjes, jij wellicht iets meer.
+1
Jawis
@puntertje ok misverstand...ik ben zeker zeer kritisch en zal niet ontkennen dat het een grote teringzooi is.....maar ik heb geen oplossing op korte termijn... niemand... het blijft een olietanker die lastig van koers veranderd...maar de boel afbranden zonder constructieve oplossingen dat is niet mijn ding....roepen dat het anders moet...prima..maar dan met een plan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0