Investico-onderzoek mist complexiteit stikstofdossier - LTO

25 veehouderijbedrijven kunnen het stikstofprobleem oplossen, aldus onderzoeksjournalistiek platform Investico. Een onwaarheid. De realiteit is - helaas - een stuk complexer.

Deel dit topic

Reacties

Melkputje
Waarom is er alleen naar de veehouderij gekeken? Denken de onderzoekers dat vermindering van zeer lokale stikstofdepositie echt een oplossing biedt voor vergunningverlening in een ander gebied? Waarom worden er dan appels met peren vergeleken, en kan dat wel met zo’n stelligheid op basis van een model met erkende onnauwkeurigheden?

Precies dit, wat een onzinverhaal weer...
+3
John Spithoven
6 miljard euro vrij maken om bijv piekbelasters uit te kopen. Piekbelasters berekend met een model, genaamd Aerius, met een door PBL, RIVM en cie Hordijk geconstateerde onnauwkeurigheid op lokaal nivo tot 100 % Zie de afbeelding RIVM en tekst eronder.

Onderzoek Investico is zoiets van laten we maar piekbelasters gericht uitkopen . Of het helpt weten we niet , maar dan doen we ten minste wat.
Dan heb ik wel een betere besteding voor dit geld. Bijv armoede bestrijding. Als er dagelijk meer dan 40.000 gezinnen van de voedselbank moeten leven , zou ik als kabinet daar naar is aandacht aan schenken ipv het te steken in natuurherstel terwijl je niet weet of het helpt.

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
Nieuwsuur gekeken (woensdagavond) met Bruins LTO.Ik was geloof ik op gestaan en weg gegaan als ik Bruins was. Hij zat daar voor spek en bonen. Mevrouw Van Nieuwsuur zou wel even vertellen hoe het zit... En waarschijnlijk geeft half Nederland haar nog gelijk ook.
+1
buorman
@Bartlehiemboer
En daarom had hij ook vastberadener zijn punt moeten vasthouden, heeft zich volledig van z'n stuk laten lullen door iemand die niet beter weet en ook niet kan weten; gemiste kans.
Melkputje
@buorman Dan was de landbouw weer de gebeten hond geweest hoor.. mensen niet laten uitpraten doet het meestal niet zo goed.
En.. de beste stuurlui 😉 blij dat Bruins er zat want dat kan veel slechter
Nijhof
@Melkputje Zeker kan het slechter. Zijn er genoeg van. Maar wanneer dat je doorslaggevende argument is...
buorman
@Melkputje
Wie liet wie niet uitpraten, en wie liet dat gebeuren?
Nevergiveup
@Bartlehiemboer was weer tenen krommend met 10 min. Die koe op de achtergrond.

We gaan het gewoon verliezen

Hoop dat de natuur ingrijpt, yellow stone uitbarsting of zo.

Sorry , maar als het zo vies gespeeld word dan maar echt vies ......
buorman
Quote Reactie van @Nevergiveup:
We gaan het gewoon verliezen

Of de ''winst'' pakken als die zich aan dient, want van winst pakken is nog nooit iemand armer geworden.
Nevergiveup
@buormanGeld heeft geen vervangende waarde bij een familie bedrijf in generaties opgebouwd .
+1
Melkputje
@Bartlehiemboer Tweebeeke was schandalig slecht op de hoogte
+1
Nijhof
@Melkputje Is ze verplicht om overal van op de hoogte te zijn of is het de taak van haar gesprekspartner om dat te doen?
Wanneer je een onwetende treft is overtuiging snel te bereiken
Jean-PierreK
@Nijhof, dat is ook de insteek van sommige mensen die hun geloof aan iemand proberen op te dringen. Heel effectief is het volgens mij niet.
+1
Nijhof
@Jean-PierreK Wil je stikstof vergelijken met een geloof?
Er is inzake stikstof iets anders aan de hand
Inzake discussies behalve religieuze kun je op basis van argumenten proberen je gesprekspartner te overtuigen of kennis bij te brengen
Media heeft van stikstof een soort geloof gemaakt. Ga je daar in mee?
Daats
@Nijhof wie had jij graag aan tafel gezien?
Nijhof
@Daats John Spithoven
hypotheekboer
@Nijhof lees even de andere topic hierover. Ze waren eerder die dag van NPO1 al bij hem langs geweest maar hij gaf niet het gewenste antwoord.
Het interview met Dirk Bruins was weer van het niveau profileringsdrang van de redactie, lees mevrouw Tweebeke. Pas toen ze uitgeraasd was en geen verhaal meer had kon hij een beetje normaal het woord doen.
Nijhof
@hypotheekboer Dirk had beter kunnen zeggen: waarom bellen jullie John niet
buorman
@Melkputje
Je kunt van iemand die niet zelf met de [complexe] materie te maken heeft niet verwachten dat ze een onderzoeksbureau de maat gaan nemen.
Albert Altena
Een onafhankelijk iemand zou slechts 1 % ten gunste zijn van Bruins.
Het was een blamage.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0