Leden Europarlement vrezen daling landbouwproductie en stijging voedselprijzen: Frans Timmermans opnieuw onder vuur - FACTS FOUND

Het zit Fransie niet mee.

door Jan Schils EP-leden wachten al half jaar vergeefs op onderbouwing klimaatplannen Straatsburg – In het Europees Parlement (EP) hebben vandaag (dinsdag) verschillende Europarlementariërs in schriftelijke vragen zwaar uitgehaald naar Frans Timmermans, “eerste” vicevoorzitter van de Europese Commissie. Zij pikken het niet dat Timmermans zijn klimaatplannen in het kader van de “Green Deal”, die de […]

Deel dit topic

Reacties

+1
Jaap40
Daling EU landbouw produktie..... welnu dat zal zeker ook in Nederland gaan lukken.
Jannus
Quote Reactie van @Jaap40:
Daling EU landbouw produktie..... welnu dat zal zeker ook in Nederland gaan lukken.

Het klinkt raar maar het kon wel eens een oplossing gaan worden, komt er eens iets meer waardering voor de boeren
+2
Jaap40
@Jannus broeinest voor onrust.
+2
Nevergiveup
1000 miljard voor de groene wensdroom van Frans T.
1000.000.000.000,- euro voor de groene droom ipv. Voedsel en dat is nog maar het begin ......

Er sterven nu elke jaar ca. 7 x meer mensen aan ondervoeding dan bv. dit jaar aan Corona. Jaar in jaar uit.

Frans T. De MASTER killer
+2
George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Er sterven nu elke jaar ca. 7 x meer mensen aan ondervoeding dan bv. dit jaar aan Corona. Jaar in jaar uit.Frans T. De MASTER killer

Dit ligt niet aan Timmermans als dat nu al zo is.
Waarom sterven ze van de honger? Niet omdat er geen voedsel is maar omdat ze gewoon niks hebben. Dit is niet de zorg van de landbouw alleen , die produceert al tegen veel te lage opbrengstprijzen.
Voedselprijzen zijn laag , zo laag zelfs dat boeren overal ter wereld voor bijna niks moeten werken. Laat maar snel de opbrengstprijzen stijgen dan is er ook genoeg voedselproductie!
Wat mij betreft kan er best wat grond uit productie voor duurzame energie en natuur als ze daarvoor goed betalen!
+1
Nevergiveup
@George maar daarom had ik het greendeal bedrag erbij gezet , 1000.000.000.000

Ze meten met twee maten , en niet met zo'n Klein beetje ook !
BertK
@George Mensen die niks hebben komen om van de honger. Misschien kan de verdeling van de welvaart eerlijker of mensen met geld zorgen niet goed genoeg voor de mensen zonder geld.
De prijzen voor voedsel ligt het idd niet aan, verdeling van de koopkracht is het probleem.
+2
Nevergiveup
@BertK maar wel 1000.000.000.000 uitgeven aan een wens droom terwijl met 1/50 van het bedrag je die ondervoede mensen kunt voeden , en de boeren een eerlijke prijs kunt geven voor het opgekochte voedsel voor dit doel.

Ik bedoel hoe simpel kan het zijn om voor 0,50 melk te kopen (zal wel melkpoeder worden) , of tarwe voor 0,25 en dit aan die mensen te geven.

Ze smijten toch met geld , zeker Frans T.

Daarom kleeft er bloed aan de Greendeal , veel bloed begrijp dat !
+1
Nevergiveup
@Nevergiveup Trouwens als ze in die landen elke dag een lekkere buffet tafel neer zetten , blijven ze waarschijnlijk ook daar , en is er tegelijk een veelvoud aan problemen opgelost in Europa, met Nederland in het Quadraad

Waarschijnlijk de goedkoopste oplossing voor de toekomst , ook voor de Geo politiek , denk aan Turkye ed.

Maar ...... Dan gaan de voedsel prijzen omhoog en krijgen de Agrariërs weer toekomst ...... Dat willen ze niet !
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Nevergiveup:
als ze in die landen elke dag een lekkere buffet tafel neer zetten , blijven ze waarschijnlijk ook daar , en is er tegelijk een veelvoud aan problemen opgelost in Europa, met Nederland in het Quadraad

Dat is juist de kern van het probleem, als ze gratis voedsel krijgen zullen ze het nooit zelf gaan verbouwen, en blijven we tot in de eeuwigheid miljarden euro's aan voedselhulp naar die landen sturen.
Nevergiveup
@Leo,s vriend Daar kan ik heel kort over Zijn, dat zal altijd zo blijven. Todat de laatste hier zit. Doe de ogen open en begrijp waarom.

Ze voedssl geven is het goedkoopste en het enigste wat werkt.
+8
puntertje
Onderbouwing? Wie? Frans? Kom zeg, daar doen dit type politici niet aan.
Kabouter plop , in de bocht , mafkees eerste klas.
+2
labella
@Groen1 Fransie is gek geworden, kunnen ze hem niet onmiddellijk opsluiten in een gesloten inrichting.
+1
Melkputje
Waarom drammen die EPers zo? Laat Timmermans toch lekker wachten met zijn klimaatplannen, ipv te gaan drammen om voortgang.

Laat TImmermans eerst maar eens met geld komen. Ik geloof dat boeren veel kunnen, ook op klimaat, maar het moet wel betaald worden!!
duitser
Wat vrezen ze dan het meest? Daling van landbouwproductie, cq boeren, of de stijging voedselprijzen?
+2
Ruitenboer
@duitser stijging voedselprijzen natuurlijk. De Romeinen wisten het al, geef het volk brood en spelen. Als de voedselprijs stijgt moeten de uitkeringen omhoog, krijg je ongezond hoge inflatie en rentes en het is gebeurt met de luxe en welvaart van velen.
Een volk dat klaagt en mort is de bijl aan de wortel van elke beschaving, daarom zijn er ook landbouwsubsidies zodat de producent voor niets kan blijven leveren en de rest kan werken om het systeem in stand te houden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0