Ik vind de islam een achterlijke cultuur, maar de bioindustrie is ónze achterlijke cultuur.’

Eerdmans in 2006
Nieuwe voorzitter Forum?

"Soft gedoe maakt hem misselijk. Behalve als het over pony’s en konijntjes gaat. De vaandeldrager van Pim, die het leger op probleemwijken wil afsturen, is allergisch voor dierenleed. Hij kan geen vis in een emmer zien spartelen, en het onverdoofd castreren van biggen vervult hem met weerzin. ‘Ik ben zeer links als het over dieren gaat.’ "

dittyeimers.nl/joost-eeerdmans/

Deel dit topic

Reacties

Wolswinkel
Schaakmat door Cliteur?
+1
grös
Ja en die Tjeerd de Groot betoogde in 2011 nog om de melkproductie te vergroten en nu om de veestapel te halveren. Kortom niets onbetrouwbaarder als de politiek.
+2
puntertje
Eerdmans, de man die vaker van politieke partij wisselt dan van sokken.
apel
@puntertje Eerdman versus Vogelaar dat kan leuk worden
Nijhof
De lunchmaatjes van Jort Kelder zijn niet echt geschikt om voor de landbouwbelangen op te komen.
+1
Melkweb
Geloof me maar, FvD is niets anders dan een partij van eenmansdenkenden. Kijk alle beoogde top 10 kandidaten maar na, allemaal pettendragers. Overal weggegaan "vrijwillig" of met een reden. Maar ze vinden van zichzelf dat ze het verschil kunnen maken, totdat ze terug gefloten worden en dan ligt het vooral aan een ander . Op den lange duur allemaal gedoemd om te mislukken. Wij boeren moeten echt ons heil zoeken bij de gevestigde orde, de reden is simpel: continuïteit.!!!! De rest is bijzaak!!!
+4
Coen
@Melkweb , bewezen continuïteit voor ons slechts bij SGP 😄
+1
ted9
@Coen Sgp een partij die kinderen die naar school gaan willen laten aftekenen dat ze geen homoseksuelen gedachtes hebben. Pfff wat een partij. Maar al het misbruik in de kerk daar word niet over gepraat. Politiek en geloof zou wat mij betreft compleet gescheiden moeten zijn.
+2
newholland6640
@ted9

Je doet nu ongeveer hetzelfde als wat D66 met de boeren doet.
ted9
@newholland6640 Wat doet d66?
+4
Wolswinkel
Quote:
Sgp een partij die kinderen die naar school gaan willen laten aftekenen dat ze geen homoseksuelen gedachtes hebben.

@ted9 wil je even een link plaatsen? Ik kan het zo gauw niet terug vinden.

Quote:
Maar al het misbruik in de kerk daar word niet over gepraat.

Ik neem aan de je doelt op kindermisbruik. Wanneer dat plaatsvind binnen een kerkelijke gemeente kan ik me voorstellen dat de SGP er voorstander van is hier aangifte van te doen. Dat geldt namelijk ook wanneer het buiten een kerkelijke gemeente plaatsvind.

Quote:
Politiek en geloof zou wat mij betreft compleet gescheiden moeten zijn

Prima, staat bij deze genoteerd voor @ted9 .

SGP is een stabiele partij die politiek bedrijft met de bijbel als kompas. Gezien de dagelijkse waanzin een mooi handboek als houvast.
ted9
@Wolswinkel Typ dit maar eens in op Google dan weet je waar ik het over heb,

Hele Kamer behalve SGP wil einde aan ‘anti-homoverklaringen

Dat je het geloof als houvast ziet is goed. Dat er meer mensen zo denken is ook terug te zien in de corona cijfers per gemeente. Je kan precies zien waar de mensen wonen die geen gehoor geven aan de oproep van de overheid om je aan de corona regels te houden en waar niet dat geld voor zowel moslims als christenen.
Wolswinkel
@ted9 Klopt, de SGP blijft ondanks de ‘collectieve verbolgenheid’ de rug recht houden en staat voor wat zij uitspreken. Het hele verhaal ligt veel genuanceerder dan het naar buiten gebracht wordt. Maar dat doet er niet toe want daar scoor je geen punten mee bij de bühne. Dat je Corona erbij moet halen is een zwaktebod.

Quote:
Je kan precies zien waar de mensen wonen die geen gehoor geven aan de oproep van de overheid om je aan de corona regels te houden en waar niet dat geld voor zowel moslims als christenen.

Ok, is daar wel een staatje van die je kunt plaatsen?
ted9
@Wolswinkel Kijk maar op de kaart per gemeente. Jij bent wijs genoeg.
pieta
@ted9 Volgens mij heeft vooral Slob Van Christen Unie hier het nieuws mee gehaald.
+1
Wolswinkel
+2
arie.j
Quote Reactie van @Wolswinkel:
9 Mocht jij je willen verdiepen:

Als je Jehova getuigen en Rk bij de SGP wilt indelen heb je er weinig kaas van gegeten.
Verder loop elke grote groep gevaar op misstanden , sportclubs zijn o.m. ook berucht.
Maar het is onzin dat op conto van een politieke partij te schuiven enkel omdat je die kennelijk niet mag.
Zodra er bewust geen maatregelen tegen worden genomen als het bekend is, en openbaar komt, dan wordt het anders. En dat was de klacht over de nazi ideeen bij de jongerenorganisatie FvD.
Evenzo goed jammer dat ze niet wijzer zijn geweest. Voor tegenstander is zoiets om te watertanden.
Wolswinkel
Quote:
Als je Jehova getuigen en Rk bij de SGP wilt indelen heb je er weinig kaas van gegeten.

@arie.j Hoe kom je daarbij? Daar rep ik met geen woord over. Als je ver genoeg naar beneden scrolt kun je de stellingname lezen van Kees vd Staaij namens de SGP. Was gewoon als een voorbeeld bedoeld om aan te tonen dat het niet klopt wat beweerd wordt door @ted9.
Nevergiveup
@Melkweb De huidige "continuïteit" betekend halvering ......
Melkweb
@Nevergiveup o ja? cbs.nl/nl-nl/nieuws/…. Je bent in de war met het aantal boeren denk ik
Nevergiveup
@Melkweb "Wij boeren moeten echt ons heil zoeken bij de gevestigde orde, de reden is simpel: continuïteit.!!!! De rest is bijzaak!!! "

Daar was de reactie op.
+4
verbi
@Melkweb Is bekend dat ik een FvD fan ben maar heb het intervieuw gelezen van Eerdmans(wel oud) en een poosje terug van Cliteur wat landbouw betreft maar moet nu toch toegeven dat ik op mijn schreden terug kom. Ze zeggen nu openlijk dat ze de bioindustrie willen afbouwen en ons achterlijk noemen. Dan ben ik wel klaar met die club.Weet nu ook niet meer welke partij het moet worden het is allemaal eigenlijk niks.Het schuift of vrijt allemaal met links niet te geloven. Wat is er toch mis met rechts denken?Snap goed dat de grote bedrijven Nederland uitvluchten met dit zootje aan de macht. En na de verkiezingen wordt het hoop ik niet nog linkser maar heb er een hard hoofd in.
+1
royale
Hij kan geen vis zien spartelen, maar kan wel vegetarisch eten met Parmezaanse kaas? bijzondere wereld van deze persoon! Hij weet niet waar hij het over heeft! Ik wens hem veel succes bij FvD. Ik heb het idee dat waar Eerdmans komt.....gaat het mis!
groeier
@royale
De dieren op een boerderij hebben juist een super leven, niets is zo grillig als de natuur.
Vroeger toen iedere burger een paar varkens in de tuin had, een bende, de kans was veel groter op verspreiding van ziektes, waar D66 vandaag weer over aan zeveren is.
+2
kanniewaarzijn
@royale Nog gekker: "je moet de doodsangst eens zien van een koe die uit de veewagen wordt getrokken". Zelf koopt hij altijd biologisch vlees (!) Hebben die koeien die doodsangst dan niet??
+1
bertusdebeer
Ik stem
Sgp dit jaar voor de
eerste keer.
apel
@bertusdebeer De enige die nog opkomt voor de boer. Mss dat BBB ze kan gaan helpen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0