Vogelaar: ‘Boeren moeten gewoon op mij stemmen’

Jan Cees Vogelaar, nummer 9 op de lijst van Forum voor Democratie (FvD), noemt het terugtreden van Thierry Baudet als lijststrekker ‘vrij fors en heftig’. Hij houdt echter vertrouwen in een goed verkiezingsresultaat.

Op de vraag of boeren wel iets aan FvD zouden hebben als ze slechts 4 of 5 zetels halen, is Vogelaar duidelijk. „Ik ga uit van een beter resultaat. Boeren moeten gewoon op mij stemmen. Ik verwacht het verschil te kunnen maken. Dat heb ik in het verleden ook al vaak laten zien. Zelfs met een paar zetels kan dat, omdat het ook te maken heeft met de inzichten, ervaring en netwerk die je hebt als kamerlid. Tweede Kamerleden die de vinger op de zere plek weten te leggen, zoals Pieter Omtzigt van het CDA, bereiken er veel mee.”

Bron

Vogelaar: ‘Boeren moeten gewoon op mij stemmen’
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+5
slagroomvla
Ben nog weinig overtuigd, zo lang je hier maar druk bent met de loftrompet als het over de flut melkprijs van Aware gaat zie ik niet in wat boeren aan jou hebben. Krijg meer het idee dat je loopjongen bent geworden voor de profiteurs van de melkveehouderij, de mensen die de melkveehouderij als verdienmodel hebben!
marcsterreborn
@slagroomvla Hij heeft wel de gave om zich overal weer uit te kletsen. Daar heb ik beslist bewondering voor
kaas
@slagroomvla op wie moet je dan stemmen die wel 110 % voor de landbouw opkomt
Jonni
@slagroomvla klopt helemaal
Melkweb
@slagroomvla wacht deze persoon niet op een functie in de RvC van Aware, die indruk heb ik al tijden. ......
Albert Altena
Er is wel en bevestiging gekomen waarom ik zei nooit een stem uit te brengen op de FvD.
Er zit zoveel gruis waar ik niet met geïdentificeerd wil worden.
Ik vind het nog steeds jammer dat Jan Cees zich niet aangesloten heeft bij de BBB.
Tezamen met Annie en Peter Omzigt zou er een enorme nuchtere boerenpartij gevormd kunnen worden.
jammermaarhelaas
@Albert Altena

Wat zou de reden geweest zijn voor JC om voor FvD te kiezen? Zetels in de eerste kamer?

BBB heeft een aantal kandidaten die ik persoonlijk ken, hele goede mensen met verstand van zaken, ervaring en die het goed kunnen verwoorden.
+5
verbi
@Albert Altena BBB slaat straks nog geen deuk in een pakje boter ondanks de kwaliteiten die ze hebben.
grös
@verbi
Al die micro-partijen halen niks aan, of ze moeten net nodig zijn om een coalitie te vormen, maar verder.
de Tank
@grös Vind je dat ook van de PvdD? De meesten maken zich er hier nogal druk om, als ze niets klaarmaken zou dat toch niet nodig zijn.
grös
@de Tank
Als je de rest van hen programma leest, dan zal er toch niemand mee willen samenwerken?
Ik kom nog wel eens in contact met burgers, paardenmensen, 'westerlingen', allemaal prima mensen, sommige stemmen op de PvDD.. Moet ik hun vertellen dat ze gek zijn, of zeggen dat die partij ook wel een aantal goede standpunten heeft; partijvoordedieren.nl/nieuws/…
+1
grondlozeboer
@grös net t nieuws gekeken. Thierry wil weer terug als leider. Mooie zooi bij fvd.
+5
Nijhof
Zonder plan voor de landbouw krijgt Jan Cees geen stem van mij
Een blanco cheque zit er niet in hoe graag hij ook zou willen
En voor alle ex-fans van von Martels of anderen die charmant overkwamen: stem op de inhoud !!!
Ze praten allemaal leuk maar eenmaal gekozen wordt je vernaggeld door partijdiscipline en machtsmisbruik
Nijhof
@Nijhof In een ultieme poging iets zinnigs bij FvD te bereiken mbt standpunten over landbouw zal het iets scherper moeten
De mensen die daar nu op de kieslijst staan, en zeker enkele, hebben al vaker duidelijke uitlatingen gedaan over de landbouw en de manier waarop zij zouden proberen hun toekomstwensbeeld aan ons op te leggen
Die ideeën werd ik misselijk van.
Hoe meer er verstoppertje gespeeld wordt des te meer bevestiging
puntertje
Ik zou JC om zijn zijn inhoudelijke kennis wel in de kamer willen hebben, maar die andere opportunisten van dat Boreale clubje met uitschieters naar extreem rechts lijkt me helemaal niets. Net als die ´democraten-33´ met banden met het Moslimbroederschap, als Klaver daarmee weg komt hoeft hij nooit weer iemand de maat te nemen. Jesse en zijn clubje partijmarketeers gaan alleen maar voor de beeldvorming, behalve als de beeldvorming zich tegen hen keert, dan doen ze net alsof ze boven beeldvorming staan.
+1
pieta
Quote Reactie van @puntertje:
et als die ´democraten-33´ met banden met het Moslimbroederschap, als Klaver daarmee weg komt hoeft hij nooit weer iemand de maat te nemen. Jesse en zijn clubje partijmarketeer

?
+1
david2
@puntertje dat is niet d33 maar groenlinks
Bartlehiemboer
Toch las ik veel boeren die om Jan Cees vroegen om achter het onterechte natuurgronden aan te gaan.... Jullie weten hem dus wel te vinden en wat hij kan bereiken...
Jaap40
@Bartlehiemboer een erg belangrijk punt, die natuurgronden subsidie onterecht verleend. Onderste steen moet boven. Donateurs van NGO'S hebben recht op het échte verhaal hier achter.
arie.j
Quote Reactie van @Jaap40:
@Bartlehiemboer een erg belangrijk punt, die natuurgronden subsidie onterecht verleend. Onderste steen moet boven. Donateurs van NGO'S hebben recht op het échte verhaal hier achter.

Verwacht ik niets van, een regeltje niet goed uitgelegd .
+1
Bekkink
@Bartlehiemboer als het nu een stabiele partij was...kreeg J C mijn stem.
Frans Z.
Zou J.C. nu 2 plaatsen stijgen?
+1
Melkputje
JC is goed, maar hij kan niet in z'n eentje die gekke partij redden. Jammer.
+1
nitevd
Ikzelf ga niet op J.C. stemmen maar hoop wel dat hij in de kamer komt, dat geldt ook voor Hermen Vreugdenhil bij CU en ik weet niet wie bij D66. Jacco Geurts komt er sowieso in dus krijgt ook mijn stem niet. Het is veel effectiever om zo veel mogelijk partijen te hebben met minstens één kamerlid met (boeren)verstand van zaken heeft die zijn onwetende partijgenoten opvoedt, dan alles te bundelen in één boerenpartijtje dat tegen de kiesdrempel aanhinkt en niemand serieus neemt. Mijn advies; kies vooral zelf je partij en zoek de agrariër op die lijst.
Albert Altena
@nitevd Agrarische woordvoerders van grote partijen hebben "Stalorders".
+1
HansBa
@Albert Altena Toch kan je beter van binnen uit die stalorders proberen te veranderen dan met een kleine splinterpartij er constant tegen aan schoppen,.
+1
Albert Altena
@HansBa Vraag maar eens aan Geurts.
+1
paul1
De verdeeldheid is weer groot. Dat helpt niet om tot resultaten te komen
Boerbakje
Als deze soap zo door gaat en JC gaat niet een paar plekken omhoog zou het wel eens kunnen dat voldoende voorkeurstemmen de enige weg naar de kamer is voor hem.
Boerbakje
@Boerbakje Daarom gaat mijn stem vooralsnog naar hem.
Tenzij er nog een paar hele stikende lijken bij Fvd uit de kast komen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Boerbakje:
deze soap

Volgens mij is het strategie.
Boerbakje
@kanniewaarzijn als de kiezers dat maar snappen
Zwaagdijk
@kanniewaarzijn leg mij de strategie Effe uit
Bartlehiemboer
@kanniewaarzijn Ja, ik hoop het Toch denk ik ook nog wel aan bedreiging. Hij ziet hoe het bij Wilders gaat wil je zo verder door het leven...
+3
George
Na Baudet nu ook Hiddema weg. Dat vind ik wel erg jammer. Ik zou graag op JC Vogelaar willen stemmen maar dan moet de partij er wel toe doen en daar vrees ik nu toch wel een beetje voor.
Maar ik weet echt niet waar ik anders op stemmen moet. Ik ben het vaak met Geert Wilders eens over vele onderwerpen maar die is niet echt voor de boeren. CDA dan maar weer? Dat nooit met die gladjakker van De Jonge aan het roer! En Mark geen cent naar Griekenland van de vroem vroem partij waar we nu nog maar 100km/u op de snelweg mogen rijden daar wordt ik ook al ontegoei van.
Nondedju ik vind stemmen echt moeilijk komend jaar.
+1
Bartlehiemboer
@George Is gewoon eens een eerlijk en open reactie. Niet meteen met het vingertje wijzen. Zo wordt communiceren onder de boeren prettiger. Wie weet komen we zo ergens toe.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @George:
Nondedju ik vind stemmen echt moeilijk komend jaar

Voor twijfelaars met een hart voor boeren: boerburgerbeweging.nl/boerburgerbeweging/…
Boerbakje
@Grasbaal vergeet niet dat sinds forum een potentiële bedreiging is voor het politieke Kartell de media niks anders doet dan Fvd slopen. Als BBB een succes wordt en ze doen niet mee aan de agenda van het politieke Kartell zal hier het zelfde me gebeuren. Leven in dat keurslijf heeft zowel voor de organisatie als de mensen privé grote impact, onderschat dat niet.
Er zijn politici met dubieuzere zaken gewoon weg gekomen. Hoeveel VVD ers zijn er niet onder de bus gekomen afgelopen 10 jaar maar Rutte bleef gewoon zitten. Omdat de media het toe liet.
+1
Piet1960
@Boerbakje Baudet heeft 't de media vaak ook wel makkelijk gemaakt hè.
Boerbakje
@Piet1960 Dat ben ik met je eens. Maar onderschat de macht van de media niet die kunnen bij iedereen wel iets vinden om te slopen. De enige die zijn rug nog recht houdt is Wilders maar de PVV heeft dan ook een wat andere partij structuur dan forum.
Boerbakje
@Piet1960 verder heb ik het idee dat Wilders op dit moment door de media behoorlijk met rust gelaten wordt. Hij komt toch niet verder als wat het nu is en vormt dus geen bedreiging meer voor het establishment.
brabo
Quote Reactie van @George:
ik weet echt niet waar ik anders op stemmen moet

stemmen is niet verplicht
Melkveehouder.
@George Eerlijk gezegd vind ik het nogal een dingetje aan het worden om iedere keer te moeten discussiëren over het vraagstuk wie onze belangen het beste kan behartigen.

Als ik op Boerderij.nl of Melkveehouders Prikkebord vraag wie een betere kandidaat kent dan JanCees Vogelaar om de sector te vertegenwoordigen, dan blijft het stil. Dat is toch alleszeggend........
Melkweb
@Melkveehouder. Ben in de loop der jaren inmiddels wel achter. Elke politicus of deze aan het begin of veel ervaring heeft is uiteindelijk een passant. Dus op de persoon stemmen is wachten op een teleurstelling. Dat JC het verschil kan maken (citaat interview) is praten voor eigen parochie, ook JC zal het partijprogramma moeten volgen. En PvD is echt niet diervriendelijk wel rebels. Elke politicus ook van de PvD die dat ontkend moet je wantrouwen . Partijen kunnen (deels) wel invloed of het verschil maken. Eendracht maakt macht en massa maakt kassa. Dus beperk je als boer tot 1 of 2 partijen al scoren ze maar 30-40% van je idealen. Beter iets dan niets
Melkveehouder.
@George Eerlijk gezegd vind ik het nogal een dingetje aan het worden om iedere keer te moeten discussiëren over het vraagstuk wie onze belangen het beste kan behartigen.

Als ik op Boerderij.nl of Melkveehouders Prikkebord vraag wie een betere kandidaat kent dan JanCees Vogelaar om de sector te vertegenwoordigen, dan blijft het stil. Dat is toch alleszeggend........
George
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
rd vraag wie een betere kandidaat kent dan JanCees Vogelaar om de sector te vertegenwoordigen, dan blijft het stil. Dat is toch alleszeggend........

Er is geen betere , maar ik vind het wel jammer dat die partij nu zo afbrokkelt. Het was de grootste politieke partij in aantal leden. Ik weet niet wat ik moet verwachten in maart na deze afbrokkeling.
Sjaakiee
@George maar effe rustig afwachten kan nog veel gebeuren tot verkiezingen.
Limburgs boertje
@JanCees jammer van Hiddema de boeren hierboven hebben gelijk je moet zal binnen de top 5 moeten staan wil je voor boeren iets kunnen betekenen in de 2de kamer mijn vertrouwen heb je in ieder geval we zullen zien hoe het in februari erbij staat met fvd hoop wel dat je steun krijgt van de boeren in nederland
grös
@Limburgs boertje
Hiddema had zeker goede toevoeging aan die partij en weet het wel mooi te brengen, maar die man heeft helemaal gelijk, die word in de volgende ambtstermijn ook 80, en we zijn hier niet de de USA waar ze het leiden van een land aan iemand van 80 over laten.
Ik heb de vorige keer gekozen voor Otten, omdat ik iets las van boerenzoon, maar het net zo goed Hiddema kunnen wezen, volgend keer mag het van mij part Jan Cees worden, Baudet heeft echt wel goede ideeën, ook voor de landbouw, maar die ontbeert als jongeling nog wat diplomatieke vaardigheden, altijd maar kritiek op de gevestigde orde leveren dat zijn mensen ook een keer zat, want de beste scheepslui staan immers altijd aan wal.
+1
Jan-T
Op welke partij moet je stemmen.
Dat is vrij lastig te bepalen.
Want je ziet het aan de belasting en de toeslagen affaire van de gevestigde partijen.??
Als ze moeten regeren dan doen ze het niet, De alarm bellen gaan niet rinkelen.

Gebeurd dit straks nu ook met het voedsel productie systeem in relatie tot de stikstof problematiek.
Ook hier gaan er geen alarm bellen rinkelen.??

nu.nl/politiek/6092394/…
arie.j
Quote Reactie van @Jan-T:
Op welke partij moet je stemmen.Dat is vrij lastig te bepalen.Want je ziet het aan de belasting en de toeslagen affaire van de gevestigde partijen.??Als ze moeten regeren dan doen ze het niet, De alarm bellen gaan niet rinkelen.Gebeurd dit straks nu ook met het voedsel productie systeem in relatie tot de stikstof problematiek.Ook hier gaan er geen alarm bellen rinkelen.??

In ieder geval is het levensgevaarlijk een nieuwe beweging met allemaal nieuwe leden aan de macht te helpen. Kan van alles mee gebeuren
FvD was in peilingen een poosje de grootste.
Nu niet een paar personen weg, maar de hele partij klapt zo ongeveer in elkaar.
En wat de koers voor de toekomst wordt is hoogst onzeker. Alleen afkeer van en protest tegen de huidige politiek is geen goed bindmiddel blijkt wel.
Wilders zal er wel profijt van trekken.
Maar een ondemocratische partij die alleen overeind kan blijven dankzij een absoluut regerend leider is het naar mijn smaak duidelijk ook niet.
adriaan33
@arie.j verbaas me de laatste weken ook over het verschil van inzicht van Omtzigt en de rest van de cda fractie. Hoe lang gaat dat goed?
Jonni
@slagroomvla klopt helemaal
+1
Albert Altena
Net als de Partij voor de Dieren, die in feite maar één betoog hebben.
Moet wij boeren ook een partij hebben met maar één betoog. Het boerenbelang!!
De Boeren Burger Beweging.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
Net als de Partij voor de Dieren, die in feite maar één betoog hebben.Moet wij boeren ook een partij hebben met maar één betoog. Het boerenbelang!!

En voor je kinderen die wat anders doen is het landsbelang een andere?
Politiek is geen vakbond voor deelbelang.
Politiek beslist over de hele samenleving en voor iedereen in dit land.
+1
Weidezicht
@arie.j wordt je nooit eens moe van jezelf ?
Albert Altena
@arie.j
Ik begrijp je, maar het is de enigste mogelijkheid gehoord te worden.
Anders wordt over de landbouw heen gelopen.
+1
Laat ik even duidelijk voorop stellen,IK MOET HELEMAAL NIKS,als je dat soms denkt Jan. Zou u op mij willen stemmen ,lijkt mij een beterder verhaal!
.
Limburgs boertje
Ik denk dat bidet hiddema cliteur en haga nieuwe partij starten zo ziet het er na uit die zooi bij FVD kunnen ze niet meer recht praten maak maar een nieuwe start en tot 2025 met verkiezingen
+2
Bartlehiemboer
@Limburgs boertje Ik had begrepen dat wanneer Baudet toch weer terug komt hij aan de gang zou gaan met een nieuwe verkiezingslijst. Misschien moet Jan cees het schip dan toch maar verlaten en zich aansluiten bij een andere partij. Maar dat zal wel niet meer zo makkelijk gaan. Hoop dat hij in zijn rust ogen toestand nog eens goed nadenkt wat de beste strategie zal zijn. Ik wil hem niet in de steek laten. Hij durft toch maar zijn nek uit te steken waar anderen zwijgen...
Limburgs boertje
@Bartlehiemboer gelijk heb je maar 2025 word de nieuwe datum 17 maart 2021 kunnen we geen potten breken op deze manier de zoveelste keer dat de hyena's van de media het gezond verstand naar de kloten helpen
+2
m uut m
@Limburgs boertje
Dat kon Thierry prima zelf.😉
Het is geen partij maar een verzameling haantjes.
+2
Weidezicht
@m uut m vaak zijn haantjes wel de baas in het kippenhok.
+1
m uut m
@Weidezicht
Werkt niet als er alleen maar haantjes in het hok zitten. 😉
Weidezicht
@m uut m zag op de kieslijst wel 1 lekker kippetje volgens mij😇
Erco
@m uut m vertel eens eerlijk is t jaloezie?
m uut m
+1
arie.j
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
de zoveelste keer dat de hyena's van de media het gezond verstand naar de kloten helpen

Als jij met een hamer flink op je duim slaat, dan heb ik zomaar het idee dat "de hyena's van de media" de schuld krijgen .
Toch prettig als altijd de juiste schuldige bij de hand is 😁
Limburgs boertje
@arie.j ow ow arie toch toen ik vroeger jong was hadden we in nederland BSE gekke koeien ziekte en wat was er op nederland 1 op tv iedere avond om 8 uur de zelfde koe die op de grond viel dag na dag na dag toen had ik al in de gaten dat ze alles in een bepaald beeld neerzetten maja dat is jou dus niet genoeg
+2
Weidezicht
@Limburgs boertje to er n was arie nog praktiserend boer en trouw lid van de Lto, (wlto?) hier in de buurt ook een aantal., alleen voor de jaarlijkse wlto barbeque, leek het. 's altijd kritiekloos.
+1
Nevergiveup
@Limburgs boertje Ja dat is inderdaad waar , ook die giertank met kets-plaat kwam daarna eindeloos voorbij , om het op het burger netvlies te branden. En na al die dure techniek met veel extra nodige pk's , diesel slurp en CO2 en NOx uitstoot (maar daar hoor je ze niet over ) komt weer de volgende framing en boertje bashen ronde.
Kringloper
Stem op Geert👍
+1
Bartlehiemboer
@Kringloper ik doe mee.
+1
Jonni
@Bartlehiemboer wij ook
Jonni
@Bartlehiemboer wij ook
Bartlehiemboer
@Jonni telt dit twee keer....
Maaslander
Quote Reactie van @Kringloper:
Geert

Met pvdd'er Dino Graus?
+1
Bartlehiemboer
@Maaslander ja, hij zou wel wat meer kennis kunnen vergaren op dieren gebied. Misschien af en toe even op de koffie bij Jan Cees
+2
Maaslander
@Bartlehiemboer PVV stemt de helft van de tijd tegen de boeren. Even stemmingsuitslagen terugkijken.
Melkboer16
We zijn 4 dagen verder en de soap is compleet! Heb vaak gezegd tegen ieder dat het niks zou worden maar vergeten er overal een kratje bier op te zetten.
Politieke landschap gaat gewoon weer om CDA VVD en PvdA de rest doet er niet zoveel toe.
Boerbakje
@Melkboer16 ja ik ben ook bang dat het klaar is met Fvd. Alleen maar verliezers.
+2
slagroomvla
Voor mensen die niets aan de ogen mankeert, even de foto bij het melkvee artikel van JC goed bekijken, van wie hangt er een reclame bord in zijn manege op de achtergrond?

Kan maar niet de indruk kwijt worden dat als JC ergens voor klapt, het geld voor hem oplevert...
grondlozeboer
@slagroomvla scherp BB
m uut m
@slagroomvla
Het tweede kamer lidmaatschap is voor hem een verdien model.
+2
Erco
@m uut m zal ie het nodig hebben denk je? Waarom die hetze tegen JC? Wat heeft ie je misdaan
slagroomvla
@m uut m Dat hele zooitje wil toch geen enkel fatsoenlijk mens zijn naam aan verbonden zien?
m uut m
@slagroomvla
Ik bedoel maar.
Daats
@slagroomvla ik zie ook een rode roos....
labella
Dat zal dan wel Lijst Vogelaar worden......
m uut m
@labella
Kansloos.
Erco
@m uut m ik had je kritiek al gemist😂😬
+1
Boerbakje
@m uut m zijn partij is misschien gesloopt maar de kiezers zijn niet weg. Voor een beetje rechts populistisch geluid is een enorm kiezers potentieel.
m uut m
@m uut m
Waarom neemt JC geen afstand van deze uitspraken?
Is het plekje in de kamer zo belangrijker dat je hier in mee gaat?
+3
Maaslander
Ik hoop dat JC zijn keuze maakt op basis van waar hij het meest invloed kan uitoefenen voor de landbouw.
Wat hier gebeurd zijn puur politieke spelletjes. JC is niet een van dé gezichten voor de partij, dus doet er wellicht goed aan om geen onrust te zaaien en even te wachten tot de storm is overgewaaid.
+2
Boerbakje
@m uut m welke uitspraken? Kan jij mij precies vertellen wat er gezegd is en in welke context?
Melkmeisje
@m uut m dat heeft hij al lang gedaan, je moet het nieuws beter bijhouden voordat je iets de wereld in helpt.
Erco
@m uut m ga je nu al berichten naar jezelf.sturen? 😂 Is t n schreeuw om hulp? 😉
+4
George
@m uut m
Wat een hoop dom geouwehoer over niks. De achtergrondmuziek Disco of klassiek , Facist , corona de wereld in gebracht . Als Ik Baudet was had ik niet opgestapt en alleen die gasten met nazisympathie buiten geflikkerd. Nu valt alles en iedereen over hem heen en is er niks meer over van de partij.
Vergeet niet dat het wel een partij was waar NL op zat te wachten. Anders wordt je niet zo snel de grootste ledenpartij en win je niet de Provinciale Staten verkiezing. Het volk zit dus te wachten op een ander geluid. Dat nu alles weg loopt uit die partij is omdat men graag zo politiek correct is , van zo kijk ons eens wij willen niks met deze complot theorieën en nazisme te maken hebben.
Ook ik weet nu niet waar ik op moet gaan stemmen , ik was van plan om op JCV te stemmen maar nu weet ik het niet zeker als die partij niks meer voorstelt.
+1
Boerbakje
@George de vraag is of de kiezers er ook zo over denken. De meeste zijn klaar met politiek correct geneuzel en willen gewoon gezond verstand. Ik hoop dat als JC is hersteld dat hij hier misschien nog een toelichting geeft
+1
Koeien boertje
@George als je een maand verder bent hangt de vlag weer anders.
De standpunten van de partijen zijn ook niet helemaal bekend.
Kan ook allemaal wel meevallen, als die oproerkraaiers er uit zijn worden de kaarten opnieuw gelegd en heeft jan Cees ze misschien voor het uitzoeken ...
Hij heeft iig de goede week uitgekozen voor zn operatie 😅.
Frans1
@Koeien boertje 🤣🤣
arie.j
Quote Reactie van @George:
Dat nu alles weg loopt uit die partij is omdat men graag zo politiek correct is

Wat versta jij onder politiek correct? Het is voor mij een term met wat duistere inhoud.
Verder is gewoon 'correct zijn' volgens mij nog steeds een deugd.Voor jou niet?
+1
George
Quote Reactie van @arie.j:
Verder is gewoon 'correct zijn' volgens mij nog steeds een deugd.Voor jou niet?

Ik ben 30 jaar getrouwd , nooit vreemd gegaan , ik werk eerlijk voor de kost , doe geen gekke dingen en betaal alles keurig op tijd en niemand heeft geld van me tegoed. Ik steel niet en als katholiek ga ik met kerstmis en uitvaarten nog naar de kerk en betaal ook netjes kerkelijke bijdrage. Ik denk dat ik best correct in het leven sta , maar ik zit niet te wachten op nog meer asielzoekers en massa-immigratie , moslims en weet ik wat. Dat volk dat zwarte Piet weg wil hebben wat gewoon een oud traditioneel kinderfeest is daar ben ik ook wel klaar mee. We hebben hier in het dorp op de oude Duitse kazerne tegenwoordig een asielzoekerscentrum met mensen die uitgeprocedeerd zijn en welke een boel overlast in winkels veroorzaken en fietsen stelen en allerlei andere zaken. Nou dan zou je wensen dat er toch weer eens wat Duitsers met mitrailleurs langs de draad liepen . Geen politiek correcte uitspraak van me maar ik denk dat velen het wel met me eens zijn. Geert en Thierry waren een van de weinige die dit wel aanvoelen en durven uit te spreken. Maar tegenwoordig ben je direct een racist of een nazi. Ze zijn gewoon door aan het slaan . Hetzelfde zoals de boeren worden weg gezet als dierenbeulen of millieuverpesters . Het gaat totaal nergens meer over. Ik vind dat we wel eens op mogen komen voor ons eigen land en onze eigen cultuur , normen en waarden.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Maar tegenwoordig ben je direct een racist of een nazi. Ze zijn gewoon door aan het slaan . Hetzelfde zoals de boeren worden weg gezet als dierenbeulen of millieuverpesters . Het gaat totaal nergens meer over. Ik vind dat we wel eens op mogen komen voor ons eigen land en onze eigen cultuur , normen en waarden

Jou doen en laten ging het niet over. Wel dat fatsoenlijk en correct handelen door de overheid voor mij en andere burgers in dit land uitgangspunt hoort te zijn.
En dat dingen zoals nu bv. bij de belastingsdiens openbaar komen gelukkig schande wordt genoemd.
Maar als jij en anderen vinden dat die overheid soms maar eens niet erg correct moet zijn als het hun uitkomt , dan kun je naar jezelf van die overheid ook niets meer verlangen.
Wat betreft asylzoekers e.d., dat is gewoon verschil van inzicht en standpunt over open grenzen en terugsturen.
Maar ik laat me niet aanleunen dat wanneer ik een ander standpunt dan de grote meerderheid heb (wat nogal een voorkomt), dat ik dan niet correct zou zijn.
+1
Boerbakje
@arie.j dat fatsoen is een heel dun laagje chroom.
+1
Weidezicht
@George zouden er van buiten af mogelijk een paar mensen op de kieslijst gekomen zijn om de zaak te verstieren? Als een soort paard van troje binnen gekomen? Ik vind het bar jammer dat die partij om zeep gaat zo. Zo n partij is inderdaad echt nodig, en juist met wat bekendere mensen op de lijst had ik wel moed op.
Spuit11
@George Het is niet Baudet die begonnen is met ouwehoeren. Dat waren de lieden die bloed roken en hem wilden lozen, de reden blijft een raadsel maar er zal vast jaloezie in het spel zijn. Hij heeft succes en charisma. Sta je dan als chubby Nanninga. Trek de nazi kaart en iedereen schiet in een reflex. Baudet heeft zich daarmee uit de tent laten lokken.
Het lijkt mij sterk dat al die stemmers die tijdens de provinciale Statenverkiezingen FVD hebben gestemd hierdoor weer voor het kartel gaan.
+2
Albert Altena
@Spuit11 Baudet is altijd al aan het ouwehoeren.
De vermeende vriendinnen die lastig gevallen door Marokkanen dan?.
Ik ben heel blij dat die bom daar gebarsten is.
Ik zag in die club iets heel naars ontstaan.
+7
Limburgs boertje
Het media virus heeft goed zijn werk gedaan als je niet links in de rij loopt word je afgedaan als nazi homofoob en noem de termen maar op... zo hebben ze ook baudet onder de tafel geveegd is hij eens nazi? weet ik niet.. een paar jongeren die foto rond sturen en leuze roepen in appgroepen waar ze geen zicht op hadden....... waarom denk je dat wilders geen leden heeft hierom dus. laat ze maar eerst eens bewijzen dat baudet een nazi is. laat het zien dan Waar is het bewijs video of app bericht. van horen zeggen zegt mij niks. en wij als boeren worden net zo in een hoek gedrukt wij zijn profiteurs dierenmishandelaars milieu vervuilers laat me niet lachen de regerings partijen en alles wat links is liggen op het pluche DIE VUILE HENK OTTEN DAT IS PAS EEN SMEERLAP GELDWOLF misselijk mannetje.............. jammer voor jan cees 1 boer in de 2de kamer die ook eens tegen het zere been trapt hadden we net nodig. die de slaapkoppen in de 2de kamer eens en andere visie verteld................... baudet was een gevaar voor links de partij was in hun ogen te groot aant worden daarom hebben ze hem langzaam maar constant in de nazi hoek gedrukt en mensen houden graag van macht die willen ze niet verliezen aan RECHTS
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
laat ze maar eerst eens bewijzen dat baudet een nazi is. laat het zien dan Waar is het bewijs video of app bericht. van horen zeggen zegt mij niks

De ellende komt uit zijn eigen achterban, hebben de "linkse" partijen niets mee te maken: nos.nl/artikel/…
+1
Limburgs boertje
@Grasbaal die zijn afkomstig van de linkse rakkers NPO hoort net zo bij het linkse medium lekker geïnfiltreerd in de partij
marcsterreborn
+2
Grasbaal
@Limburgs boertje oogkleppen ophouden hoor!
+1
Boerbakje
@Grasbaal de oogkleppen van de msm?
Limburgs boertje
@Grasbaal die zijn al lang open maar als jij niet in kan zien dat de nederlandse landbouw langzaam stap voor stap de nek omgedraaid word heb jij oogkleppen op
Todi
De jeugd stookt het vuurtje nog al op en de oude garde vind het niet kunnen waar ligt dan het probleem. @Grasbaal De jeugd wil niet onder drukt worden?
m uut m
@Todi
Thierry Baudet heeft zelf rare kronkels !
Daar is hij de jeugd niet eens voor nodig.
Todi
@m uut m Politicies hebben allemaal rare kronkels.
+1
JohnDeere7serie
Dan nog, ik geloof dat iedereen wel in appgroepen dingen doorgestuurd krijgt en dan is het wel is van: "ohhh dat kan echt niet" maar men moet er wel even om lachen. En om nu die Baudet hiervoor neer te sabelen, ik moet nog zien of dit allemaal terecht is. Ik krijg wel bijna medelijden met hem, zn naam en partij worden niet alleen met de grond gelijk gemaakt, maar ook gelijk begraven zoals ze nu bezig zijn.
weurding
@JohnDeere7serie juist, krijg ook heel wat filmpjes die echt niet kunnen maar verstuur ze ook door😁
robbies
@weurding bagateliseer het maar. Die lui die de appjes stuurden waren beleidsmedewerker van de Tweede Kamerleden van FvD.
weurding
@robbies teken dat ze niet verstoken zijn van enige humor😉 verder heb ik zoiets van ik weet niet exact welke apps gestuurd zijn ...
newholland6640
Onvoorstelbaar dat zoveel mensen hier Baudet nog de handen boven het hoofd houden.
Limburgs boertje
@newholland6640 BAudet heb ik ook niks aan ik was zeer gedaan van theo die was mijn keuze maar zoals hieronder als gezegd iedereen komt op het pluche
+1
Limburgs boertje
Ik zie alleen maar mensen die macht willen en daar alles voor willen doen ik noem er 1 paar: de top van RFC / de top van LTO / 2de kamer partijen / eu partijen/ de vuile media.... allemaal macht geil als je maar lang genoeg konten likt mag je op het pluche liggen en JA knikken en rep het je niet om Nee te zeggen dan hangen ze je aan de galg.. wat hebben we aan leden partijen als de leden niet mogen stemmen op koers wijzigen van 1 van deze clubs. je mag alleen kiezen bv 2de kamer wie er op het pluche mag liggen. bij LTO mag je dat al niet. wij zijn verloren in dit land kijk naar de 25 bedrijven rondom n2000 daar zal het niet bij blijven van 250m word straks 10 km straal dit is met geen pen te beschrijven
Albert Altena
Dat anti heeft niets met "links of "rechts" te maken.
Het is gewoon een uiting van respectloosheid.
Ik ken verscheidene mensen die altijd "links" stemden maar nu aanhanger zijn van Baudet.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!