Gemeente De Ronde Venen in de clinch met Utrecht over aantal koeien in de wei

De provincie Utrecht ligt met de gemeente De Ronde Venen in de clinch over de vraag of veehouderijen ook meer dan 2,5 koeien per hectare weiland mogen hebben, zo bleek maandag bij de Raad van State.

Deel dit topic Gemeente De Ronde Venen in de clinch met Utrecht over aantal koeien in de wei (melkvee.nl)

De provincie Utrecht ligt met de gemeente De Ronde Venen in de clinch over de vraag of veehouderijen ook meer dan 2,5 koeien per hectare weiland mogen hebben, zo bleek maandag bij de Raad van State.

Nieuwsgrazer

Reacties

BertK
Wat een onzin. Of de buurman of een akkerbouwer 10 km verderop nu je mais verbouwt of dat je zelf 20 km verderop maisland hebt! Er was er hier één die liet mais in Drenthe verbouwen, verkocht het daar en kocht het hier aan in Zuid-Holland tenzij transport goedkoper was. Heeft dat land uiteindelijk wel afgestoten en jaren later hier wat gekocht toen de situatie er naar was.

Een beetje niet grondgebonden maakt het juist eenvoudiger om (bij)produkten aan te kopen die je rantsoen optimaliseren, economisch en ecologisch (uitstoot methaan, stikstof, fosfaat etc.).
+1
Noorderling
@BertK
Even een weekje als losadres het dorpsplein opgeven van alle reststromen die we afnemen.
+1
Huppel
Dit is nieuw voor mij. Ik dacht dat alleen de regels mbt wet verantwoorde groei eisen stellen aan grondgebondenheid. Uit het artikel maak ik op dat dit gaat over bestemmingsplannen. Dus naast het landelijke mestbeleid, het provinciale stikstofbeleid ook nog de gemeentelijke bestemmingsplannen die wat gaan bepalen tav grondgebondenheid.. . . .
bio boer
Sinds waneer zijn er provincies met een gve norm
Bartlehiemboer
@bio boer Ik neem aan dat de provincie al meer weet en ze nu te snel uit de school zijn geklapt. Net als Klaver op Malieveld over inkrimpen veestapel. Alles is achter de schermen al lang besproken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!