Eerlijk concurrentie

Er is een groep opgestaan die eist dat ingevoerde producten aan dezelfde eisen moet voldoen, zoals wij die hebben.
Het is misschien nog wel belangrijker dat wij onszelf geen hogere eisen opleggen, dan gevraagd wordt door het invoerende land.
Dit om onze afzet door hogere kosten niet te verliezen.

Deel dit topic

Albert Altena

Reacties

+2
groeier
Goed topic, zou hier 300dgn per jaar niets anders over moeten gaan als dit onderwerp.
Melkweb
@groeier Is dan niet de conclusie dat diegenen die dat vinden afzakken of afgezakt zijn van de kopgroep naar het peloton en misschien ook al naar de bezemwagen? Weet niet of iedereen het in de gaten heeft maar de meeste innovaties of zichzelf de lat hoger willen leggen vanuit de eigen sector komt. Wat er niet is of bestaat kan ook niet door de afnemer geëist worden.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkweb:
Weet niet of iedereen het in de gaten heeft maar de meeste innovaties of zichzelf de lat hoger willen leggen vanuit de eigen sector komt. Wat er niet is of bestaat kan ook niet door de afnemer geëist worde

Verder gaat alles goed met je?
+1
Melkweb
@slagroomvla mij wel, blijf jij dan maar de andere kant op kijken en zeggen : " dat komt allemaal van buiten?"

De vakbladen die ik lees staan er vol mee. Koeborstels, rubber op de vloeren grote afkalfhokken, graslandrandenbeheer enz. enz zijn echt niet bedacht door een paar kantoorpiepers maar komt echt vanuit de sector en overgenomen door de afnemers als basiseis

Maar ontkennen mag
+2
Frans Z.
Wij leggen ons zelf geen eisen op. Dat doen onze afnemers onder het mom dat de consument dat vraagt. Onder tussen is dat een wedstrijd verpissen geworden.
Stroman
@Frans Z. de meeste van die afnemers schreeuwen dat ze coöperatief zijn. dus namens wie leggen zij die eisen dan op?
+1
Frans Z.
@Stroman Ledenraadslid?
Erco
@Frans Z. Nee vooral onze melkfabrieken die zogenaamd voorop willen lopen!
+1
bio boer
Goede zaak wat ik ook wel eens aanhaal in gesprekken en discussies net als legbatterij eieren buiten de eu is gewoon niet uit te leggen
+3
demelkboer
@bio boer Unilever maakt iig tot 2025 nog gebruik van Poolse en oekranische kooi eieren. En daarna waarschijnlijk ook 😄 .

Maar wel heel duurzaam in zetten op Vegan. Zum kotzen
bio boer
@demelkboer is toch wagelijk in vegetarische producten kooieiren draaien
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!