Mest is enorm gewild bij Fransen

Frankrijk wordt een steeds belangrijker afzetland voor mest en mestproducten. Wat betreft fosfaatafzet is het Duitsland voorbij gestreefd.

Deel dit topic Mest is enorm gewild bij Fransen (nieuweoogst.nl)

Frankrijk wordt een steeds belangrijker afzetland voor mest en mestproducten. Wat betreft fosfaatafzet is het Duitsland voorbij gestreefd.

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Grasbaal
Ja, toen wij er 9 jaar geleden waren "smeekten" ze ook al om mest:

weurding
Dat zal... Hebben overal schijt aan😏
+1
kanniewaarzijn
LTO: "Dan moet je dat en dat nummer bellen, dat is dè man die bij de regering aangesteld is voor Noord- Nederland, we hebben er ook een voor Z- Nederland......"

Dus toch! Bij de overheid op de loonlijst?
+2
Jaap40
@kanniewaarzijn een mestprobleem is er dus niet. Het is de bal toespelen door bepaalde mensen. Lto, ministerie maar ook de voerindustrie en cumela spelen hier dubieuze rollen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jaap40:
een mestprobleem is er dus niet.

Dat "probleem" is er binnen onze landsgrenzen niet eens. Die tekorten waar de Fransen mee zitten heb je hier immers ook op veel gronden. Nogmaals: het "probleem" is gecreëerd door de volkomen foute rekensystematiek.
George
Op den duur is hier ook geen mest meer teveel , of ze moeten wel heel veel gaan bouwen , natuur en zonneparken bouwen.
+1
Jaap40
@George die fransen hebbe klaarblijkelijk in de gaten gekregen dat als je bevolking rustig wil houden een gezonde agrarische sector daar de basis van is. De primaire sector.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!