Groningse PAS-melders krijgen prioriteit bij aankoop stikstofrechten

Boeren uit Groningen die door het vervallen van de PAS-wetgeving zonder geldige NB-vergunning zitten, krijgen prioriteit wanneer het extern salderen van start gaat in de provincie. Dat blijkt uit de vergadering van de Provinciale Staten.

Deel dit topic Groningse PAS-melders krijgen prioriteit bij aankoop stikstofrechten (veld-post.nl)

Boeren uit Groningen die door het vervallen van de PAS-wetgeving zonder geldige NB-vergunning zitten, krijgen prioriteit wanneer het extern salderen van start gaat in de provincie. Dat blijkt uit de vergadering van de Provinciale Staten. Hiermee willen de Groningse fracties van CDA (indienende fractie) samen met VVD, Groninger Belang, Partij voor het Noorden, 50PLUS en de Christenunie benadrukken dat de problematiek rondom de PAS eerst opgelost moet zijn voordat andere sectoren hun voordeel kunnen doen met de stikstofruimte uit de landbouw. Tijdens de vergadering van de Provinciale Staten van 18 november liet landbouwgedeputeerde Henk Staghouwer (CU) wel doorschemeren deze prioritering minder scherp te willen zetten. „Ik zal mijn uiterste best doen om te voldoen aan wat de Staten mij voorhoudt, maar als er een industrieterrein langskomt die zegt dat ze met een minimale hoeveelheid extra stikstofruimte uit de brand zijn, moet daar ook oog voor zijn.” Uit de vergadering werden naast de bovenstaande motie nog vijf andere moties aangenomen, van de in totaal twaalf moties die werden ingediend rondom de Groninger Aanpak Stikstof, ook bekend als Gras.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!