Fanatieke boeren weiden nog stug door

Het overgrote merendeel van de koeien staat al op stal, maar de fanatieke weiders gaan nog steeds door, ook al loopt het tegen eind november. „Zo lang het kan, blijven we weiden”, zeggen drie veehouders. Ze hebben er al zo'n 200 weidedagen op zitten.

Deel dit topic

Reacties

+1
MJvW
Zit hier ook over de 200 dagen weidegang dit jaar maar sinds 3 weken opgestald, veel vroeger dan andere jaren. Simpelweg te nat.
spotmelker
Ze gaan tussen de buien door graag naar buiten, er staat genoeg.

(klik om te vergroten)

diekman
@spotmelker Hier ook alleen gisteren was een mindere dag.
+3
aan
@spotmelker Die ventilatoren hebben zeker een drogend effect.
spotmelker
@aan tis hier ook wel eens anders, kan de laatste hectares nog geen graszaaien.

(klik om te vergroten)

adriaan33
@aan theoretisch zou het natter moeten worden achter de molen omdat ze energie uit de lucht halen waardoor de temperatuur daalt. In de praktijk daalt de regenkans.
pietjepuk
Alles kort dus alles mag binnenblijven.
Boerbakje
@pietjepuk veel te nat. De hoge stukken loopt nog wat jongvee de rest is voor de ganzen.
+2
Jean-PierreK
Hier morgen weidedag 250. Het is natter geweest dan nu.

Zag deze week dat een collega, die opgestald had omdat hij het te nat vond, de koeien weer buiten gedaan heeft. Zo zal het overal iets anders zijn en ook de beleving van iedere boer is anders.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0