Cacaoverwerker Olam heeft de vergunning om 80.000 kilo ammoniak uit te stoten bijna binnen

Cacaoverwerker Olam uit Koog aan de Zaan heeft de vergunning voor een biomassacentrale bijna binnen. En daar zit ook meteen de vergunning “voor de exploitatie van de gehele inrichting van Olam Cocoa BV aan de Stationsstraat 76” bij, Voor het hele bedrijf dus.

Volgens de nieuwe vergunning mag Olam ruim 60.000 kilo stikstofdioxide en meer dan 80.000 kilo ammoniak per jaar uitstoten.

Die 80.000 is aanzienlijk meer dan het bedrijf in 2017 uitstootte. In dat jaar was Olam de op vier na grootste ammoniak-uitstoter van Nederland met 57.000 kilo per jaar.

Het bedrijf werkt al jaren zonder de vereiste natuurverguning. Sinds 1998 is de Wet Natuurbescherming van kracht volgens welke Olam een vergunning nodig heeft

Deel dit topic Na 22 jaar vergunning voor Olam... | De Orkaan (deorkaan.nl)

Cacaoverwerker Olam uit Koog aan de Zaan heeft de vergunning voor een biomassacentrale bijna binnen. En daar zit ook meteen de vergunning “voor de exploitatie van de gehele inrichting van Olam Cocoa BV aan de Stationsstraat 76” bij, Voor het hele bedrijf dus. Volgens de nieuwe vergunning mag Olam ruim 60.000 kilo stikstofdioxide en meer

Nieuwsgrazer

Reacties

+5
Zwaagdijk
Draait om geld. En ruimte. Lachend worden we in de maling genomen.
Jannus
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Lachend worden we in de maling genomen.

Criminaliteit is lonend dat zie je maar weer,gewoon illigaal stoken en je wordt gelegaliseerd

We dienen politiek aanhangig te maken dat we als enige sector ook stikstof opnemen en dus ook de rommel uit de industrie ook verwerken,eigenlijk moeten we een depositievergoeding te krijgen op al onze gronden
+1
Frans Z.
Dit kan allemaal maar. Amercentrale hoor je ook niks meer over. En MOB is druk met paar koeien in de wei. Waar komt die ammoniak weg?
Frederika
@Frans Z. Plat leggen die bende niet met de trekkers naar den Haag waar je toch voor Jan met de korte achternaam rondrijdt
Grasbaal
Quote Reactie van @Frans Z.:
En MOB is druk met paar koeien in de wei.

MOB maakt zich ook druk om biomassa:

+4
Frans Z.
@Grasbaal waarom staat er dan dat de vergunning bijna binnen is,en niet MOB houdt de vergunning tegen?
Grasbaal
@Frans Z. MOB weet dit dus (nog) niet tegen te houden.
hans1980
@Frans Z. Doet MOB toch voor de bühne, ze willen minder vee en dat mensen vegetarisch worden
+2
puntertje
@hans1980 Of Johan zit in een deskundigenraad die is ingesteld is door Olam en laat zich vorstelijk betalen. Zoals bij de omstreden afvalverbrandingscentrale in Harlingen.
nico-vanrooij
Gaat hier iemand bezwaar tegen maken die in Noord Holland of een LTO afdeli9ng in Noord Holland.
Ik weet niet of ze extern gesaldeerd hebben?
Ligt de vergunning al ter inzage en zo ja waar is die te vinden?
oubi
Samen een stichting oprichten of samen de mob opdracht geven te procederen......
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!