Eerste stap gezet naar registratie stikstof

De provincies hebben een regionaal stikstofregistratiesysteem ingesteld. Deze ‘stikstofbank’ is bedoeld om op termijn stikstofuitstoot te registreren en uit te geven.

Samen met de 11 andere provincies en het Rijk gaat provincie Noord-Holland nu verder in overleg hoe stikstof die vrijvalt uit vergunningen wordt opgeslagen in deze stikstofbank. Het gaat niet goed met de natuur in Noord-Holland. De water- en natuurkwaliteit staan onder druk; de biodiversiteit is sterk afgenomen. Dat komt onder andere door de hoge stikstofneerslag in Europees beschermde natuurgebieden. Daarom mag er in Nederland niet meer stikstof bijkomen. Om toch zaken als woningbouw en economische ontwikkelingen mogelijk te maken, moet gekeken worden waar stikstofneerslag kan verminderen.

Bron

Eerste stap gezet naar registratie stikstof
noord-holland.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!