Verzekeren zonnepanelen moet makkelijker worden

Er wordt door alle betrokken partijen hard gewerkt om de problemen met betrekking tot verzekeren van zonnepanelen aan te pakken. Dat zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Deel dit topic

Reacties

+2
pa
Dat zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.
Kijk uit voor die Wiebes.
Sunpowersystems
In een artikel van RTL lees ik dat er in een rapport van TNO vermeld staat dat er in 2018 21 branden waren met zonnepanelen. Dat is dus iets anders dan door zonnepanelen. Goed, 21 branden zijn er 21 teveel, laat daar geen misverstand over bestaan.

In diezelfde periode waren er volgens Federatie Veilig Nederland 64.427 woningbranden, met als belangrijkste oorzaak (33% van de gevallen) roken, op de tweede plaats (30%) defect elektrisch apparaat. Op plaats 9 defect zonnepanelen, vlak voor oorzaak nummer 10, niet bekend/overig. Gewoon om alles een beetje in het juiste perspectief te zien.

Misschien kunnen we eens onderzoeken hoeveel procent van de zonnepaneelbezitters niet-rokers zijn in verhouding tot de niet-zonnepaneelbezitters.
Egbert D
@Sunpowersystems De impact van een brand waar zonnepanelen bij betrokken zijn is nogal wat groter. Het grootste probleem is dat de opruimkosten buiten het eigen perceel niet verzekerd zijn (en kunnen worden). En (restanten van) zonnepanelen kunnen bij brand nogal wat schade en opruimkosten veroorzaken bij en in gewassen, zeker ook omdat het in combinatie met wind tot wel 10 kilometer afstand kan afleggen.
weurding
Iets wat je niet hebt hoef je niet te verzekeren😉
JohnDeere7serie
Simpel op te lossen Eric, mocht je dat echt willen. Een overheidsverzekering opzetten en aanbieden. Maar waarschijnlijk vind je het wel prima zo.
koeiboer
Gemakkelijk verzekeren en dan ook gemakkelijk de premie verhogen ieder jaar..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zonnepanelen en klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN