Statenvragen over bijplussen stikstofnatuur

Zowel in Friesland als Drenthe zijn er statenvragen gesteld, over het toevoegen van stikstofgevoelige natuur zonder democratisch proces. Aanleiding is het onderzoek van Stichting Agrifacts van vorige week.

Volgens het onderzoek van Stichting Agrifacts gaat het in Drenthe om 5130 hectare aan stikstofgevoelige natuur binnen de Natura 2000-gebieden die er sinds 2016 bij is gekomen in Aerius. Specifiek gaat het om het Drents-Friese Wold & Leggelderveld, Dwingelderveld en Bargerveen. De Drentse statenleden Johan Moes (VVD) en Siemen Vegter (CDA) willen van de provincie weten hoe dat kan. „Wij vinden het bijzonder dat boeren niet zijn geïnformeerd over het toevoegen van hun bedrijf aan stikstofgevoelige natuur en zij konden dat zelf ook niet weten. De vraag is dan of dit niet strijdig is met Nederlandse wetgeving die burgers beschermt tegen dit soort handelingen. Wij krijgen uit onze achterban van VVD en CDA veel vragen over de publicaties waar veel onrust door de berichtgeving leeft. Inmiddels zijn ook schriftelijke Tweede Kamervragen gesteld om een en ander te verhelderen. Onze fracties willen ook in Drenthe meer informatie”, aldus de statenleden.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0