Nertsenwet-onder-druk-van-Raad-van-State-aangepast: Een interessante wending.

boerderij.nl/Home/Nieuws/…

en dan met name deze passage:

De Raad van State stelt dat een ongelijke situatie wordt gecreëerd als nertsenhouders anders dan andere stoppers de stikstofruimte niet kunnen gebruiken voor extern salderen. Bij extern salderen kan een ander bedrijf – na afroming met 30% – van de vrijkomende stikstofruimte gebruikmaken bij de aanvraag voor een nieuwe vergunning.

Deel dit topic

John Spithoven

Reacties

+2
John Spithoven
raadvanstate.nl/actueel/nieuws/…

Advies RvS
"Gij zult niet stelen "
Stikstof annexeren gaat nog niet zo makkelijk. Benieuwd wat de gevolgen voor de saneringsregeling varkenshouderij zijn?
Farma_boerke
@John Spithoven Het is slechts een advies en kan ter kennisgeving worden aangehoord.
John Spithoven
@Farma_boerke Ik heb nog geen kamerbrief gevonden, maar in het boerderij artikel staat dat de wet mbt beëindiging nertsenhouderij (klinkt vreselijk) aangepast wordt.
boer.
@John Spithoven ze zullen er nu wel chocolade van maken
Melkveehouder.
@Farma_boerke Zo simpel ligt het niet. Als dit advies wordt genegeerd, dan kun je er vergif op innemen dat de Wet bij de eerste de beste procedure door de RvS onderuit gehaald wordt. Dus neem maar aan dat het advies wordt overgenomen.
Farma_boerke
@Melkveehouder. Klopt, maar dit is het kabinet van de geitenpaadjes bewandelen en uitwegen zoeken. Anders kunnen we ook nog wat sjoemenlen (a la Cora van nieuwenhuizen) en na ons de zondvloed (probleem van ander kabinet).
jg
Generieke maatregelen worden zwaarder als men geen ' laag hangend " fruit kan plukken .
JohnDeere7serie
Moet Carola mooi over de brug met de euro's
Koeien boertje
@JohnDeere7serie ze zitten verstrikt in de regelgeving.
Én nog gaat die molen door
+1
John Spithoven
boerderij.nl/Home/Nieuws/…

De opkoopregeling wordt een stuk minder effectief zo. De voedsel voor bouwen strategie heeft ineens een inefficiëntie van 30 % en de natuur vaart er wel bij.

Kamerbrief en berekeningen in de voorgenomen wet klopt nu ook geen hout meer van, voor zover ze al klopten🤔
Farma_boerke
@John Spithoven En Cora was nog wel zo zeker van de wegenbouw (oa A27) die door kon gaan. Ben benieuwd hoe ze dat stikstof technisch hebben doorgerekend.
familie pelle
@John Spithoven en er zal nog meer ruimte gezocht (gereduceerd) moeten worden. Wat ik nog steeds niet begrijp is dat de aantallen koeien van de pas- melders al in het aerius model zitten, dus geen extra depositie bij legalisering. Of zit het probleem bij de pas- melders uit de industrie.
nico-vanrooij
@John Spithoven
John jij zit bij de Stichting Stikstofclaim. Ik lees nu elders op prikkebord dat Olam Cacao een Nb vergunning gaat krijgen van 80.000 kg ammoniak en no0g stikstofoxide . Ze hebben nooit vergunning gehad.
Hoe kan dit? Voor de PAS melders is niets mogelijk.
Gaan jullie geen bezwaar maken als SSC?
oubi
@nico-vanrooij bestaand gebruik in 2004?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!