Video: Wiegger: ‘Koning kan wel iets meer respect hebben’

Thijs Wieggers is een van de Achterhoekse boeren die in de nacht van maandag 16 november op dinsdag 17 november met de trekker naar Den Haag afreist.

Deel dit topic Video: Wiegger: ‘Koning kan wel iets meer respect hebben’ (melkvee.nl)

Thijs Wieggers is een van de Achterhoekse boeren die in de nacht van maandag 16 november op dinsdag 17 november met de trekker naar Den Haag afreist.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+5
In den haag zijn ze bang voor de boeren , en dat ist verhaal , men heeft geen zuiver geweten, de leugen regeert. En alex kan wel naar Argentinie, enkele reis. Hij durft zij poker FACE niet te vertonen.
+1
diekman
Hij krijgt nog een keer een standbeeld. 💪👍
+3
achterhoeker2
Wat had Wiegers dan verwacht?
Dat ie met gebalde vuist mee reed met die idiote optocht. ?
+3
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Dat jij een bange schijtbak bent die niks durft te doen geeft je nog niet het recht om mensen die wel actievoeren af te zeiken
+1
achterhoeker2
@Hans van Bergen Toch wel , Dat FDF maakt een boel kapot met mensen in de weg te zitten.
Dat heeft net weinig zin als jouw inhoudloze collums
en je beledigende bijdragen hier op het prikkebord, in de grote mensen wereld ga je in overleg ipv doordrammen
+10
de jonge
@achterhoeker2 verklaar u nader....... wat is er volgens u allemaal voor geweldigs bereikt de afgelopen 5 jaar. niets,helemaal niets, alles gaat naar zijn mallemoer en als er eindelijk een groep is die opstaat hebt u ook nog het lef om dat te veroordelen,waar was u de afgelopen jaren en wat heeft u voor subliems bijgedragen zodat de sector niet de nertsen en de visserij achterna gaat
+1
achterhoeker2
@de jonge De FDF maakt goede sier met de resultaten die anderen hebben bereikt.
Het wordt tijd dat boeren zelf eens gaan nadenken dan achter dat zooitje( wat zich bestuur noemt) aan te lopen.
+5
de jonge
@achterhoeker2 geef svp even antwoord op mijn vraag die ik stelde, ik zal nog een poging doen:wat is er volgens u allemaal voor geweldigs bereikt de afgelopen 5 jaar. niets,helemaal niets, alles gaat naar zijn mallemoer en als er eindelijk een groep is die opstaat hebt u ook nog het lef om dat te veroordelen,waar was u de afgelopen jaren en wat heeft u voor subliems bijgedragen zodat de sector niet de nertsen en de visserij achterna gaat. het zal makkelijk voor u moeten zijn 5 jaar terug was er immers nog geen fdf.
+3
JanCees
@achterhoeker2 noem eens vijf voorbeelden waar FDF stelt iets te claimen waar ze niets aan hebben gedaan
+4
achterhoeker2
@JanCees Jij weet net zo goed, dat het FDF niks klaar speelt anders dan met de trekker toeterend de boel ophouden.
Maar ja ; de verkiezingen komen eraan en dan moet Jan Cees zich profileren en hij staat al niks te hoog op de lijst van forum
En dan is een beetje popie jopie doen gauw verdiend.
Nevergiveup
@achterhoeker2 ok , duidelijk niet zo doordrammen hier!

De meeste hier zijn het eens of ondersteunen FDF en Jancees.

Jij blijft een roepende in de woestijn.
+2
achterhoeker2
@Nevergiveup Over doordrammen dan moet je bij de FDF zijn, ik zal dan wel een roepende in de woestijn zijn , maar jullie lopen achter de rattenvanger aan.
3, 4 keer met de trekker door de stad veranderd helemaal niks.
+3
weurding
@achterhoeker2 je wilt de deelnemende boeren dus met ratten vergelijken? Lekkere vent ben je
achterhoeker2
@weurding Lees het sprookje maar eens een keer goed.
Nevergiveup
@achterhoeker2 Tuut ....... Tuut ..... hallo ...... Hallo..... 🥳
midden
@achterhoeker2 Iedereen draagt zijn steentje bij om de politiek en de burger hopelijk te laten inzien dat dit zo allemaal niet kan. We hebben zoveel belangenclubs momenteel de een is heel zichtbaar en weer een ander juridisch op de achtergrond. Ik ben er zeker van dat het elkaar versterkt, mits we de gewone burger niet belemmeren!
+4
JanCees
@achterhoeker2 jij stelt dat fdf succesvan anderen claimt ik vraag om voorbeelden en jij komt met ontwijkend antwoord . Ik doe niet popiejopie maar vraag onderbouwing van je uitspraak. Dat blijk je niet te kunnen of willen .
Daarmee worden je eerdere opmerkingen niet sterker
+1
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Om maar eens een simpel vb te geven de veevoermaatregel is van tafel net als alle plannen die er waren in 2019 want oja dan mocht je de dieren houden die je had in de herfst.minus 10% maar dat wist je allemaal al niet meer. Dus annoniem achterhoekertje LOSER!!!!!
achterhoeker2
@Hans van Bergen Erg inhoudelijk is het allemaal weer niet, maar ja dat kennen we inmiddels van onze middelmatige grijze muis die graag uit frustratie van al zijn falen, onsamenhangende verhaaltjes over fokkerij fulmineert.
Je mag me best loser noemen, maar het getuigt niet van enig zelf inzicht.
De FDF maakt goeie sier met de inspanningen die andere organisaties al reeds hadden gedaan.

p.s voor je weer los gaat even de feiten checken .
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Bennie we weten dat jij het bent en dat je FDF geschoffeert heb en uitgemaakt hebt voor vreselijke dingen en dat ze toen met de trekker langs je huis zijn gereden en dat jij daar boos over bent
+1
Leo,s vriend
@Hans van Bergen En dat terwijl Bennie niet eens Achterhoeker is..............

Niet dat ik een fan van Bennie ben, maar wat draag jij dan bij behalve mensen schofferen?
+1
@Hans van Bergen hoe kom je toch in hemelsnaam bij het idee dat ik @achterhoeker zou zijn?

Wat betreft jouw beschuldiging dat ik FDF “voor de vreselijkste dingen zou hebben uitgemaakt”; ik heb alleen een verwijzing gemaakt naar de slogan “wie niet voor ons is, is tegen ons” als illustratie van totalitair denken. FDF heb ik nergens mee vergeleken.
Jan Cees Vogelaar heeft dat echter wél gedaan. Hij geeft linkse partijen vergeleken met de Rode Khmer die 1 á 2 miljoen moorden hebben gepleegd.
En dan natuurlijk Mark van den Oever die boeren vergelijkt met Joden onder de nazi’s en toekomstig stoppende boeren op voorhand al uitscheldt voor “Judassen”, in zijn beruchte paas-judas brief. Zelfs Daniëlle Hekman, die haar politieke wortels heeft in extreem rechts, werd het op een gegeven ogenblik te gortig.
Spuit11
@Bennie Stevelink bestaat er een extreem rechtse politieke partij in Nederland? Of is alles wat jou niet zint gewoon nazi?
+5
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
an Cees Vogelaar heeft dat echter wél gedaan. Hij geeft linkse partijen vergeleken met de Rode Khmer die 1 á 2 miljoen moorden hebben gepleegd.En dan natuurlijk Mark van den Oever die boeren vergelijkt met Joden onder de nazi’s en toekomstig stoppende boeren op voorhand al uitscheldt voor “Judassen”, in zijn beruchte paas-judas brief. Zelfs Daniëlle Hekman, die haar politieke wortels heeft in extreem rechts, werd het op een gegeven ogenblik te gortig.

Man man man , wat kun jij toch zaniken. Ongelooflijk.
JanCees
@achterhoeker2 over feiten gesproken die wil ik ook nog graag van je horen. Je weet wel over die claims die FDF onterecht zou maken over successen??
+1
de hoef
@JanCees het feit is dat fdf, iedereen op de been heeft gekregen 1*10en 16 -10 , en daarna niks meer bereikt heeft, en veel domme praat gedaan heeft , en we zijn nog geen streep verder, de voermaatregel afschaffing hebben we aan de dierenartsen te danken
+1
JanCees
@de hoef Daar zijn we het dan over oneens. Volgens mij heeft FDF heel veel in beweging gebracht en heeft boeren en burgers in beeld gebracht wat voor politieke spelletjes er worden gespeeld. Als resultaat zijn vorig jaar de eerste wetsteksten die oktober vorig jaar naar de Kamer zijn gestuurd in zeer forse mate bijgesteld.
Als het gaat om de voermaatregel om die van tafel te krijgen is er zeer nauw samenwgewerkt tussen NMV Stikstofclaim en de dierenartsen dat onder regie van John Spithoven . Daar heeft Staf team Piet vd Aar samen met Geesje Rotgers de stupiditeiten van de voermaatregel voor de rechter gebracht en de rechter doorzag het spel.
In dat hele proces was ik redelijk betrokken en kan me de dag nog herinneren dat John vakantie had en vanuit Dierenpark Emmen de voorbereiding van de rechtzaak regelde.
de hoef
@JanCees het onderste gedeelte, van jou en spitshoven , kan ik me helemaal in vinden. heeft toch niks met fdf te maken dacht ik , maar met staf
+2
JanCees
@de hoef John is niet meer betrokken bij Staf maar al een jaar voorzitter van Stichting Stikstof Claim. FDF heeft veel in beweging gebracht en mensen bewust gemaakt maar ook aantal mensen nog een keer de kracht gegeven om er tegen aan te gaan. Dat is heel goed geweest
achterhoeker2
@JanCees Waarom rijd de FDF langs huizen van andersdenkende mensen?
Geef daar maar eens antwoord op!!
+4
de jonge
@achterhoeker2 waarom worden er rechtszaken aangespannen door anders denkende mensen waardoor een complete sector de nek word omgedraaid.........
achterhoeker2
@de jonge Ik bedoel de optocht langs stevelink omdat ie (terecht) kritisch is de FDF
@achterhoeker2

Als dit zo is, waarom laat je dat dan niet aan hem zelf om dit te vertellen?
achterhoeker2
@jammermaarhelaas Dat vertelde Hans van bergen, (klopt ,daar komt alleen maar onzin uit.) maar deze éne keer vertelt ie misschien wel de waarheid.
@achterhoeker2

Ik wil me hier niet in mengen.
JanCees
@achterhoeker2 Ik weet niet waar je op doelt maar ik zal je verklappen volgens mij rijden er ook regelmatig andersdenkenden bij mij langs en ik kan me daar niet druk ver maken. Het is blijkbaar een soort van mode of hip om je tegenwoordig snel bedreigd te voelen ik heb daar niet zo veel mee.
Bartlehiemboer
@JanCees Misschien willen ze wel een zuivelpakket aanbieden maar durven ze niet zo goed meer na Jetten...? Hou ze eens staande, en vraag ze er eens na. met de komende kerstgedachte in het hoofd.
achterhoeker2
@Hans van Bergen Die veevoermaatregel was maar voor een paar maand, en de (mogelijke) gevolgen zijn enorm dik aangezet...
Maar de FDF had weer een reden nodig om in de aandacht te blijven.
Nu koersen we af op generieke krimp en/of technologische oplossingen.
De FDF en types als Vogelaar( en zijn schandknaap H. van Bergen) hebben onrust nodig om zich naar voren te drukken.
De FDF wil helemaal geen oplossing en het beste voor de melkveehouderij.
De FDF wil aandacht en onvrede.
+1
Nevergiveup
@achterhoeker2 je hebt mensen en potloden .... Ik weet wel waar jij bij hoort 🤣🤣
+1
@Nevergiveup IE hebt leu en rikpeule !!!
+3
weurding
@achterhoeker2 wie heeft jou gehersenspoeld? Zoveel onzin kun je toch niet zelf verzinnen?
+16
Wouter Verhoef
@achterhoeker2

Je kunt van de FDF zeggen wat je wilt, ik vindt ze ook wel eens ongeremd, ongenuanceerd en altijd niet even slim opererend maar Sieta had vandaag (wederom) een goed verhaal. Hetzelfde geldt voor de jonge boerin, ik vond haar betoog zeer indrukwekkend! Dat geldt ook voor de twee jonge meiden, dat is een goede keuze geweest.
Ik ben geen lid van de FDF maar heb wel waardering voor deze club. Ze staan ergens voor!
achterhoeker2
@Wouter Verhoef Ze zijn om je kapot te schamen!
Die vergelijking met de 2e wereld oorlog, die omgekeerde vlag ,en dat schreeuwen tegen de politie .
Het is mijn soort volk niet.
Boerbakje
@achterhoeker2 ik snap de vergelijking wel.
Het is alleen niet handig (in dit politiek correcte land) nu gaat het weer alleen hier over IPV het wanbeleid waarom de actie gisteren in Den Haag was. In die zin heeft FDF ook niks geleerd.
arie.j
Quote Reactie van @Boerbakje:
(in dit politiek correcte land)

Dat is een zegswijze die gegarandeerd vroeg of laat zich tegen je keert.
Iets is correct of is het niet. Schrijf dan gewoon dat je over bepaald dingen een ander standpunt hebt.
Maar als je laat weten niet correct te willen zijn, dan keert zich dat vroeg of laat flink tegen je .
+1
Boerbakje
@arie.j ik schrijf (politiek correct) omdat dingen vaak uit hun context worden gehaald met een hoop bombarie om het maar niet over de inhoud (die ook een beroepsgroep schoffeert dus niet correct is) te hoeven hebben.
Jammer maar zo wordt het spelletje vandaag de dag maar al te vaak gespeeld
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Nee Bennie jij bent lto er
+4
JanCees
@achterhoeker2 je was er toch niet bij afgelopen dinsdag. Er werd niet tegen politie geschreeuwd sfeer was prima politie was prima te spreken en joh dat er dan 1 of 2 even wat stoer doen die worden dan netjes aangehouden das prima . Je maakt van een mug een olifant
achterhoeker2
@JanCees En dat moet in de 2e kamer?
Als volksvertegenwoordiger (hoop het niet) moet je trots zijn op dit prachtige land, en als je dan jouw voetvolk de vlag op kop laat hangen ben je geen knip voor de neus waard.
Jij kunt je wel in een pak op de foto laten zetten ,maar je bent van het zelfde kaliber als die 4 op de foto's van diekman.
Als je de hordes naar den haag stuurt moet je ze wel in het gareel houden.
+1
Nevergiveup
@achterhoeker2 Jij kunt er zichtbaar niet zo goed meer tegen dat er dingen gaan gebeuren die je niet aanstaan. Je kunt niet altijd winnen (als kind) , ook niet in de grote mensen wereld.
+2
JanCees
@achterhoeker2 ik stuur niks naar Den Haag en ik moet niet in de Kamer maar krijg misschien de steun om in de Kamer het op te nemen voor boeren vissers en tuinders en liefhebbers van een mooi platteland met minder groen burocraten terrorisme, ben het verder volstrekt oneens met je. Ik heb je gevraagd een aantal voorbeelden te noemen waar FDF iets onterecht claimde volgens een eerder schrijfsel van je .Echter daar draai je al een hele tijd om heen en je stukjes worden per keer belachelijker en vandaar dat ik het maar als afgesloten hoofdstuk van een toetsenbordgefrustreerde beschouw.
+1
Zwaagdijk
@achterhoeker2 wat is er mis met de omgekeerde vlag? Doe je niemand kwaad mee! En het symbolische betekenis dr achter heb je hopelijk door.
BertK
@achterhoeker2 Wat is er dan bereikt? Staff krijgt de credits die ze toekomt, maar wat meer?
Boerbakje
@BertK wat heeft de rest van het circus dan bereikt? Ik denk dat er wel degelijk iets is bereikt. Een stukje zelfbewustzijn ( misschien niet bij iedereen) qwa niet over je heen laten walsen. En ik denk dat een club als LTO ( de vechtmachinetoch iets kritischer op het beleid is geworden al vind ik ze nog veel te meegaand.
BertK
@Boerbakje Het oude circus weinig. SSC, Mesdagfonds als relatief jonge spelers nog het meeste. We hadden van de oude organisaties meer verwacht, iig duidelijkere stellingname.
wimpie61
Willem blijft nog even lekker bij Máxima in bed
Heeft verder toch niks te doen het is ook geen weer om naar buiten te gaan
Hij haalt zijn lekkere stukje vlees wel uit Argentinië
+1
@wimpie61 Ja en geent tegen MKZ !!!
+3
Boerbakje
Mensen wordt wakker! De koning is ook gewoon een globalist. Nederland moet de mainport van West-Europa worden de leiders van ons land hebben zich ook aan deze agenda geconformeerd en moeten het komende decennia gewoon leveren (de grond). Dit gaan we met een trekker optocht echt niet tegen houden. Dit zal alleen stoppen als de meerderheid van de bevolking het niet meer pikt.
+3
Spuit11
@Boerbakje zolang de bevolking 's avonds zijn biertje kan drinken en Netflix doordraait gaat de Nederlander helemaal niks doen!
+2
Boerbakje
@Spuit11 dat is ook mijn grote zorg.
+3
Wolswinkel
‘Koning kon wel iets meer respect hebben’

Misschien is het handig de Nederlandsche vlag op de juiste manier op te hangen wil je respect ‘afdwingen’...🙈
+1
Hans van Bergen
@Wolswinkel Dit is met voorsprong wel de domste opmerking ooit. Hiermee geef jij een mooi inkijkje in je afkomst
Wolswinkel
Quote:
Dit is met voorsprong wel de domste opmerking ooit. Hiermee geef jij een mooi inkijkje in je afkomst

@Hans van Bergen Kunnen we elkaar toch nog een keer de hand schudden..😉

Man ik vind het allemaal prima hoe iemand zijn of haar ongenoegen uit, hoe ik dat doe is ook mijn zaak. Probleem is dat een knipoog niet in jouw wereld voorkomt en ík m hier misschien had moeten gebruiken.... Waarom gelijk als een bok op een haverkist..
jammermaarhelaas
@Wolswinkel

De tijden dat Koningen afgezanten waren van God is al millennia voorbij. Restanten van die tijd zijn terug te vinden (onder andere de voor onze geleerden onverklaarbare Piramiden van Gizeh) en te lezen.
debijbel.nl/bijbel/NBV/…

Ik wil hiermee niemand kwetsen of beledigen.
+1
diekman

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
amor
@diekman lijkt wel carnaval
weurding
@amor prins pils😄
@diekman die tweede van links ziet eruit alsof hij zo uit een gangsterfilm is weggelopen.
Wolswinkel
Quote:
die tweede van links ziet eruit alsof hij zo uit een gangsterfilm is weggelopen.

@Bennie Stevelink Bennie waarom zo op de man Stevelink....

Wil jij je ‘psychologie’ achter deze constatering aub met mij delen? Ik word graag wijzer..
Bartlehiemboer
@Wolswinkel Had hier het zelfde, zo ken ik Bennie niet. Ooit zei hij op Boerderij dat je met stomme opmerkingen maar naar Prikkebord moest gaan. Hij zou zich hier nooit toe verlagen....Ik zie hem steeds vaker hier reageren (Niets mis mee) Maar hij begint ook al mee te doen met onzinnige opmerkingen . Bennie kan het allemaal nog wel aan?
+1
Boerbakje
@Bennie Stevelink wordt het niet tijd voor een bezoekje aan de optiecien?
+1
marcsterreborn
@Bennie Stevelink HIj is er niet uit weggelopen; zit er nog middenin
Daats
@Bennie Stevelink en de eerste van links uit een western film "?
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
die tweede van links ziet eruit alsof hij zo uit een gangsterfilm is weggelopen.

😞
Nevergiveup
@achterhoeker2 Tuut ....... Tuut ..... hallo ...... Hallo..... 🥳
+6
koeiboer
Als je als boer met je snufferd op de buis komt moet je ook zorgen dat je fatsoenlijk je woord doet. Gister weer een mafketel met zijn vergelijking met de joden. Diep triest interview ... En dat ziet de burger dan ook weer... DOM DOM HEEL DOM
--Erik--
@koeiboer Dacht eerst ook dat het een domme vergelijking was, maar mijn kinderen kwamen zojuist terug van school, niet meer toegelaten vanwege hun boerenafkomst. Ik naar het dorp toe, zie ik overal op cafe's en restaurants bordjes hangen met verboden voor boeren. Belt een Franse achterneef mij op en zegt dat daar 334 boeren met vrouwen en kinderen al in een veewagen op transport zijn gezet, 48 uur onderweg zonder vreten of zuipen, een emmertje om met zijn allen je sanitaire behoefte op te doen, koken ze aan in een met prikkeldraad omgeven kamp, met sadistische bewakers die ze dagelijks in weer en wind urenlang op appel laten staan in een dun hemdje, alvorens ze de dood ingejaagd worden. HOU TOCH GODVERDOMME ALLEMAAL OP!
+3
familie pelle
@--Erik--
Quote:
. Dacht eerst ook dat het een domme vergelijking was, maar mijn kinderen kwamen zojuist terug van school, niet meer toegelaten vanwege hun boerenafkomst. Ik naar het dorp toe, zie ik overal op cafe's en restaurants bordjes hangen met verboden voor boeren. Belt een Franse achterneef mij op en zegt dat daar 334 boeren met vrouwen en kinderen al in een veewagen op transport zijn gezet, 48 uur onderweg zonder vreten of zuipen, een emmertje om met zijn allen je sanitaire behoefte op te doen, koken ze aan in een met prikkeldraad omgeven kamp, met sadistische bewakers die ze dagelijks in weer en wind urenlang op appel laten staan in een dun hemdje, alvorens ze de dood ingejaagd worden.

Moet je nagaan. Wist niet dat het zo erg was. En dan nog zijn er mensen die zeggen dat het nogal meevalt met het anti-boeren sentiment!
Albert Altena
@--Erik-- Gedraag je
achterhoeker2
@--Erik-- Wat wil je nu eigenlijk duidelijk maken?
de hoef
@achterhoeker2 sommige draaien door, erik is niet de laatste
achterhoeker2
Elke keer als de FDF weer wat bedenkt is het oorlog op het prikkebord en worden verschillen uit vergroot .
Terwijl we allemaal ongeveer de zelfde belangen hebben.
+3
weurding
@achterhoeker2 oorlog? Mwaaahhh, overigens krijg je wel strijd als men zoals jij met het mes in de bek ten tonele verschijnt, dan kun je tegengas verwachten
+3
de jonge
@achterhoeker2 bijzondere opmerking voor iemand die helemaal verontwaardigd is omdat iemand van fdf de oorlog aanhaalde. Trouwens ik zie maar 1 of 2 die los gaat op de acties van fdf en daar ben jij 1 van, op de vraag of jij de oplossing hebt om de hetze die de politiek tegen de landbouw uitvoert tegen te gaan heb je geen antwoord,maar commentaar op wat volgens jou allemaal verkeerd is georganiseerd is door 1 groep heb je genoeg. en nogmaals het gaat er niet eens om wie, wat organiseerd,het gaat erom dat we als sector een eenheid moeten zijn om de politiek weer tot gezond verstand te brengen. met onteigeningsprocedures die straks veel makkelijker gaan worden voor de staat en tekenen bij het kruisje dat je locatie sluiten moet , snap ik mark zijn woorden wel....
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!