'Veehouderij van vijf zijden geschoren met de wet natuurbescherming en stikstofreductie'

De wet natuurbescherming en stikstofreductie, die de komende weken wordt behandeld in beide Kamers, is niet alleen funest voor de landbouw en het 45 miljard handelsoverschot van de landbouw, maar dramatisch voor de BV Nederland.

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
We zitten in een hele vervelende situatie. Kabinet kan nu nog van alles doordrukken, het volgend kabinet kan steeds zeggen dat zijn besluiten van een ander kabinet geweest
Zodat je niemand er op kan aanspreken. En niemand zijn verantwoording neemt. Is het gewoon weer voor elkaar
+1
Frans Z.
Als je dit leest dan vraag ik me af: wat zijn de LTO en consorten aan het doen?
+1
p.w.
@Frans Z. In bijgaand artikel de reactie van LTO: lc.nl/economie/…
+6
labella
@Frans Z. dat was toch al lang bekend. Lto wordt kunstmatig in leven gehouden door de overheid met maar 1 doel om de boeren zand in de ogen te strooien.
Noorderling
Quote Reactie van @labella:
l lang bekend. Lto wordt kunstmatig in leven gehouden door de overheid met maar 1 doel om de boeren zand in de ogen te strooien.

Met welke oplossingen komen @JanCees en @John Spithoven?
Problematiek is meer dan duidelijk. Een oplossing hoe het wel kan, binnen de lijntjes van de ambtenarij zou voor iedereen wenselijk zijn. Het duurt allemaal veel te lang. Opkoop gaat mislukken, straks nieuw kabinet en niemand gaat in zn laatste dagen zichzelf nog kwetsbaar opstellen. Wat wordt de richting hoe het wel moet, of wordt de witte vlag gehesen en geven we ons over?
sorry
Quote Reactie van @Noorderling:
Met welke oplossingen komen @JanCees en @John Spithoven?

een berekening met lotus
puntertje
Quote Reactie van @Noorderling:
geven we ons over?

Ja, dat is al begonnen maar niet iedereen doet dat tegelijk. En in bepaalde ´kringen´ is men al aan het proosten op de ´overwinning´.
John Spithoven
@Noorderling Welke oplossingen zijn mogelijk.

Een depositie berekening op basis van een gevalideerd systeem. Dus middels isotopen bepaling depositie meten, niet berekenen aan de hand van een model.

Onderbouwing van de KDW is zo lek als een mandje. Daar zal voordat er beleid gemaakt wordt eerst aandacht aan geschonken moeten worden. 6 miljard uittrekken maar je weet niet of het effect heeft is dom.

Daarnaast zouden er via management instrumenten de eiwit balans meer in evenwicht gebracht kunnen worden daar waar mogelijk.

Daarnaast had het LC ook een aantal oplossingen.
John Spithoven
@John Spithoven En ik zie hier ook het aanhalen van een ander model als Lotos Euros. Volgens LNV rekent dit model niet op hexagoon nivo. Nu heeft het OPS model (Aerius) op hexagoon nivo een onnauwkeurigheid van 100 %.

Het is natuurlijk vreemd dat twee door de overheid gebruikte modellen grote verschillen in depositie berekenen. Er is geen touw meer aan vast te knopen. Of je daar dan beleid op moet bouwen.....?
+1
JanCees
@Noorderling Als de politiek geen oplossing wil kun je oplossingen aandragen als water naar de zee. Het rapport van het LC is breede en geeft een scala van praktische oplossingen LNV en de Tweede Kamer hebben er nagenoeg niets mee gedaan.
Ik weet wel een oplossing namelijk verkiezingen en proberen het zelf te gaan regelen ben al mooi stukkie op weg help me ermee zou ik zeggen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0