Maurits von Martels werd afgeserveerd in Den Haag: ‘Mijn kiezers zijn geschoffeerd’

Originele beschrijving

,,Maurits, goedenavond. Voorzitter Ploum hier. We hebben plek 39 voor je in gedachten. Hoe lijkt je dat?” Zo ging het ongeveer toen CDA-Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen te horen kreeg welke positie hij op de kieslijst zou krijgen. Een bittere pil, na vier jaar politiek buffelen en dik 20.000 stemmen te hebben geoogst. Hij roept de familie bij elkaar en belt binnen een half uur terug. ,,Je schoffeert de kiezer.”

Bron

Maurits von Martels werd afgeserveerd in Den Haag: ‘Mijn kiezers zijn geschoffeerd’
destentor.nl

Deel dit topic

Brutus64

Reacties

sorry
Elinevedder zou zich ook terug moeten trekken , dan kunnen de voorkeursstemmen naar cees de jong

zal je net zien dat ze er allebei niet inkomen
+4
puntertje
Kijk naar Tjeerdje, die schopt en stigmatiseert met zijn vooringenomen verzinsels en hij elleboogt zich naar de 12e plek. De moraal? Je moet proberen steeds in de media te zijn en feiten,... feiten? die fabriceer je gewoon zelf.
Melkboer16
@puntertje Tjeerdje is van plek 9 naar 12 gegaan! Niet echt een vooruitgang dunkt mij en bij de huidige peilingen exit!
Mensen tegen je in het harnas jagen werkt niet in de Politiek.
Als D’66 echt met Tjeerd begaan was en verder wilde met hem dan had hij een paar plekken de andere kant op geschoven.
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
Als D’66 echt met Tjeerd begaan was en verder wilde met hem dan had hij een paar plekken de andere kant op geschoven.

Daarom gaat Tjeerd ook na de verkiezingen naar PvdD, al dan niet met een zetel van D66
+2
puntertje
@Melkboer16 Hij heeft 0,0 gepresteerd, continue kritiek gehad op een regering waar z´n eigen partij deel van uit maakt en toch niet teruggezet naar plaats 116 op de kieslijst.
+1
Boerbakje
Ik denk dat met de kennis van nu hij zich na de verkiezingen nooit door Geurts het bos in had laten sturen. Veel voorkeur stemmen hoeft hij niet meer op te rekenen. Daarom voor het CDA niet meer bruikbaar. Ze gaan nu het zelfde kunstje met Eline proberen. Als hij zijn politieke carrière had willen redden had hij uit het CDA moeten stappen en zich bij een boervriendelijke partij moeten aansluiten. Daarvoor is het nu te laat.
+1
Peppel
@Boerbakje Mooi moment voor hem om een dikke middelvinger op te steken naar de CDA top en gewoon pro boer tegen dit wetsvoorstel te stemmen.
+1
MTSTAMMINGA
Esther de Snoo Zegt het wel doeltreffend in Nieuw Oogst @puntertje
+1
Albert Altena
Daarom. Stem allemaal op de BBB.
Al wordt het maar één zetel.
Deze kan dan zonder de druk van een achterban de Kamer "Onderwijzen".
+1
Boerbakje
@Albert Altena En ieder die heeft zitten luisteren doet daarna een plas en alles bleef zoals het was. BBB mooi initiatief maar gaat het verschil niet maken.
Albert Altena
@Boerbakje Als iedereen zo denk kun je beter gaan emigreren.
+1
Boerbakje
@Albert Altena waarom? Wat er nu in ons land met de landbouw gebeurt is iets wat de 2e kamer overstijgt. Wij voeren gaan dit alleen niet stoppen dit stopt alleen als het Nederlandse volk wakker wordt en het niet meer pikt hoe het land geregeerd wordt. De juridische werkelijkheid die gecreëerd in met stikstof. Met corona zien we het zelfde gebeuren door angst is de bevolking in een soort psychose geleid die als je er nuchter over nadenkt buitenproportioneel is. Toevallig wel met veel van de zelfde hoofdrolspelers. Mijn enige hoop is dat genoeg mensen dit door krijgen en dat daardoor iets gaat veranderen. Om even op je vraag terug te komen. In welk land speelt dit niet. Mijn vrijheid als burger is belangrijker dan mijn bedrijf. Stel je zelf eens de vraag in wat voor land/maatschappij wil ik leven, en wil ik dat mijn kinderen opgroeien. We leven in een bijzondere tijd laat ik het hier maar even bij houden.
+1
Ynze Oenema
@Albert Altena jahoor...straks heeft BBB alleen 1 restzetel die ze dan weg kunnen geven aan het CDA die net 1 halve mist..

Het is gewoon niks.

Stem gewoon Jan Cees.
+1
Ynze Oenema
@Albert Altena jahoor...straks heeft BBB alleen 1 restzetel die ze dan weg kunnen geven aan het CDA die net 1 halve mist..

Het is gewoon niks.

Stem gewoon Jan Cees.
+1
kanniewaarzijn
@Ynze Oenema Inderdaad. Geen verdeeldheid, allemaal voor één persoon en één partij gaan.
+1
demelkboer
Ploum schoffeert niet alleen de kiezers van von martels. Hij schoffeert zo'n beetje elke CDA kiezer. Ik hoop dat er heel veel voorkeursstemmen naar omtzigt gaan.
+1
Albert Altena
Ik zal denk ik nooit op FvD stemmen
Vogelaar ten spijt.
Daar zit iets achter wat mij niet aanstaat.
En boerbakje. Ben jij ook zo'n complotdenker? Over Corona?
Nou ik niet.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!