Column: Democratische vraagtekens over bijplussen stikstofnatuur

Stichting Agrifacts (Staf) publiceerde deze week een onderzoeksrapport over de flinke toename van stikstofgevoelige natuur binnen de Natura 2000-gebieden. Dat raakt de landbouw, terwijl een democratische toetsing op deze uitbreiding ontbreekt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Frans Z.
Dit had de nieuwe voorzitter van LTO moeten worden deze columnist.
John Spithoven
Sterke en rake column. Niet omdat het ons past...

Nee, om de constatering dat de democratie in gevaar is. Een aantasting van het vrij genot en gebruik van een eigendom zonder inspraak.
bertusvds
Toch raar dat het uitbreiden van N2000 gebieden zo makkelijk gaat en het verkleinen of schrappen van natuurgebieden van Europa dan weer niet zou mogen (volgens mij zei schouten dat wel eens)
+1
puntertje
De gehanteerde werkwijze van ´concretiseren´ rammelt aan alle kanten. Was zoiets gebeurd waar de landbouw voordeel van gehad zou hebben dan was elk actualiteitsprogramma er bovenop gesprongen omdat ´democratische principes met voeten getreden´ zouden zijn.

Nu blijft het stil, het zou de toorn van de machtige natuurlobby kunnen wekken. Dus dat durft niemand.
+11
kanniewaarzijn
Wat zijn we toch een griezelig land aan het worden: met bestuurders die alles aan elkaar liegen en bedriegen, een niet onafhankelijke "recht"erlijke macht en media die zich laten betalen om gekleurde berichtgeving het land in te sturen..Je walgt er gewoon van!
verbi
@kanniewaarzijn Dacht dat ik de enigste was die er zo over dacht.
+2
familie pelle
Wederom een krachtige duidelijke column. Met afstand de beste agrarische onderzoeksjournalist op dit moment. Kunnen die freelancers van de boerderij nog een puntje aan zuigen.
demelkboer
Spot on, ellenkamp!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0