CDA en VVD verdedigen stikstofwet

Roepen dat er geen stikstofprobleem bestaat, zoals sommige partijen doen, is onzinnig. De stikstofwet is noodzakelijk om uit de juridische klem te komen en zekerheid te bieden voor de lange termijn. In een studiogesprek onder leiding van LTO Nederland en NAJK verdedigden Jaco Geurts (CDA) en Mark Harbers (VVD) de komst van de stikstofwet die deze maand op de agenda van de Tweede Kamer staat.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+10
Een probleem wat niet bestaat kun je niet oplossen, omdat het niet bestaat SIMPEL he !!! De lucht bestaat voor 80 % uut stikstof , je zou nog stikken. KNETTERGEK DAT BINT ZE !!!
Larpfarm
@Detukkeroettwente scheikundelesje gemist?

Dat het stikstofprobleem gemaakt is door politieke keuzes: ja.

Maar je helpt niet echt mee als je denkt dat er geen probleem is omdat je het verschil tussen inert (N2) en reactief (NH3, NOx) niet hebt gegoogled.
+2
spotmelker
@Larpfarm google dan ook even wat er met die reactieve N in de lucht gebeurt en of dat onder alle omstandigheden zoals temperatuur, druk, dauwpunt, rlv, (uv-)licht, evenwichtsvorming en opname van overige gassen hetzelfde is. En anders maar even het onbenullenlegioen raadplegen....
+2
PIONIER
@Larpfarm En ik help ook niet mee. Ben dat hele gezeik over N helemaal schijtzat. Trek mij van dat hele milieu helemaal geen donder meer aan. Waar is al die zure regen van toen gebleven? Op!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
+2
Albert Altena
Dat er misschien een stikstofprobleem is, zou kunnen.
Maar de veehouderij heeft met zijn opname door de voeders daar part nog deel aan.
Dit probleem moet je zoeken bij de delfstof gebruikers, want daar zien we de kringloop niet.
groeier
Quote Reactie van @Albert Altena:
Dat er misschien een stikstofprobleem is, zou kunnen.

Maar veruit de meeste landbouwbedrijven hebben de juiste vergunningen, dus daar moeten ze zeker van af blijven. En deze ondernemers niet verder op kosten jagen, de vergoeding die we krijgen om het noodzakelijke voedsel te produceren is toch al een schijntje tov wat de consumenten in de supermarkten moeten betalen.
JanCees
@groeier alle vergunningen kunnen worden herzien of worden aangepast door de vrgunning verstrekker
Bekkink
@JanCees iedereen word dus vogelvrij verklaard
cornelissen
Quote Reactie van @Bekkink:
iedereen word dus vogelvrij verklaard

Lijkt mij iets te voorbarig . Uiteraard kan een vergunning worden aangepast , maar je krijgt wel de tijd om het bestaande terug te verdienen en de nieuwe eisen moet technisch en economisch mogelijk zijn. Anders zal er toch geld moeten komen, volgens mij.
Hoewel we natuurlijk wel het risico lopen ,dat onze "belangenorganisaties" accoord gaan (lto en meeloper nmv) en dan is geld claimen wat moeilijker.
+1
Koeien boertje
@cornelissen je vergeet agractie nog, die zeggen eerlijk dat ze net zo goed tegen een muur kunnen praten.
Ik ben niet helemaal voor de actie dinsdag, maar laat ze zich allemaal maar achter gaan staan en een blok vormen.
Zo word het ook niet wat, ze zijn met de besluiten verder dan we denken
JanCees
@Bekkink Iedereen in de landbouw met een vergunning er zijn legio niet landbouwbedrijven die wel stikstof uitstoten en zolang die geen bouwkundige werken uitvoeren waar een omgevingsvergunning voor nodig is dan blijven ze mooi onder de radar
Boerbakje
Die lui lopen rond in de kleren van de keizer.
+1
En laat LTO en de betonboeren ook verrekken met hun dichtte vloeren , en andere onzin.
+1
BertK
Er is zeker wel een stikstof probleem!
-Modellen kloppen niet.
-KDW kloppen niet, natuurwaarden nemen toe ondanks lang niet halen KDW. Bovendien zijn KDW vaak onhaalbaar.
-Er wordt gesjoemeld met registratie van emissie bronnen
-NH3 en NOx worden als uitwisselbaar beschouwd terwijl ze dat niet zijn
_......
Geurts en Harbers, we verwachten nog een paar correcties en wijzigingen in deze wet als jullie een knip voor de neus waard zijn. Stemmen CDA en VVD voor zonder reparatie van deze wet weten we iig waar we niet moeten zijn.
+2
Kars
We hebben geen stilstof probleem. We hebben een ruimte probleem. En de akkerbouw willen ze nog sparen omdat die groentes telen. De varkens en kippenboeren hebben weinig grond. Dus dachten met welk (milieuprobleem) kunnen we de melkveehpuderij als grootste boosdoener aanwijzen. Want die hebben vee en nog grond. Dus dat is 2 vliegen in 1 klap. Ah we maken er stikstof van, dan hebben we een stok om mee te slaan.
We gaan woningen tekort dan op laten lopen express. Zodat de bevolking er voort boos om wordt waarom er geen woningen gebouwd kunnen worden.
De overheid zal zeggen we willen wel, maar die melkveehouders stoten teveel stikstof uit en daarom ligt alles op slot.
Dit riedeltje moet je gewoon blijven herhalen zodat mensen het gaan geloven. Zo krijgt de overheid steeds meer de burgers achter zich om met mee werking van hun de melkveehouderij de nek om te draaien.
Het is gewoon een zielig spelletje van de overheid. Ook volwassen mensen blijven klein jong.
hans m
@Kars je slaat de spijker op de kop
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Kars:
We gaan woningen tekort dan op laten lopen express. Zodat de bevolking er voort boos om wordt waarom er geen woningen gebouwd kunnen worden.

D33 speelt het toch al zo! "wat hebt u liever, een nieuwe woning voor uw zoon of een varkensbedrijf?"
+4
Kars
@kanniewaarzijn juist. D33 kan beter zeggen wat wilt u? Een melkveehouder als buurman of half afrika die leeft van uw belasting centen. En wat ze niet krijgen roven ze wel uit je woning.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0