Verkiezing ledenraad Friesland Campina

Ik lees hier in de Boerderij interview met Luc Hemmelder, tegenkandidaat voor de ledenraad. Stemming is mogelijk tot 15 november. Op de website van Campina kan ik helemaal niets vinden over verkiezing ledenraad. Weet iemand hoe dit zit?
foodagribusiness.nl/veehouder-hemmelder-meer-openh…

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Reacties

+1
boertje boer
Inlog gegevens stemmen via mail gekregen vandaag herinnering. Kijk op melkweb onder nieuws staat het gewoon.
sorry
Zit luc h wel in uw district?
+1
puddingbroodje
Inmiddels 3 emailtjes over gehad en banners en herinneringen op melkweb mij dunkt dat het nu wel een keer helder is!
Daats
@puddingbroodje inderdaad... Wat een pipo
Hier ok mail gehad .
Melkboer16
Als er geen verkiezingen zijn in uw district is stemmen ook niet nodig
+2
Marco de 1ste
Geweldige info van die gasten die dan voor gedragen worden. Ben al ... jaar melkveehouder getrouwd x aantal kinder melk zoveel koeien en heb dito bunder grond. En ben bestuurs lid Lto en dat was het.
Neem dan ook eens standpunten in waar je voor staat.
puddingbroodje
@Marco de 1ste hadden jullie geen mogenlijkheden om vragen te stellen?
cornelissen
@puddingbroodje Kunt ze opbellen, telefoonnummers staan er tegenwoordig bij en bijv . vragen hoe heb je hier en hier over gestemd. Tegenwoordig zijn ze wel wat vriendelijker en geven je normaal antwoord met hun motivering.
In het verleden een keer een antwoord gehad van dat gaat je niets aan , ik kom er toch wel in, maar dat is al tien jaar terug.
puddingbroodje
@cornelissen precies! het zou mooi zijn als er meer tegenkandidaten zouden zijn, dat zou de districtsraadsleden scherp houden!
+3
puntertje
@puddingbroodje Ik kan me ook voorstellen dat capabele mensen afhaken als als een aantal schreeuwers je continue in je oor gaan schreeuwen: hé, ik heb je gekozen dus nu moet je doen wat ik zeg/wil. Trekpoppetjes zonder eigen mening kom je ook niet zo ver mee.
Melkboer16
@puntertje precies dat is ook de redenen dat bestuurder tegenwoordig een hondenbaan is!
Neem nou LTO, bestuurders lopen de benen uit hun lijf en bij het minste of geringste beginnen leden met hun lidmaatschap te dreigen.
Ben zo langzamerhand trots dat ik de enige ben die lid is van LTO hier in de straat want dan lift ik tenminste niet goedkoop mee op de resultaten van een ander.
RFC idem, leden schelden je de huid vol om problemen die ze zelf op hun eigen erf veroorzaken en waar de ledenadviseur al een dagtaak heeft.
Tuurlijk je moet en mag kritisch zijn maar we hebben al 10 jaar een beste melkprijs gehad en een gemiddeld bedrijf heeft zowaar een Ton aan vermogen op naam in de fabriek.
Wat zou A-ware doen als er een tijdje geen geld verdiend werd?! Precies de melkprijs onderuit en dan heb je het te slikken want meer rechten heb je niet.
Vraag uw collega’s van DOC maar eens en dat is nog wel een coöperatie.
Afm2011
@Melkboer16 we moeten ons als rfc niet teveel "op de borst kloppen" over de goede melkprijs. De laatste 10 jaar is die beter dan doc, daarvoor ook jarenlang een stuk lager. Nu is melkprijs (bijna) van doc gelijk aan rfc. Uit China hebben we veel winst gehaald, in Europa krijgen we het nog steeds niet "op de rails" als de winst vanuit China etc. wegvalt houden we een verliesgevende coop over. En wat gaan we daar aan doen zonder van de leden weer geld te collecteren..
Bennie Stevelink
@Afm2011 , welke coöperatie in Noord West Europa lukt het om met de RFC-garantieprijs winst te maken met afzet in Noord West Europa?
+2
robbies
@Bennie Stevelink
Quote:
welke coöperatie in Noord West Europa lukt het om met de RFC-garantieprijs winst te maken met afzet in Noord West Europa?

Cono, om er eens één te noemen.😀
+2
ted9
@Bennie Stevelink Maakt fc winst dan wanneer je de verkoop van bedrijfsonderdelen er af haal.
+1
klant
@ted9 en aanpassing garantieprijs
+2
weurding
@Bennie Stevelink nounou, zo te horen lukt rfc dat ook niet meer
+3
puntertje
@Bennie Stevelink Dat lukte na de fusie vrij aardig, directie vond het zelfs geen goed idee dat het verschil met de rest te groot zou worden. Gemakkelijk 4 a 5 cent winst jaarlijks werd verwacht en gecommuniceerd. Er werd zelfs verteld dat de fiscus moeite zou krijgen dat er zoveel winst zou worden gemaakt zou worden met de gemaakte fiscale afspraken. Nu hebben Hein en Jaska het continue over dat het zo moeilijk is om winst de maken door de garantieprijs. Ik heb Jaska zelfs horen vertellen dat ze in Nigeria was geweest en de conclusie had getrokken dat als je producten goedkoper kunt verkopen je meer zou kunnen verkopen. En dat de garantieprijs er debet aan is dat het stroef loopt. Dat soort uitspraken steekt qua inzicht niet boven het gros van de inzichten van de gemiddelde prikker uit. Als je met een in decennia opgebouwde structuur en netwerk nog moeite hebt met, een grotendeels op Duitse alleen pakken vullende operaties gebaseerde, garantieprijs goed te maken mag het management best wel eens kritisch naar zichzelf kijken. Objectief moet je gewoon vaststellen dat we afgezakt zijn. Zeker in een land waar de kosten van melk ophalen gigantisch veel lager liggen dan in de meeste landen, ook die van indexondernemingen. Of liever, goedkoper was want ik zie RMO´s elkaar tegenwoordig op landweggetjes soms tegenkomen.
+3
Afm2011
@Bennie Stevelink ik kan nu wel een aantal namen noemen, cono, rouveen; binnen Nederland en in Europa nog wel aantal. Maar mag ik concluderen dat je met mij eens bent dat we zonder winst uit verre landen een groot probleem hebben om de garantieprijs te halen. Geen winst is geen reservering is terugloop eigen vermogen; is noodzakelijk of minder uitbetalen als garantieprijs, of extra collecteren bij de leden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0