‘Top FrieslandCampina zit er warmpjes bij’



Originele beschrijving

Hanna kwam een artikel tegen, waar uit de doeken werd gedaan hoe Schumacher rijk bij RFC kwam.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nijhof
+1
Nijhof
Waarom DSGC?
De CEO’s van de 8 DSGC bedrijven ontdekten in 2012 een gemeenschappelijke drive. Zij willen hun leiderschap inzetten voor de ontwikkeling naar een toekomstbestendige wereld. De kennis en kunde van hun bedrijven zijn stuk voor stuk toonaangevend in de wereld. Met hun grote schare aan gekwalificeerde werknemers, hun aanwezigheid in bijna alle landen van de wereld en hun financiёle reserves kunnen zij een grote bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzame, circulaire en inclusieve wereld.
+1
Nijhof
Zou de volgende stelling waarheid bevatten?

Rfc wordt financieel leeggeroofd om de wereld zgn te redden!

De financiële reserves van Rfc zijn eigendom van de leden van Rfc en niet van dhr Schumacher.
+1
weurding
Wat weer een angstzaaierij, complottheorieën 🤭
+1
Nijhof
Hein en Eline werken samen aan onze toekomst.

(klik om te vergroten)

Jawis
@Nijhof die lompe uitgever heeft alles afgeschermd
+1
Nijhof
@Jawis Hij doelt op de topman van FrieslandCampina, Hein Schumacher, die voorzitter van de NZO is geworden. U weet wel, de club van de gezamenlijke Nederlandse Zuivel.

Absolute zeggenschap

FrieslandCampina heeft de meerderheid van stemmen en dus de absolute zeggenschap. Ook in het bestuur. Daar zit naast Schumacher de directeur coöperatiezaken, Jeroen Elfers. En Hester May, u weet wel, de vrouw die de actiegroep Bezorgde FrieslandCampina Boeren graag zag vertrekken. Dit door haar prestaties uit het verleden. Die passen niet in het plaatje dat we nu graag zien. Een stel bestuurders dus dat de boeren niet erg aanspreekt.

En dan heb ik het nog niet eens over de vorige directeur, Tjeerd de Groot. Die wil nu immers de helft van de boeren om zeep helpen.
+3
cornelissen
Ik vindt het afblaffen op Schumacher wat goedkoop. Hij is binnen gehaald door de raad van commissarissen en die moet de directie in hoofdlijnen controleren en het beleid goedkeuren en aansturen.
Piet Boer en nu Keurentjes waren en zijn in wezen de hoofdverantwoordelijke voor het gevoerde beleid en de salariëring
harke
Trap die rukker toch naar huis
+2
Wie weet het
Beulink weer een verse schuilnaam?
grondlozeboer
@Wie weet het tja wie weet het?
+1
slagroomvla
Bij een beursgenoteerd bedrijf was Heintje al lang exit geweest. Hoe lang mag hij nog laten zien dat hij het niet kan? Het ligt altijd ergens aan, maar niet aan hem.. En maar door zemelen over die duurzaamheidsflauwekul.
Jawis
@slagroomvla Misschien moeten we wel beursgenoteerd worden...wordt er tenminste beter op de centen gepast dan nu....
+1
horstink
@Jawis Het idee van externe aandeelhouders die ons bedrijf leeg trekken en de leveranciers vervolgens aan hun lot overlaten spreekt mij nog niet zo aan...wie betaalt, bepaalt is het nog altijd.
horstink
@horstink Aandeelhouders hebben een korte termijn belang, resultaat komende kwartaal, als veehouders hebben we ook een lange termijn belang. De volgende generatie wil ook graag haar melk verwerkt en voor een maximale prijs verkocht hebben. Hoe hoog dat uiteindelijk is bepaalt de markt van vraag en aanbod en hoe onderscheidend je product is, qua smaak én qua beleving! Witte melk brengt een bulkprijs, het is maar waar je voor kiest.....
Noorderling
@horstink
Moet het wel op korte termijn goed genoeg gaan, om op lange termijn boer te blijven.
Voor RFC idem, vandaag geen winst, is op termijn geen (eigen) vermogen, zo zit het financieringssysteem immers in elkaar.
Daarnaast is RFC de laatste jaren uitgehold zonder aandeelhouders die niet lid zijn. Dus die vergelijking gaat ook niet op.

Of het de oplossing is weet ik niet, maar zonder aandeehouders gaat het niet veel beter dan het doemscenario dat wordt geschetst als anderen inspraak hebben. Het begint bij tijden meer op een bedrijf te lijken dat politiek bedrijft. Fosfaatdestructieplan is het ultieme voorbeeld. Doel 1 is en blijft gewoon geld verdienen, zonder dat kun je al die groene prestigeprojecten van de directie helemaal wel vergeten.
slagroomvla
Quote Reactie van @Noorderling:
Doel 1 is en blijft gewoon geld verdienen, zonder dat kun je al die groene prestigeprojecten van de directie helemaal wel vergeten.

Zou je denken, maar al die flauwekul en bijbehorende baantjes gaan gewoon door, en de melk leverende boer mag het allemaal betalen!!
Nijhof
@slagroomvla De CEO samen met NM bij een ander bedrijf lekker duurzaam gaan dagdromen is het beste scenario.
Jawis
@horstink daarom maken we keiharde afspraken met de aandeelhouder. Door het betere beleid betalen ze zich zelf terug
puntertje
@Nijhof Hein heeft geen 35 miljoen van Warren Buffet mee gekregen, hooguit ruim 10 miljoen. En Roel de helft.
+2
Bartlehiemboer
Vandaag in leeuwarder Courant dat er veel meer steun moet komen voor bedrijven in Friesland die door de Corona in zwaar weer zijn gekomen. Als voorbeeld geven ze Friesland Campina....Geen woord over de verdiensten van de top, de belabberde situatie van de boeren, dat FC al een paar jaar in een neerwaartse spiraal zit. Nee, het personeel wat straks ontslagen gaat worden...Die moet geholpen worden.
+1
Sjaakiee
@Bartlehiemboer leeuwarder courant durft nooit echt kritisch te zijn ten opzichte van zulke bedrijven.
cornelissen
Quote Reactie van @Sjaakiee:
leeuwarder courant durft nooit echt kritisch te zijn

Nu citeren ze ook alleen een vakbondsman en die kletsen natuurlijk over werkgelegenheid.
+1
Jawis
@Sjaakiee zielige linkse krant....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0